Selam KS ahalisi! Sizin kişiliğiniz hangisine daha uygun? Kendinizi daha çok hangisini yaparken buluyorsunuz? Dert anlatmak mı yoksa dert dinlemek mi?

Selam KS ahalisi! Sizin kişiliğiniz hangisine daha uygun? Kendinizi daha çok hangisini yaparken buluyorsunuz? Dert anlatmak mı yoksa dert dinlemek mi?

bunu istemesem de kendimi hep dinlerken buluyorum. çünkü hiç anlatmıyorum. sorun anlatacak birinin olup olmaması değil, kaliteli dinleyen ve gerçekten anlamaya çalışan birinin olmaması. ki mantıklı olan da bu. neden anlamaya çalışsınlar? herkesin kendi işi gücü derdi var. o yüzden kimse kimseye bi şeyini anlatarak o kişiyi boğmamalı
Zamanında bizim sitenin bir görevli dairesini Kuran kursu olarak düzenleyip, hanımlara ders veriyordum. Sağolsunlar hoca olarak görüp sürekli dert anlatıyorlardı. Kimi kocasından, kimi kaynanasından, kimi çocuğundan dert yanıyordu. Bayağı dert kapısı olmuştum. İnsanlar dert yanacak birini anlıyorlar ama dışarı çıkmak gelmiyordu içimden.
Arkadaş grubumda da öyleyim. Ama onlar sadece dinlesen bile olur mantığındalar.
Ben ise insanlara dert yanmayı, kendime acındırmayı ya da nasihat dinlemeyi pek sevmiyorum. O yüzden kendi başıma çözmeye çalışıyorum problemlerimi. İçinden çıkamayacak kadar derdim varsa çok sevdiğim hocama anlatıyorum ki genelde en doğru yolu gösteren o oluyor.
Dert dinleyenim bro dert anlatmadigim için millet dertsiz biliyor 🤣
Hahah ben anlatınca millet ortada olmuyor bro sadece dinlerken var çoğu kişi 🤣
Cevap
1Cevap
Dert anlatmıyorum dert de dinlemiyorum
Genelde dinleyen tarafımdır. Kendi dertlerimi içime atarım. Eğer duygu patlaması yaşıyorsam anlatma ihtiyacı duyarım.
İkisi de uymuyor desem kimseye anlatamam kendi içimde saklarım karşı tarafı genel de dinlerim ama bazen boğar kaçmak isterim
Dert dinlediğim daha çok oluyor. Benimle dertleşen insanlar hep psikolog gibi olduğumu söyler.
İkiside değilim pek arada istisnalar oluyor onlar hariç
Ortaya karışık ikisi de 🙃
Aferin almak büyük başarı 😅
Dinleyiciydim artık onuda yapmıyorum.
Değmiyor zaman hırsızları sadece. Senden fikirde kabul etmiyor beğenmiyorlar anlatayım dinle sen.
Duruma göre ikisiyimde
Çoğunlukla dert dinleyen.
Dinleyen:>
Dert dinleyen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?