Tabi ki nefret etmek daha güçlü bir duygudur. Aniden soğumak genelde daha saman alevi gibi bir şey ve sonradan geçebilen bir şey olabilir, ani sinirlenme gibi ama nefret öyle değil. Nefret daha yavaş, derinden ve zamanla gelişen, zamanla daha da güçlenen bazen gerçekten insanın kendisine de zarar veren bir duygu olduğu için çok fazla güçlü ve tehlikelidir.
Aniden soğumak gibi aniden ısınmak aniden yumuşamak da mümkün ama aniden nefret etmek aniden sevmek gibi bir şey aslında mümkün değil. Dediğim gibi nefret derinden, daha içten gelir, yüzeysel değildir.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Ben insanlardan nefret edemiyorum.. Kin tutar ve zamanı gelince kartlarımı açabilirim fakat nefret beni sıkıyor.. İnsanlardan soğuyorum.. Eğer biri canımı yakmaya çalışıyorsa ya da canımı sıkmaya çalışıyorsa o insandan soğuyorum.. Ne istediğini bilmeyen, amacının farkında olmayan, kendinden emin olmayan, kararlarının arkasında duramayan insanlar soğuduğum insanlar grubuna dahil olanlardan bir kaçı.. Hayatta en olumsuz duygu sanırım soğumak. Çünkü telafisi de olmuyor.. Keyifli geceler..
Soğumak ya. Nefret etmek çok zordur. Ben hayatım boyunca uzaktım bu duygudan. Kin tutmak becerebildiğim bir şey değil. Mizacımda yok. Bazen biraz olsaydı derim hatta.
Nefret; duyguyu şiddetli biçimde içinde yaşatmak. Soğumak; bir duygunun ortadan kaybolması. İkincisini yaşarım genelde.
Aniden soğumak kadar etkili bir duygu yok. Hissettiğin bütün duygular bir anda yok oluyor ve hissizleşiyorsun. Nefret varlığını hissettiren yoğun bir duygu en azından.
Nefret sevginin zirvesinden, mağmaya düşen bir veri gibi. Dün çok sevdin yarın öldürme arzusunu sindirmek gibi ikisi de alev alev dir ama aniden soğumak, sadece bir beğeninin yok olmasıdır. Birini beğenirsin, yaptığı bir şeyden sonra "ağmaaan bu muymuş" dersin.
Nefret edersen karşı tarafı kötü etmek için her şeyi yaparsın ama aniden soğursan o hayatına girmemiş gibi yaşarsın asıl güçlü olan ise aniden soğumaktır