evet an itibarı ile allahın bana yardım edeceğine olan inancımı kaybettim
garip bir duygu.. üzücü yani
siz ne düşünüyorsunuz bu inanç mevzuları hakkında?
garip bir duygu.. üzücü yani
siz ne düşünüyorsunuz bu inanç mevzuları hakkında?
Olabilir
Çoğu kişi şunu düşünür inancını kaybeder lakin inanç ruhundan gelir beyinden vesaire değil yani gerçek inanç olduğunu düşünmüyorum
İnanç karşılıksız olduğunda gerçektir
Karşılık bekleyen inanç Allah bana yardım etmiyor, herkesi öldürüyor, çocukları korunuyor diyen kişinin inancı gerçek değildir.
Burası bir sınav
Sabrın sonu selamettir
Burası cennet değil ya da öbür dünya değil
Burada elbet kötülük olacak
Her şey olacak
Öbür dünyanın nasıl bir yer olduğunu kimse tarif edemez çünkü kimse ölmeden öbür dünyayı göremez gerçek dünyamız orası
İnanç meselesi karşılıksız olmalı bana göre
Sen sırf Allah yardım ediyor vesaire diye inanıyorsan hayır beklenmez
Allah'a olan inancı kaybet bence saçma, Allah her sıkıştiğımızda yardım dilediğimiz, bu dilek karşısında da ayırt etmeksizin herkesin duasına yanıt verseydi anlamlı olur muydu hiç? Allah ile olan ilişkinizi gözden geçirin derim.
Cevap
12Cevap
ilgilenmiyom dinlerle gider masal okurum daha iyi :d toplumları bir arada tutmaya yarayan şeylerdir. yönetmesi kolay olsun diye uydurulmuş şeylerdir diye düşünüyorum knk
17 yaşımda iken kaybettim o inancı, her yerde doğanın kanunlarına göre ilerleyen kaotik bir süreç var, senin benim boktan duygularımıza göre bir dünya yok kısaca. Bu herkes için geçerli
İnancınızı kaybetmeniz üzücü, sabredin diyeceğim ama muhtemelen dip noktasındasınız. Psikiyatriye gidin, ilaçlar iyi gelir.
Tanrı bu evrenin bir gerçeğidir. Ama aynı zamanda tanri noel baba da degildir. Isi gücü yok da senin isteklerinin peşinde mi kosacak
Benim inancım tam. Böyle nedenlerle inanç kaybı yaşamak doğru değil
iyi de nedenini anlatmadım ki
İstersen konuşalım daha iyi anlaşılırız
İşte tam o nokta da sımsıkı sarılıp daha fazla inanmalisiniz ne yaşadınız bilmiyorum ama sabır ve zaman herşeyin ilacı
keşke öyle olsaydı
Zaten çıkar için Allah'a inaniyomussun zaten anladığım kadarıyla böyle iman olmaz 🙂
Kardesim varsa bir sıkıntın yaz ben biliyor isem yardimci olmaya calisirim
Seni bu şekilde düşündürmeye sevk eden konu ne?
Bu tür konuları artık sadece içimde yaşıyorum.
bir sebebi olmalı ne seni buna itti
Allah yok kafan rahat
İnancını kaybettiğinde kaybedersin
senin seçimin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?