Dini inancı kaybetmek?

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 20 gün önce babamı kaybettim. Babam çok erken ve ani bir ölüm yaşadı. Babamın vefatından sonra ablam kendine dine verdi. Namaz kılmaya başladı. Annem zaten namaz kılan bir insandı. Ama içimden ibadete yönelmek gelmiyor. Bu aralar bu konu kafamı çok yoruyor. Hangi dinin doğru hangisinin yanlış olduğunu kişi bilemez veya seçemez. Bu tamamen çevreye bağlı bir şey. Müslüman bir ailede doğduğum için bu dine ait oldum. Doğar doğmaz kulağıma ezanla beraber adım okundu. Yani ben bunu secmedim. Hiç birimiz seçmedi. Bize ne dayatıldiysa biz ona inandık. Öteki dünya da ne olduğunu bilmiyoruz. Şimdi bana kur'an in mealine bak yazan arkadaşlar olacak. Mealine bakmış olsam bile yine de bu kesin olmayacak ve içimde bir kuşku olacak. Şimdi namaz kılmaya baslasam bu namaz cehenneme gitmekten korktuğum için olacak. Korkudan kılınan namaz kabul olur mu ki? Din sürekli bizi cehennem ateşinden korkutarak bir şey dayatmaya çalışıyor. Ben şimdi kafamdaki kılları örtmedigim için cehennemde yanacak mıyım? Bu bana saçma geliyor. Bu arayıştan da bıktım. Psikoloğa veya psikiyatriye gitmeye düşünüyorum bu konu için ama din çok hassas bir konu. Kime gitsem farklı bir şey söyleyecek. Cidden artık çok yorgunum. Bu arayıştan nasıl çıkarım?
Dini inancı kaybetmek?