Çevrenizdeki insanlarla olan iletişimde zayıflama olduğu zaman hemen soğukluk girdiğini mi düşünürsünüz yoksa bazı davranışlar sonrasında mı buna karar verirsiniz?
Biriyle aranıza soğukluk girdiğini nereden anlarsınız?
#SelamGençlik Hani böyle kış gelince terkedilen yazlık evler vardır, yaz aylarında sıcaklığı, neşeyi, coşkuyu nasıl kendiliğinden anlarsın, bir aksiyon, bir neşe, bir samimiyet, sesler hiç kesilmez. Sonbahar gelince birden fırtınalar çoğalır, herkes yazlıkları terkeder, şehir merkezine dönülür, okullara, işlere akın edilir, yazlıklar çaresiz, sessiz, sadece rüzgara teslim yavaşça kışa dönüşür, hüzün veren pencere kapı çarpma sesleri kaplar yazlık evlerin tek başına kaldıkları yerlerde. Her yer sessizleşir. Depresif bir ölüm sessizliği olur. Yazdan kalan herkes ve her şey biter. Amaçsız kuşlar uçarlar, sokak kedileri de aç aç gezinirler. Belki bir de eskici/hurdacı geçer. İşte ben tam da buna benzetirim biriyle aramıza soğukluk girdiğini. Hemen de anlarım. Fakat yüzlemem. İcabına bakarım neyse. İlk belirti sıcak konuşmaların seyrelmesi olur. Bu en bariz belirtidir. Özellikle kız arkadaşlar sosyal medyada minnoş hitaplarda bulunup birden suskunlaştıklarında derhal anlaşılıyor. Neyse icabına bakıyorum.. #TubaSueda
İletişim sıklığı azalmışsa araya soğukluk girmiş demektir. Daha bugün bir arkadaşım için aynı şeyi düşündüm. Ben yazmasam yazacağı yok. Normalde sıklıkla değilse bile ara sıra arar keyifli sohbet ederdik. Şimdi ise iki mesaj atmaya eriniyor.
Bana karşı bir mesafe koymuşsa, artık ulaşmam zorlaşmışsa ona anlarım ki bitmiş bu iş. Zaten iletişim kopunca da o aradaki bağda kaybolmaya başlar bir yerden sonra.
Davranışlarını eskiye göre daha mesafeli ve samimiyetsiz bulmaya başladığım zaman anlarım. Mutlaka belli oluyor bu zaten. Kelimelerden bile anlayabiliyor insan.