Başlarda çok anlayamadım. Bazı şeyleri görmezden geldim küçük meseleler büyütmeye değmez dedim. Ama zamanla baktıkça verdiğim değer ve kıymet bana hiçbir şekilde yansıtılmıyor. Üstüne yalanlar, bencillikler, egoist tavırları zaten soğumaya yettite arttı. Ama işin acı tarafı kendimden daha çok değer verdiğim için bu yapılanların hiçbirini görmemişim.
Sanırım en acısı bu birisine oldukça sıcak hissediyorken tam tersi hisse kapılmak hayatında bir yeri varken birden bire o yeri bırakıp gitmiş gibi doldurulmuş bir kahveyi öylece bırakırsan masada özellikle Türk kahvesini bir süre sonra içilmez hale gelir.. işte birisinden soğumakta öyle bir şey bana göre onu bir yerde bırakıyorum kafamın içinde ve orada duruyor ama sonra artık varlığı ya da yokluğu bir anlam ifade etmiyor..
Hiç olmamış gibi oluyor sevinçleri hüzünleri hiç umurumda değilmiş gibi oluyor sonunda hiçbir anlam ifade etmediğini anlıyorsun..
Görmek istemediğim insanlar var. Listesi halen hazır. Ahirete kadar unutmayacağım zaten onları. Aslında onlar beni görünce sokak değiştiriyorlar. Bu dünya o azabı çekecekler. Ne yazık toprağa girdiklerinde Helâl' lik alamayacaklar. Yuva yıkanın yuvası olmaz bir grup insan işte...
Konuşmaya hevesim kalmamışsa, sözlerinden ve davranışlarından iyice rahatsız oluyorsam, kıskanmak yerine tepkisiz kalıyorsam, mücadele etmek yerine susuyorsam soğumuşum demektir.
Mesaj attigi veya aradigi zmn off ne diyo yine bu tipine tukurdugum diyorsam sogumusumdur ve cvp vermem veya aramasina geri dönmem. Onun disinda terslerim, kavga edecek bir seyler mutlaka bulurum cimbizla cekerim laflari cunku gozume batiyodur o kisi artik.
Onu merak etmiyorsam, onu düşünüyorsam aklıma gelmiyorsa soğumuşumdur, hatta unutmuşumdur. Onu aramak ya da ona ulaşmak için bahaneler aramıyorsam o kişiden soğumuşum demektir. Reelde hiç böyle bir şey yaşamadım, başıma gelmedi. Fakat buradan tanıyıp yanından, köşesinden geçmediğim üyecikler var tabii..
Birinden soğuduğumda onunla , konuşmak görüşmek istemem. Gönderdiği mesajlara kısa yanıt veririm. Mesaj atmam , aramam sormam. Samimi , yakın davranmam. İletişimi tamamen keserim. bunu çok belli ederim ya. Ve soğuduğum an bitmiştir. Dönüşü olmaz.
İçimden konuşmak gelmiyorsa, yan yanayken sıkılıyorsam ve vakit geçirmek istemiyorsam soğumuşumdur. O noktada devam etmem ve karşımda ki insanında vaktini almam çünkü tekrar ısınmam imkansız gibi bir şeydir.
Ay oldu gerçekten... Genelde hoşlanmadığım bir davranışını gördüğüm kişilerden uzaklaşırım. Mesela sürekli lafımı bölüp beni konuşturmayın birisi ile arkadaşlık kurmam. E lafının bölünmesi sevmediğim bir davranış olduğu için bu kişiden soğurum.
O insana karşı tamamen nötr olmaya başlarım. Önceden gözümden sakındığım biriyse, kıskanmamaya başlarım, umrumda olmaz, onunla ilgili bir haber almak dahi istemem, moralim bozulur konu açılınca falan.
Hiçbir şeyi gözüme güzel gelmez, hareketleri beni rahatsız eder. Doğru bi hareket yapsa bile ona bakınca kusasım gelir. Yanında acıdığım için durduğumu hissederim. Böyle olursam sogurum
Umrumda olmaz ve muhattap olmam, yok sayarım, hesaba almam, kaba davranırım benden bir şey isterse, canımı sıkarsa lafımı esirgemem.. Bunlar soğuduğumun göstergesi olur ve kolay kolay soğumam
bir şey yaşarsın ve aklına ilk o kişi gelir ya. Ya da gördüğün de konuştuğunda hep içinde bir heyecan olur. Heh işte bu hisleri kaybettiğinde soğuduğuna emin olabilirsin.
Evet sanırım en kötü olanı da bu 😅 önceden bir saatimi bile ayrı geçirmek istemediğim birini kendim hayatımdan kovdum çünkü ak partiliydi🤓 soğumam için bence gayet yeterliydi :p
Siyahla beyazi ayırmak kadar net bir duyguyu ayırmak zor olmamali ki sana bu durum acaba sorusunu düşündürüyorsa zaten soğumuşsun demektir. Gibi gibi sanki
bir şey yaşarsın ve aklına ilk o kişi gelir ya. Ya da gördüğün de konuştuğunda hep içinde bir heyecan olur. Heh işte bu hisleri kaybettiğinde soğuduğuna emin olabilirsin.
Onunla dışarı çıkma isteği gelmemesi (yaptığı komik esprilerin artık komik gelmemesi) ve onun yanındayken daha fazla sıkılma hissim varsa o kişiden çokça soğumuşumdur