Ben her şeyden korktuğum için bir şeyler yapamıyorum. Üşengeçlik benlik değil, ama bir şey yapmaya kalkınca üstüme bir korku çöküyor sanki beni eziyor bu yüzden yapmak istediğim şeylerin devamını getirmem ne yazık ki mümkün olmuyor. 22 yaşındayım Ağustos’ta 23 yaşına gireceğim hala mesela üniversiteye gitmedim.. çünkü deli gibi kaygıdan ölüyorum. Kendimi aşırı yetersiz hissediyorum
Üşengeçlik sayesinden insan oğlu tekerliği icat etmiştir. Aslında birçok başarının temelinde üşengeçlik yatar. Misal icat edilen robot süpürge bile bir üşengeçliğin başarısıdır. O yüzden üşengeç insanları hafife almamak gerekiyor. Fakat yine çok salmamak lazım. Misal aylardır spora başlayacağım ama bir taraflarımı kaldırıp spor yapamadım. Aylar önce başlamış olsam şu an müthiş bir bedene sahip olmuştum bile. ya da ders çalışmam lazım ama hala kitap açmadım. Başlamış olsam belki çoktan sınıfı geçmiştim. Bunlar sadece örnekler.
Bence hatalarımız, kusurlarımız veya olumsuz alışkanlıklarımız başarımızı etkileyemez. Sonuçta hepimiz kimsenin akıl edemeyeceği yeteneklere sahibiz. Hepimiz farklı konularda başarılıyız. Bu yüzden üşengeçlik de dahil hiç bir tuhaf alışkanlıkların başarınızı, özellikle de akademik başarınızı etkileyeceğini düşünmüyorum.