Bazen kendimizi o kadar kaptırırız ki; evi, eşi, dostu, akrabayı unuturuz.. Sürekli bir rekabet ve yarış ortamında koşarken buluruz kendimizi. Sevdiklerimize ve sevenlerimize yeterince zaman ayıramayız..
Siz de kariyer uğruna özel hayatınızı ihmal ettiğinizi düşünüyor musunuz?
Kariyer basamaklarından çıkarken özel hayatınızı gör ardı ettiğinizi düşünüyor musunuz?
Erken yaşlardan itibaren çalışma hayatına girdim diyebilirim ve bundan asla pişman falan da değilim.. Son dönemdeki işime rahat bile diyebilirim 8 senelik anestezi teknikerliği serüveninin ardından.. Kendime dolu dolu vakit ayırabiliyorum diyemem.. Kısıtlı bir zaman dilimi bana kalıyor geceleri özellikle ve bunu da olabildiğince iyi değerlendirmek istiyorum.. Hafta sonları ya da bazı akşamlar da sosyal faaliyetlere katılıyorum, sinema, eğlence vesaire gibi.. Hayatım yoğun tempoda ilerliyor evet ve bu sebeple zaman zaman özel hayatımı ihmal edebiliyorum.. Bu durum hayatımdaki insanlara da yansıyabiliyor maalesef.. Keyifli geceler..
Kariyerim daha önemli benim için. Bütün enerjimi ve gücümü bu yönde kullanıyorum uzun zamandır. Özel hayatımdaki durağanlık bana daha iyi geliyor. Karmaşa ve kendimden başka birine tahammül etme durumuna hazır değilim. Çabuk bunalıyorum, bireyselliğimden memnunum.
Kariyer iyi hoş da insan iş dışındaki hayatına da önem vermeli. Her şey kariyerden ibaret değil. İyi bir hayatı kariyer olduğu kadar, özel hayat da belirler. Kariyer uğruna özel hayatımı ihmal etmem.
Yoğun iş temposunda çalışan bir insan olsaydım çok nadiren vakit ayırabilirdim özel hayatıma çok yorulurdum ama yinede eğlenmeyi dostlarımla güzek vakit geçirmeyi ihmal etmezdim. Belki çok sık birlikte olamasak da nadiren vakit ayırırdım sonuçta hep iş hep iş psikolojiöi bozardı evden işe işten eve kuzu gibi git gel git gel hayat monotonlaşırdı hayattan zevk almazdım bir eğlence arayışı içinde kendimi bulurdum illaki. Ama öylr bir iş temposu içinde değilim çok şükür.
İşkolik biriyim, evde dahi çalışıyorum. Özel hayat neydi hatırlamıyorum bile. Sadece aldığım terfilerde ya da performans ücretlerinde mutlu oluyorum sanıyorum.