Herkes kendini çok iyi tanır. İçimde sapkın ve sapkınlıktan vazgeçmeyecek bir kişiliğin yaşadığını biliyorum. Uç duyguların ve hareketlerin insanıyım. Normallerin değil. Duygu ve düşüncelerimdeki sapkınlıkları sizce bastırmalı mıyım yoksa yaşamalı mı?
Gerçekte içimde bir sapkın kişilik olduğunu biliyorum bunu normalleştirmeli miyim?
Bu duygu ve düşüncelerin hayatında olması seni mutlu ediyor ise bırak öyle kalsınlar.
İstesen de çizginin ötesine atamazsın ancak ; yaşadığımız bir toplum, hiç sevmiyor olsan bile ayak uydurmamız gereken birtakım kurallar silsilesi var.
Aykırı olmak, aykırı düşmek mevcut konforumuzu oldukça geriletecektir diye düşünüyorum. Her insanın içinde kendisiyle bile konuşmaya korktuğu ama aynı zamanda varlıklarından şikayetçi olmadığı duyguları var.
Eğer böyle yaşamak seni mutlu ediyorsa bu şekilde yaşamaya alış. Tutkuların, düşüncelerin, düşlerin ve arzuların bariz bir şekilde sana yaşam enerjisi veriyor. Bunu fazlasıyla satır aralarından görebiliyorum. İnsanoğlu kimisi için yaratılış kimisi için de evrimden beridir hep kusurludur. Çünkü, mükemmellik algılara ve zekaya hakaret edercesine imkansızdır. Derinliklerimizde sakladığımız davullar ve kırbaçlar bizi gizliden gizliye mutlu etmiyor mu? Sapkınlık olarak anılan her şeyin verdiği o tarifsiz zevkin girdabında, kendimizi huzurlu hissetmiyor muyuz? Farklılık, farklı olmayanların kabusudur. Madem ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğini bal gibi biliyorsun, o halde neden cevabını bildiğin soruyu soruyorsun ki? Sen böylesin Su, o zaman böyle kal!
Her insanın içinde büyüttüğü, çoğu zanan kimseye anlatamadığı hisleri ve istekleri var.. Uç da olsa, yaşayamsak da bu gerçeği değiştirmez zaten.. Buna uygun ortam oluşmamıştır, bunu anlatabileceği biri olmamıştır ya da tuhaf bakışlara maruz kalmamak adına susmuştur.. Çok nadiren çıkarırız bunu gün yüzüne ama mutlaka benzer durumu yaşayan insankarın olduğuna eminizdir.. Her şey uyumla başlıyor.. Kendini yanında özgür hissettiğin, anlattığında normal karşılayan biriyleysen yaşamaman için bir neden yok.. Çok tuhaf hissedenler de olacaktır.. Doğal karşılaman lazım..
Yorumlarında dikkatimi çektiği kadarıyla narsist ve çevreyi küçük gören bir yapın var. Narsizm bir sapıklık olarak kabul edilmese de bir kişilik bozukluğudur. Bir ğsikologdan psikolojik destek alman ve bir süre terapi görmen sanıyorum faydalı olacaktır.
Sapkınlık dediğin şeyler görecelidir. Kimisine göre normal gelebilir. Senin içinde huzursuzluk yaratıyorsa sana fazla geliyordur. Ancak sıradan şeyler seni tatmin etmiyorsa libidon yükseldiğinde seni içine çeker. Anlık durumlarsa takma. Benzer şeyler bende veya herkesde olabilir.
anlıyorum hanımefendi bu her insanda çoğu kez görülen bastırılmış duygulardır ama her işin bir ölçüsü zamanı ve yeri farklıdır en önemlisi karşınızda ki insan güvendiğiniz kişimidir lütfen bunları düşünün
sapkın olmak aslında alışılagelmişin, çizilen sınırların dışında olmaktır. kimse kimsenin alıştığı gibi olmak, çizdiği sınırlar içinde yaďamak zorunda değil. birinin normali başka biri için sapkınlık olabilir, sapkınlık görecelidir.
herkesin içinde var böyle duygular.. kimi henüz keşfetmemiş ya da tetiklenmemiştir.. kimi bilir bastırır.. kimi ise zincirlerini koparmıştır.. içinde ne kadar bastırsanda farkındaysan.. engel olamasın.. daha güçlü bir şekilde çıkacaktır tekrar
bu hayatta her zaman yapmadıklarından daha çok pişman olursun.. vicdanın el verdiği sürece, arkasında durabileceksen, yapmaktan çekinme.. ben öyle yaşadım.. hiçbir pişmanlığımda olmadı..