Doğrusu "İntikam" en iyi soğuk sunulan bir yemektir. Acele edip ağzımızı bir kere daha yakmaya gerek yok. Bazı şeyleri soğumaya bırakınca çok daha güzel oluyor. #54srp
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Gerçekleştirilmesi güç olan bir hareket olduğu için lezzetlenen bir olgudur. Çünkü, sonucunda intikam hissî uyandıracak kadar acı veren bir harekete maruz kalıp sessiz kalabilmek ve zamanını beklemek pek zor gerçekleştirilebilecek bir harekettir.
Bu tutumu sergileyebilen insanin, soğuk kanlı ve sabırlı bir insan olabileceğinden ve sabirli insanin öfkesinden sakınınn önermesinden hareketle söz konusu şahsın intikamını almak için en uygun zamanı bekleyeceği ve planlarını bu düzlemde yapacağı kuskusuzdur. Planlanmış ve zekice gerçekleştirilmiş bir intikam hareketinin de, anlık öfke sonucu anlık olarak ortaya çıkan bir intikam hareketinden çok daha yaralayıcı olacağı ve intikam sahibine ayrı bir haz vereceği aşikardır.
Ayrıca, bir insanin bu şekilde davranabilmesi için kindar bir fonunun de bulunması gerekir. İçinde, zekâ ve sabır gibi gerektiği zaman çok tehlikeli bir hal alabilen özelliklerin yani sıra kin gibi aşağılık bir duyguyu da barındırabilen bir insanin bu planlanmış intikamı, kişiliğine uygun olarak kendisine her şeyden daha fazla bir zevk verecektir.
ben hiç intikam almak için uğraşmadım bunun için de beklemedim öyle şeyler için kendimi zehirleme gerek yok netice de birisini intikam almaya layık görmek demek o an gelene kadar onu hayatında tutmak demek bu çok ağır bir yük ve hayat bu kadar kısayken benim böyle bir yükü sırtlanmaya hiç niyetim yok
o yüzden bana yapılan kötülüklere anında karşılık verdim ya da umursamamayı seçtim geçtim gittim ardımda bıraktım unuttum ve geçmişe gömdüm olması gereken buydu.. geçmişin hastalıklarını günüme getirmek niyetinde değilim
Soguk da yenir, ara sıcak olarak da yenir 😀 intikam duygusu her ne kadar hoş bir duygu olarak anilmasa da yeri geldiğinde insana güzel hissettirebiliyor. Ben genelde güzel plan kurarım ama son ana gelince merhamet edebiliyorum. Tabi cok büyük hata olmuşsa da cezayı keserim. Bir dizideki sözlerle görüşümü bitireyim. "İntikam denen şey, verilmemiş adalettir."
Ben üşenirim, intikam almaya da, herhangi bir uğraş içine girmeye de çünkü karşımda ki kişi kendini o raddeye getirmişse gözümde, onun için parmağımı dahi kıpırdatmam. O derece etkisizleşir bir anda, ne olduğunu şaşırır. Kolay kolay o raddeye gelmesemde bunu başaranların dönüşü olmuyor benim hayatıma...
İntikam almak bana göre değil. Ben sadece oturur izlerim. Beni haksız yere üzen ve canımı acıtan kişiye neler olduğunu izler ve elime düşerse onu ezerim. Bu yani. Bana muhtaç olacağı bir şey yaşamasın. Tek tavsiyem bu. Ben o ölmüş gibi davranır hayatımdan çıkarırım
Ben öyle intikamlarla filan uğraşmam, olan olmuş bitmiştir. Bana kötülük yapana gereken cevabı verir, arkamı döner giderim. Onu hır daha asla hayatıma almam. Ona karşı içimde hiç bir his beslemem unutmak en güzeli ve unutulduğunu bilmek o kişi için en büyük ceza zaten...
İntikam soğuk yenir. Eğer intikamını soğuk kanlılıkla halledemezsen , gaflete düşer kin ve hırsının seni yanlış yönlendirmesine izin verir hata yaparsın.