Çoğu zaman etrafımda hoşlanmadığım kişiler oluyor. Yapacaklarım çok basit. İçimden söverken dışımdan gülümsüyor ve sohbet ediyorum. Yapacak pek bir başka seçenek yok. Mecburiyet herşeyi yaptırıyor maalesef. Gerek normal yaşantı gerek iş ortamı böyle sorunlara gebe. Bize düşen sabırlı olmak ve rol konusunda da başarılı olmak. İç sesi dışarıya yansıtmadan üzerimize düşen sorumluluk gereği hal ve tavırları sürdürmek. Ben bu konuda oldukça başarılı ve sabır küpü biriyim. Benden iyisini bulamazsınız diye reklam yapabilecek kadar hemde🤭
#SelamGençlik 🖤 Çalışma ortamı için de diğer her ortamda olduğu gibi bu sevilmeyen ve sinsi tiplere karşı nasıl bir savunma geliştirilir, doğru tedbirler nelerdir bulmak ve uygulamak epey zorlu. İnsan her saniye, her saat tekrar tekrar istifayı basar gider o derece.. Bir yandan hayatınızı kazanmak mecburiyetinizle gelen sorumlulukların hatırına tahammül etmeniz gerek. Bir de bu kişilere ne kadar açık edebilirsiniz onları sevmediğinizi? Asgari bir maaş veya kariyer yolunda size her türlü zararı vermek için fırsat kollayan hainlerdir bunlar. Sadece sizi kıskandıkları için. Bunların şerriyle muhatap etmesin Allah, amin, net.. #SunIsUp#Amazing#TubaSueda 🖤
Hayatımızın belli alanlarında maalesef böyle şeyler yaşıyoruz iş ortamında olsun okulda olsun sevmediğimiz kişilerle aynı ortamı paylaşmak durumunda kalıyoruz. Benim okul dönemimde sevmediğim bir sürü kişi vardı fazla muhatap olmamaya çalışıyordum en iyi yöntem bu gibi gözüküyor. Bir şey sorduklarında cevap vermiyordum görmezden geliyordum yok sayınca daha çok deliriyorlar cevap verince kendilerini bir şey sanıyorlar 😄 Fazla muhatap olmamaya çalışırım yine böyle bir şey yaşarsam en iyi yöntem bana göre bu.
Seviyormuş gibi yaptığım da oldu, çatıştığım da sonra tatlıya bağladık. İyi davrandı, bende iyi davrandım.
Komple çekip gitmek doğru olmuyor konuşmayı kesinlikle denemek gerek. Bazı tipler hayatta anlamaz, o zaman çatışacaksın. Yoksa ne olursa olsun vallahi dışarıya taşırım olayı. Bir şekilde bedel ödetirim.
Bunu yaşamaya fazlasıyla alışkınım maalesef. Sosyal yaşantımda toplu bir buluşmada bu durumu yaşayabiliyorum, o durumda yanında olmak istediğim için oraya geldiğim insanlara odaklanıyorum. Saygılı fakat muhataplık en az düzeyde olacak şekilde devam ediyorum. İş ortamı zaten hepimizi bu duruma alıştırıyor sanırım, ben de bunu sıkça yaşayan biriyim. Karşımdaki insanın tavrına bağlı olacak şekilde yaklaşıyorum. Minimum iletişimle o süre zarfını tamamlamaya çalışıyorum. Eğer beni çok rahatsız edecek bir durum olursa ortamı bir şekilde terk ederim.
İş ortamında ise işimle kişisel duygularımı elimden geldiğince karıştırmam ama haz etmediğim insan yardım istediğinde bunu da şevkle yapmam yapmak zorunda olduğum için yaparım.. Başkalarıyla molalarda şen şakrak olsam bile o insan geldiğinde tek kaşım otomatik olarak kalkar ve konuyu kapatır o ortamdan çıkarım. Özel hayatımda ise böyle insanlar yok sevdiğim ve saygımı kazanmış olan insanlarla genellikle sohbetlerim olur ama olurda arkadaşın arkadaşı muhabbetine denk gelmiş isem önce kendimi sessize alırım sonra insanın ilk vermiş olduğu duyguya bakarım ama yok kanım kaynamadı mı ve konuşmaları rahatsız etmeye mi başladı anında gizli aramayı aktif eder mekandan uzaklaşırım.
Yüzüm düşüyor, moralim bozuluyor. İkili iletişime girmemeye dikkat ediyorum. Kalabalık bir ortamda zor olmuyor ama baş başa kaldığımız bir ortamda mecburen konuşuyorsun, görmezden gelemiyorsun.
Hayat böyle maalesef özellikle iş ortamları. Genelde bu tarz durumlarda işimi yaparım, fazla muhattap olmaya calismam. İlla olmak gerekiyorsa bile mesafeli kalmaya calisirim. Ha işinden isine degisiyo tabi ki zor bir durum ama bir sekilde ayak uydurmakda zorundayiz 😑
Benim için zor bir durum gercekten.. Gerek iş ortaminda gerekse düğün ve cenaze gibi mecburen bulunmak zorunda oldugum yerlerde başıma geliyor.. Görmezden gelmek, yokmuş gibi davranmak, o yöne hiç bakmamak, sıkılmak gibi birçok sonucu var.. Ama böyle olsa bile sesinin gelmesi bile irite ediyor beni.. Her hareketi farkli bir itici geliyor. Büyük sabır gerek..
Asıl zor olan, bunu sürekli yaşamak zorunda olmak.. Mesela iş yerindeyse bu, ger gün bunu çekmekten başka şansımız kalmıyor..
Mecbursam mesafeli ama saygılı davranıyorum genelde ama hele iş yerindeyse bu durum hiç belli etmeyip herkesin yüzüne gülmek lazım yoksa zararlı çıkıyo insan