Uğrasırsın, didinirsin, en değerli şeyin olan zamanını harcarsın kazanmak ve başarmak için. Bazen sonunda kocaman bir hiçliğin içine düşersin. Yaa kolayca kalkarsın düştüğün yerden ya da orada öylece kalırsın. Çoğunlukla bütün bu uğraşmalara değmez yaşadıkların. Hayat... Herşeye rağmen devam ediyor...
Çabaladığın ve emek verdiğin şeylerin karşılığını aldığını düşünüyor musun?
Çabaladığım, emek ve zaman harcadığım, gerçekten istediğim şeylere sahip olsaydım, çok daha fazlası olurdum, eminim.. Buna imkan yok elbette.. Her zaman bizim elimizde olmuyor çünkü.. Bunun yanında hiçbir şey kazanmadım da diyemem..
Bu durum bazen umutsuzluğa sürüklese de, tamamen pes etmedim asla.. Her zaman alın teri dökmek, çalışmak, çabalamak bedensel olmuyor.. Duygularınla, hissettiklerinle, kararlarınla da bunu gerçekleştiriyoruz..
Tutarlı olmak , samimi davranmak, omurgalı durmak da emek harcamaktır. Hatta daha büyük bir meziyetti. Böyle düşününce nicelik olarak kaybettiklerim daha fazla diyorum ama nitelikli kalmam en büyük kazancım..
bir kayıp kazanç tablosu yapmadım hiç kazandıklarım da oldu kaybettiklerim de oldu.. umursamadığım zamanlar oldu umursadığım zamanlar da ve en nihayetinde ne olursa olsun hayat devam ediyor
eğer kazandıklarına fazla takılırsan en sonunda kaybedersin eğer kaybettiklerine fazla takılırsan olduğun yerde kalırsın bu da daha büyük bir kayıp olabilir..
hayat bir yolsa sen bu yolda yürüyorsan gerçekten yanında olmak isteyenler senle yürüyecek belirli duraklarda inenleri arkanda bırakmak lazım
Hepsinin değil tabii ki, bazen olması içinde çabalamıyorım bir şeyleri. Kendi kendime bir amaç edinip, oyalıyorum. Sonucu olmuş, olmamış çok umurumda olmuyor o yüzden ama kendimce önemli bir şeyse sonuç genelde hep olumsuz oluyor, hayatım benim isteklerimin tam tersi olmak üzere kurulmuş gibi.🤷♀️
Her zaman değil. Her çaba meyve vermiyor hayatta. Bazıları tamamen havada kalıyor Hatta. Ama en azından ben emeği verdim ve olmadı demek için o emeği vermek gerekiyor.
Hepsinin karşılığını değil belki de ama bir kısmının karşılığını muhakkak almışımdır. Emekler, her zaman için boşa gitmiyor. Bir şeye yeteri kadar emek verirsen ve biraz da şansın yaver giderse karşılığını alabilmek çok da zor değil.