İstediğiniz şeylere verdiğiniz emeğin sonucu karşılığını alıyor musunuz?

Merhaba,
Ben genel olarak aldığımı düşünmüyorum. Aslında belli bir süre sonra çokta beklentiye girmemeye başladım. İnsanın gardı yavaş yavaş düşüyor çünkü. Bu dünyada emek ile herhangi bir yere varamayacağımızı anladım. Önemli değil. Artık elimizde ki ile yetinmeyi bilmeyi öğrenmek gerekiyor. Bu şekilde daha özgür hissediyor insan.
Hiç bir şey karşılıksız kalmamalı, eğitim alırken bireysel ilişkiler aile içi davranışlar hepsinde vermek durumundasınız, ancak elbette bunun size bir geri dönüşümü vardır, yeterki şu sıçrama noktasını ıskalamayın
Bana gelince emeklerimin karşılığını almaya hala devam ediyorum
Maalesef düşünmüyorum
Nispeten
Cevap
34Cevap
Verdiğim emeğin karşılığını almasam bile vermiş olduğum emek için bile mutluyum gadası. En azından belli bir ölçüde emek veriyorum. Hiç emek vermesem mutsuz hissederdim.
Soru yanlış bence. her insan kendi kaderini çizer. Herhangi bir hedef yapıpda bedelini ödeyen insanlar her zaman karşılığını alır hayattan. Ama hedef koyup hiçbirşey yapmayan insanlar ise hiç karşılık almayìp bedel ödemeden isyan eder. Buda kendine verdiği piskolojik bir zarardır.
Az çok aldım buna da şükür. Ya hiç alamasaydım? Allah korusun.
Hayatta sahip olduğum şeylerin çoğunu kendim çabalayarak elde ettim. Bazı şeylerin karşılığını alsam da tam olarak karşılığını alamadığım şeyler de oldu. Az ya da çok hep kendi çalışmamın karşılığını aldım. Şans ya da yardım görmedim.
Kaliteli insanlarla muhatap olduğumda emeğimden fazlasını elde ediyorum. Kalitesiz insanlar da tam tersi haliyle. İkisi de bende aynı şekilde karşılığını bulur tabi.
Karşılığını aldığımı düşünüyorum. Her zaman her şey yolunda gitmeyebilir ama bu böyle diye de yolunda giden zamanları da görmezden gelemem.
Hayır düşünmüyorum hiç hep bir yerden patlak veriyor tam rayına oturdu herşey derken birşey çıkıyor bocalıyorum
Düşünmüyorum. Öyle olsa genel anlamda işciler kötü kosullarda yadamazdi. Bazıları gibi 4 günde 400 milyon TL kazanmazdi hiç emek harcamadan
Kesinlikle hayır. Aga Tayyip'i ara asgarî ücreti zamlasin
sanırım kımse verdıgı eneklerın akrsılıgını tam olarak alamamıstır kendımde oyle.
Kafam şu an o kadar karışık ki. Bazen alıyorum bazen alamıyorum
Maddi olarak evet aldığımı düşünüyorum, manevi olarak ise hayır...
Armut piş ağzıma düş oldu bende :) ismimi bilirsen anlarsın :)
Düşünüyorum iyi ya da kötü ne yaşıyorsam bunu ben istemişimdir öyle diyelim.
Aslında evet. İstemediğim şeyleri kendimden uzaklaştırmakta bile oldukça iyiyim. Daha ne olsun... Çok şükür.
Fazlasını aldığımın farkındayım daha iyi için çabalıyorum
Hayır her iyiliğim çöp oldu ama hala umudumu yitirmeden iyilikyapıyom
Emek vermiyorum armut piş ağzıma düşçüyüm
Evet emeklerimin karşılığını alırım
Emek bile veremiyorum ki
Sadece kadına verilen emekler boşa dır
Evvet tabikide alıyorum🤗🤗
Bir çok kez Aldım, Ada kıymetini bilmediğim oldu.
Evet Düşünüyorum Kardeşim
Hayır alamıyorum.
Tam olarak hayır, beni tatmin etmiyor 🙄
Şu an için daha hayır diyorum maalesef.
Bazen evet ama bazen pek değil gibi.
(Klasik olacak ama)
Nöö 👎🏻
Eh kısmen verdiğim emeğin karşılığını alıyorum ☺️
Daha fazlasını yapmam lazım
çok daha fazlasını alıyorum..
Çoğu zaman emeğin karşılığı alınmıyor.
Hiç düşünmedim