Akıl almazlar ama bir sorunları olduğunda akıllarına ilk ben gelirim. Arayıp ya da buluşup uzun uzun anlatırlar. Bazen birlikte bir çözüm bulmaya çalışırız bazen de sadece konuşmak bile rahatlatır.
Akıl alacağım noktalar olduğu gibi, akıl verebileceğim en azından tecrübelerimi aktaracağım noktalar da çok var. O nedenle benden birisi akıl alabilir, sonuna kadar tecrübemi aktarıp yardımcı olabilirim. Ama benim tavsiyeme uyacağım deyip sonra yine aynı şeyi yapan insanlara bir daha fikrimi söylemem. O hakkı kaybederler. Ben de bazen ne yapsam bilemediğim konular olabiliyor o zaman da bu konuda bana yol gösterebilecek kişilere soruyorum tabi, ama herkesten fikir alınmaz buna dikkat ederek soruyorum sorumu. :)
Çoğunlukla akıl alırlar. Herhangi bir konuda kararsızlık, kafa karışıklığı yaşayan tanıdıklarımın yolu direkt olarak bana düşüyor. Adresi iyi biliyorlar çünkü onlara yeterince yardımcı olabildiğimi düşünüyorum.
Her insanın meziyeti, ilgi alanları, başarılı olduğu ve daha fazla yoğunlaştığı konu ya da bir iş kolu vardır.. Başından geçen olaylar, yaşanmışlıkları, tecrübesi farklıdır herkesin.. Bu insanlar mutlaka vardır çevremizde.. Kiminin arkadaşıdır bu kiminin komşusu kiminin de akrabası..
Kendi adıma konuşacak olursam, bilgili olduğum, ilgi alanımda olan konular, bana yakın insanlar tarafından bilinir.. İkili ilişkilerin her türlüsünde bana danışılır mesela.. Benim de akıl almak adına danıştığım belli başlı insanlar oluyor.. Genelde o konuda bir deneyimi olmuş olanlara başvuruyorum..
Akıl alıyorlar. Akıl verenleri dinlemekte erdemliktir. Dinlemek demek uygulamak değildir. Peygamberimiz istişare edin demiştir. Çıkan sonucu değerlendiririm ise yarar ise tafsiyeyi kullanırım. Sonuç alınacak gibi değilse teşekkür ederim belki sonra diye cevap veririm.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Bazen ben insanlardan akıl isterim köşeye sıkıştığım zaman bazen arada benden de isteyen oluyor bir şekilde yardımcı oluyorum ya da ben insanlardan yardım alıyorum her ikisi de oluyor yani eğer bilgi sahibiysem ortaya bir fikir atıyorum yardımcı oluyorum
Her insan anlaşılmak ister. Buna bağlı olarakta yaptıkları eylemlerin doğru olup olmadığının onaylanmasını veya ne şekilde davranması gerektiği ile ilgili sorularlarla muhatap oluyorum. Hâliyle daha çok danışılan kişi oluyorum.
Bana akıl verenler ise genellikle aile büyüklerim oluyor ancak ne yazık ki; onların yaşadıkları dönem ile şu anki dönem bir değil. Başta belirttiğim "anlaşılmak" durumunu ne yazık ki tam olarak idrak edemiyorlar...
Fikir almak isteyen daha çok. Kırmadan, yargılamadan, empati kurarak ve çözüm arayarak yaklaşırım. Ben istediğimde fikir danışan, haricinde ısrarla fikir verilince sinirlenen biriyim. Ben de sorulmadan birinin durumu, kararı hakkında fikir belirtmem. Artı olarak fikir alsam dahi sadece üstüne düşünmemi sağlar, yine körü körüne birinin düşüncesini uygulamam.
Benden akıl aldıkları da oluyor, bana akıl verdikleri de oluyor. Akıl verebileceğim konular da çok, akıl danışabileceğim konular da... Birisi benden yardım isterse tecrübelerimi seve seve aktarırım. Kim olursa olsun yaparım bunu. Ama iş akıl almaya gelince her önüme gelene danışmam. Yeterince olgun olduğunu düşündüğüm, bana yol gösterebileceğini düşündüğüm birkaç insan var, sadece onlara danışırım.
çevremdeki herkes akıl alır. iş yerinde bile hem işle ilgili zaten eğitiyorum herkesi ama bunun yanında aile sorunları sosyal sorunlar ne dertleri varsa bana sorarlar.
Çalıştığım iş yerinde çoğu arkadaş benden yaşça küçük olduğu için genellikle bana danışırlar. En küçük olaydan en Önemsiz veya önemli meseleye kadar.😊😂
Bazı Zamankar akıl alır bazen alıl veririm akıl akıldan üstündür benim bildiğim o bilmez onun bildiğini ben bilmem insanlar birbirlerine bu şekilde bilgi sağlayarak Yardımlaşır