Öfke
Kıskançlık
Korku
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Selamm, insan hayatı boyunca en çok umut etmeyi yıpratır insan aslında bakıldığı zaman ümit ettiği şeyleri gerçekleştirmek için mücadele eder kimi zaman bunu gerçekleştirirken kimi zaman bunu yapamaz. Ve her bu olay gerçekleşmediğinde bu duygu yıpranır kimisinde bu duygu takıntı ve hırs haline gelirken kimisi her duygusunu kaybettiğinde veya şevki kırıldığında kendi kabuğuna çekilir ve yeniden ayağa kalkması uzun sürer ve her bu olduğunda yıpranır ve sadece yıpranan umut duygusu olmaz bununla birlikte tüm duygularını aşağı çeker.
Selam
Selamlar Cassie,
İnsanı bir değil birden fazla duygu yıpratır. Bunların en başında bana göre stres geliyor. Daha sonra belirsizlik duygusuz. Aşk, öfke, sevmek ya da sevilmek çok önemli değil bana göre. Bunlar stabil ve bertaraf edilmesi kolay duygular. Fakat stres insanı hasta edip öldürebilecek bir duygu durumudur.
Selamlarr
Cevap
52Cevap
Öfkeni yenebilirsin, kıskançlığı bir şekilde halledersin,
korkularının da üzerine gidersin ama bir kere güvenin sarsılıp sırtından o hançeri yedin mi inandığın yerden yanıldın mı bir daha asla eskisi gibi olamazsın.
Güvenini sarsan bir kişidir ama sen bütün insanlara karşı güvenini kaybedersin.
Aklına şüphe yer etmiştir artık.
Hayatına birileri girer, belki inanırsın ama asla "yapmaz" artık diyemezsin.
İşte asıl insanı yıpratan şüphedir.
Merhaba
İnanmak hepsini sollar..
Merhaba
Belirsizlik ve çaresizlik yıpratır...
merhabalar,👋🏻
Öfke yıpratır bu üçlü arasında çünkü kıskançlık bir nebze de olsa kişiye hırs yükler belki azim ve çalışma aynı noktada olma isteği uyandırır keza korku da aynı şekilde ya da benzer her şeyden olmasa da kişiyi belki zararlı işlerden uzak tutmaya olanak sağlayacaktır örneğin sarhoş olmaktan korkan bir alkolik göremezsiniz ama korku nedeni ile içmeyen çok insan görürsünüz. Korku bir yerde insanın belli yerlerde kendini dizginlemesini de sağlar.
Ama öfke hem kendine hem de çevreye zarar vermek dışında bir işe yaramaz. Olumlu bir yanı yoktur öfke yorar ve yıpratır şu kısa yaşamda kin, nefret türevi öfke kaynaklı ruhen karartıcı şeyleri yaşamak bu dönemlerde çok zor mevcut hayat bağlamında kastım.
Yine de öfke gibi yorucu duygu birikimlerinden uzak durabilmek dileğiyle
Sağlıcakla kalın 🌺
Bir çok kötü huylu duygu var insanın içini kemiren, ömrünü törpüleyen, üzen ve hatta saçlarını ağartan..
Korku; yapmaktan çekindiğimiz, sonuçlarına katlanamadığımız, kaybetmeyi göze alamadığımız duyguların bütünüdür ama çözümsüz değildir. Daha dikkatli olunarak, üzerine gidip tekrar ederek yenebileceğimiz bir histir..
Öfke; yapımıza göre değişen, o an gözümüzün başka bir şey görmediği, elimizde olmadan yaptığımız çılgınca hareketlerdir. Bunun da çözümü herkes için farklı olsa da mümkün.. Kimi uzaklaşır o durumdan kimini yanındaki yatıştırır kimi de zararlarını hesaplayarak kontrolü ele alır..
Kıskançlık.. En can sıkıcı durum sanırım. Ne karşı konulur ne de vazgeçilir.. Yıpratan en kötü duygudur kesinlikle.. İçimize sindiremez, görmesek de kafamızda kurgularız.. O kurduğumuz senaryolar bile yeter ömrümüzden ömür gitmesi için..
bence bu saydıklarının hepsi biraz var bu duygular yıpratıcı
üzerine birde sevgi ekleyebiliriz sevgi varlığı ya da yokluğuyla insanı etkiliyor
Öfke çünkü kötülük yapan kişiler aslaga unutulmaz.. onların yeri hep ayrıdır.
Onları hatırladıkça keşke zamanında bunu onun yanında bırakmasaydım der insan kendi kendine..
Bu üçü insanı hasta etmeye kadar götürür
Halbu ki iyi ve güzel düşünecelerde olsa kendisini bu kadar yıpratmamış olur
Kıskançlık en yıpratan duyguların başındadır bence. Abartısı halinde hem karşındakini hem de kendini çok yoruyorsun.
her şeyden korkarak yaşanmaz o yüzden korku insanı yer bitirir
Vicdan azabı pişmanlık diğerleri çok uzun sürmez geçicidir. Vicdan azabı 1 ömürdür.
Burada geçen bütün duygular insanı mahveder fakat korku tam bir ruh emicidir, en kötüsüdür.
Korku dedim çünkü kıskançlık dizginlenebilir, öfke geçer ama korkuya çözüm yoktur...
pişmanlık duygusu. Çünkü son pişmanlık fayda vermez.
En çok kesinlikle öfke yıpratır. Önce kalbe zarar, sonra kişinin kendine zarar.
Beklenti içine girmek içine atmak hicbirseyi umursamam gerek
Bu soruya eskiden olsa öfke derdim ama şüphenin insani çok daha fazla yıprattığıni tecrübe ettim.
Vicdan duygusu.. çünkü vicdana içten içe seni kemirir.. z
Sevgi. Hiçbir duygu, neticesinde yaşattığı acılarla bu denli yıpratamaz diye düşünüyorum
Bence en çok insanı yıkan duygu pişmanlıktır. Pişmanlık içindeki insan boşa yaşıyordur.
Empati yüzünden yoruluyorum , başım ağrıyor çoğu zaman.
Öfke stres sınır psikolojik bozukluk be ruh yorgunluğuna yol açar, bu nedenlede insanoğlu bu yüzden daha erken yıpranır.
Kıskançlık her zaman insanın korkusunu ve öfkesinide ele alır çok yorar hep olsun ister insan olmayınca deliye döner
Üzüntü neden yok ki 😐
Liste uzamasın dedim😄
Mantıklı 😄
Öfke çok yıpratır kafanda saç kalmaz kanser eder adamı
Bence bu insana göre değişir her insanın farklı değer yargıları var
Derin üzüntü, depresyon, yas, yoğun sıkıntı.
Umutsuzluk bir insanı yok edecek tek duygu!
Oluyormus gibi olmasi
Belirsizlik ve stres..
Kıskançlık.
Diğer ikisinin çözümü var bence.
Pişmanlık, keşkeler, zamanı iyi kullanamama..
Hepsi
En başta yıpratan şüphedir, sonra kıskançlık gelir
üçüde birbirinden kötü. seçim yapamadım
Belirsizlik duygusu insanı delirtir
Sevilmemek , kıskançlık , nefret
Seni çok kıskanıyorum:)
üzüntü duygusu herşeke kafidir
Kendini değerli hissetmeme duygusu
Hepsi
Öfke nefret
Öfke
Sahiplenme duygusunu diye düşünüyorum