AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Benim heryerim seğiriyor geçti mi sizin 8 aydır dilim bile..
Geçmedi iğne emg uaptilar bütün vücuda bir şey çıkmadı m
Sizin iyi huylu görünüyor çünkü kötü huylu olanlar tek bir noktada olur ve başladığı zaman asla geçmez.( Diğer olasılık benign fasikülasyon sendromu bu da geçmiyor ama psikolojik veya genetik olabilir hiçbir zararı olmadığı için tedavisi da yok stres tetikliyor daha çok dili etkiler )
Kardeşim bana da yaptılar 8 aydır devam ediyor benign fasikülasyon sendromu dediğimiz olaya pek inanmıyorum saglam bir kas neden sinyal versin ki? Covid geçirdim 3 ay sonra başladı sıçramalar oldu çene de titremeler vs.
Malum hastalık korkutuyor beni de fakat şöyle als de belirli nöron kaybı olmadıkça emg de gözükmüyor herhangi bir müp ya da deneverasyon.
Ve benim seğirmelerim dediğiniz gibi lokal bölgelerde oluyor fakat ara ara oluyor non-stop şeklinde değil günde 1000 defa oluyor neredeyse.
Belirli bir nöron kaybı olmadıkça derken?
Ben 2 yıl içinde 3 kere çekildim bir sorun olsa çıkardı bence ben düşüyordum bile yuruyemiyordum bence bu yeterli bir nöron kaybı.
Kanka sende kesin yoktur zaten 2 seneden söz ediyoruz ama bana göre als nin tek belirtisi felç olmaktır çok sert giren bir motor nöron hastalığı bilmiyorum ben korkuyorum yalnız yaşamaya başladığım dönemlerde oldu kız arkadaşımın beni yarı yolda bırakıp gitti tek yaşadım işten çıkardılar vs.
Tutunacak ailem de yoktu.
Psikolojik olmasını istiyorum aslında aklıma bazen ms geliyor çünkü sürekli olarak hava da floatersler görüyorum.
Biliyorum bu benign fasiculation sendromu fakat insan korkmuyor değil.
İstersen mesaj atabilirsin bildiğim bir şey varsa belki yararı olur.
Ben senin durumun psikolojik olduğunu dusunuyorum dil segirmesi çok zaman psikolojik kuvvet kaybı yoksa takma.
Bana dün polinoropati teşhisi koydular 2 yıldan sonra 3. emg de belli oldu ama bu segirmeler için Mr cekecekler yine yarın benim en yakın arkadaşım MS inan MS segirmesi bu kadar sürekli olmuyor ve o daha çok titreme tarzı ve onda tüm vücut etkileniyor arkadaşım butun vücudunda olduğunu söylerdi hep ama sürekli olmuyor onda ve bir noktada değil tabii kesin tanı vep ve lomber fonksiyon eğer mr lar temizse.
Hadi ya seğirmeler başladığından beri mi güçsüzlük var sizde yoksa güçsüzlük olduktan sonra mı çıktı bu tanı? Bir de bende sabahları yorgun uyanıyorum tüm vücudum titriyor 8 aydır hiç geçmeden.
Gizlisiniz mesaj atamıyorum takip edebilrisiniz.
Yani bende sıçramalar ile ortaya çıktı , sabah kalktım çenem titriyordu o gün bu gündür her yerin titreme halinde sabahları yorgun uyanıyorum, ben MS olduğunu düşünüyorum mrlar temiz. sanırım sadece beklemek gerekiyor.
Benim baya karışık benim ilk el titremesiyle başladı sonra düşmeye başladım sonra ayaklarıma geçti ve onlar durmuyor ama elim durdu düşmeler de geçti.
Sence ne var bende ms olabilir mi bende sıçrama ve titremeler ile başladı ki bu sıçramalar zaten seğırme imiş.
Ms arkadaşınızda nasıl başlamış anlamadım tam
Yani titremeler çok rahatsız edici başımı kaldırıyorum yukarı çenem de titreme oluyor dişlerim birbirine vuruyor.
Seğirmeler lokal yerlerde ama non-stop değil.
Karıncalanma var ve sol bacağıma 2 hafta da bir felan kramp giriyor uyanınca yorgun kalkıyorum.
Yüzümde bile oluyor seğirmeler.
Spora basladim 2 haftadır ama değişen bir şey olmadı.
Mr tomografi kan emg temiz bos örneği vermedim ilcedeyim zaten zamana bıraktım.
Ms olsa bilmiyorum 8 ay da atak olurmuydu.
Kafam karışık ya.
Senin arkadaşınızda nasıl başlamış peki? Mesaj atar misiniz
Aslında gittim seğirmelerin 3. Ayında emg temizdi doktor isaac sendromundan şüphelendi fakat çok nadir görülen bir şeydi.
Emg de fasikülasyon bile görmediler ama doktorların bilgisine güvenemiyorum.
Sen bile Tanıyı 3. Emgde almışsın
Güvenme
İstek attım.
Seyirmenin alâmetleri var istersen bakabilirsin
Hiç geçmiyor benim.
Neren seyiriyor
Elim
Sağ mi sol mu
Sol..
Sana bir link aticam ona bak ordan okuyabilirsin
Ben inanmıyorum bunlara bence bir sağlık problemi 🥺
Zannetmiyorum ya olur öyle eğer tıbben konuşmamı istersen stres yapma derim hajaja benimde gözüm seyiriyor ama sinirden
EMG cektiricem haftaya 2 yıldır böyle.
O zaman hastaneye görün ben öyle olduğunu zannetmiyordum