Merhamet duygusunun dozu önemli.. Bazı insanlar aşırı merhametlidir mesela ve asla kötülük planlamazlar.. Fakat keyfinin istediğine merhamet gösteren insandan kötülük de çıkabilir.. Kusura bakmasınlar ama ben hak edene merhametliyim, hiç iyilik meleği gibi oynayamam.. Keyifli geceler..
Merhametli insandan kötü biri çıkmaz be canım. Hadi aç kapıyı konuşalım 😀 Bana küsmüşsün şimdi fark ettim. Haklısın özür dilerim ♥️♥️♥️ Sen benim biricik tatlı güzel arkadaşımsın. Kıyma bana aç şu kapıyı sev beni 💋💋
Bazen merhamet en büyük gaddarlık olabilir. Hatta en büyük kötülükler olmasa da, bir çok kötülüğün nedeni merhamettir, uönetile eyen, düşüncesizce aşırıya kaçılan merhamet.
Merhatmet olgusunu anlamak lazım? Neye merhametli? Hayavana merhametli olabılirama insana karşı kötu olabılır? Kıbırlı kurnaz haset pislik biri olabilir ama bır fakıre karşı merhametlı görune bılır aslında içinde hep kıbırlı bırıdır bilemeyiz sey gibi dindar olan ahlaklı bırı olmalımı gibi olmalı ama dındar olupta ahlaksız insan cok
Her insanın içinde biraz merhamet biraz kötülük biraz iyilik vardır hangisi ağır basarsa o insan o kalıpla tanınır. Fakat her insan herşeyi yapabilme potansiyele sahiptir.