Merhaba
25 yaşıma az kaldı. Ben genelde kendimi ifade edememekten ve savunamamaktan muzdaribim. Karşımdaki benden küçük olsun büyük olsun kendimi savunamıyorum. Böyle bir şey gerektiğinde heyecanlanıyorum ve geriliyorum. Bu yüzden de haklı olsam da haksız oluyorum. Sadece karşımdaki kişi tatmin oluyor. Yanımda başkaları da şahit olursa bu duruma üzülüyorum. Üzülünce de içime kapanırım insanlardan uzaklaşırım. Kendimi tam savunamadığım için sonradan kin ve kızgınlık duyuyorum. Gereksizce beynimi meşgul ediyor sürekli. Zamanı geri alamayacağım için mideme oturuyor hislerim. Duygusalımdır ama belli etmem. Takarım ama anlaşılmaz. Bu günlerde berbat hissediyorum. Hayat zaten yeterince zor ama insanlar da zor. Var mı benim gibiler?
25 yaşıma az kaldı. Ben genelde kendimi ifade edememekten ve savunamamaktan muzdaribim. Karşımdaki benden küçük olsun büyük olsun kendimi savunamıyorum. Böyle bir şey gerektiğinde heyecanlanıyorum ve geriliyorum. Bu yüzden de haklı olsam da haksız oluyorum. Sadece karşımdaki kişi tatmin oluyor. Yanımda başkaları da şahit olursa bu duruma üzülüyorum. Üzülünce de içime kapanırım insanlardan uzaklaşırım. Kendimi tam savunamadığım için sonradan kin ve kızgınlık duyuyorum. Gereksizce beynimi meşgul ediyor sürekli. Zamanı geri alamayacağım için mideme oturuyor hislerim. Duygusalımdır ama belli etmem. Takarım ama anlaşılmaz. Bu günlerde berbat hissediyorum. Hayat zaten yeterince zor ama insanlar da zor. Var mı benim gibiler?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Özguven sorunun mu var bide tavsiyem seni hasta sinir eden insanlar uzak dur kalitesiz insanlar seni üzer yalnız kalmak bile olsa sonucu bırak o insanalri
Özgüvenli değilim evet. İyi bir Üni’den iyi bir bölümden mezunum. Çevremdeki insanlar bilgili kültürlü zeki olduğumu söyler ama ben bunlara hiçbir zaman inanmadım. Hep kendimin eksi yönlerini görürüm. Valla yalnızlık benim için iyi bir şey oldu. Ailem yeter diyordum. Kafam rahat oluyordu o zaman.
Beni üzen insanları tolere etmeye alışmışım farkettim ki bana göre olmayan insanlarla aynı ortamda bulunmayı uzatmak iyi değil. Teşekkürler
Maddi durumun nasıl
Seni eksik olduğunu düşüren şey ne bazı insanların boyu olur kilosu yüzsunde ki sivilceler olur okul durumu olur senin ne mesela
Maddi durum hep kötüydü. Sorun oldu bu aile içinde hep. Fiziğimi beğenmem balık etliyim zaten kiloya sebep olan bir rahatsızlığım da var. Bir başka daha rahatsızlığım var peki çocukken çok uğraştıran. Lise sona kadar sessiz çalışkan tiplerdendim. Arkadaşlık konusunda çocukluktan liseye kadar iyi değildim. Kardeşim var bir yaş küçük. Benim zıttım. Güçlü biri o
Mümkün olduğu kadar derslerle iç içe oldum üniversiteye kadar. Konuşkandım genele ama yalnızdım.2018’e kadar akıllı telefonum bile yoktu
Neden bilmiyorum ama düşün 19 yaşında birine bile tam cevap veremiyorum
YouTube bununla ilgili videolar var hiç izledin mi fiziğini beğenmemen onu değiştirmicen anlamına gelmiyor kendi yetersi görebileceğin elde tutulur bir neden yok kendine neden bu haksızlığı yapıyorsun
Oho fiziğimi değiştirmek için ne sporlar diyetler yaptım işe yaramadı doktor hep rahatsızlığımı ileri sürdü. Hem bunla da alakalı değil aslında sadece. Özgüven problemime sebep olan şeyler başka da var. Kendimi sevmiyorum savunamıyorum da.
Bir yarın gideyim de göreyim
Sağlık sorunun ne bu arada balik evlilik kötü değil bende balik etliyim varya bir de güzel giyinirsen varya kendinj nasil savunamiyirusn ve nereye gideceksin
Fiziğim, hayat şartları, hassaslığım özgüvensizliğim (hiç kimseyi sevmedim bu arada) vs vs bunlar sorunlar tabi ama keşke tek sorunum fizik olsaydı. Ben kendimi iyi biri olarak da görmüyorum. Annemle aram hep tartışmalı oldu mesela. Bu yaşımda hâla bunun etkilerini taşıyorum. Ama aslında fedâkar biridir baya zorluk çekti. Babamın eskiden hatası çok oldu anneme karşı ama okumamda hep yanımda durdu. Ben çok akılsızlık yaptım şu hayatta. Annemle duygusal sorunlarımı gidip arkadaşıma anlatırdım. Kardeşimle de didişirdim ama şimdi iyiyiz. Kıymetimizi biliriz. Özgüven sorunumu ailem çekti. Halbuki onlara değil başkalarına tepkimi koymalıydım. Şimdi de böyle savunamam kendimi. Ceza gibi sanki
Bu saatte dizdim yazasım geldi
Bi psikiatri’ye görünmeyi dene. Rahatlıkla çözebilirler bu sorununu
Yarına randevu aldım zaten hayatımda herkes gibi başka sorunlar da var. Psikiyatri psikolog zorunlu oldu. Rahatlıkla bu sorunu halledersem boşuna mı sıkıntı çektim bu kadar diye üzülecem😅
Onun yerine kurtulduğun için mutlu olmayı dene 😉
Kurtulmayı iple çekiyorum valla teşekkürler
Rica ederim
Kendini savunmak durumunda bırakmayacak insanlarla birlikte ol zaten abla :( Boş ver :(
Bu emojiye göre sende de var bir şeyler
Dediğinde haklısın. Önyargısız biriyim ve bunun zararını gördüm
Bende neler neler var abla :(
Bir de sana üzüleyim bugün
şu an nasılsın ben de 28 yaşındayım hala savunamıyorum kendimi bu aralar bunu araştırmasını yapıyorum ve canımı çok sıkıyor bu durum 😔
Bir zamanlar bende öyle oluyordum
Yardımcı olmaya çalışırım istersen
Tavsiyen varsa alırım tabi ki
Gel biraz konusalim mesaj bana özelden
Vazgeçtim
Yazamıyorum bk sana takipten ciktin
Neden birşeymi oldu
Yarın derdimi psikiystriste anlatırım
Anladım sıkıntı yok
Bende öyleyim ya yine 2-3 laf bir şey diyorum
Asfsdf umarım 2-3 laf 20-30 laf olur eğer işe yarayacaksa. Gerek kalmasın derdim ama illa ki lazım oluyor
Bence sen yanlış kişilerden uzak dur yeterli olur.
Tam üstüne bastın. Kardeşim de dedi cahil insanlarla muhatap olmak zorunda kalmışsın.
Bana ders oldu bir daha kendimi kötü hissettiğim yerde durmayacağım ne olursa olsun
Yanlış insanlarla samimi olursan hep üzülürsün.
Evet yanlış insanları doğru sandım. Mesafe koymakta geç kalmış olsam da en azından kendimi savunarak durumu kurtarabilirdim ama o kadar çok şeyi alttan almışım ki
Neyse hayat yaşanarak ögrenilir
Doğru, teşekkürler
Önemli değil
Eskiden senin gibiydim
Eskide kalması iyi olmuş darısı başıma. Bu tarz sorunlar nedeniyle hayat gidişatın da değişebiliyor
Evet sizi anlayabiliyorum bu yüzden empati yapabiliyorum
Anladığına inanıyorum. Geçici olarak eski ve sıkıcı bir hissi tekrar hatırladın teşekkürler
Rica ederim
Kitap oku bol bol
Çocukluğumdan beri düzenli kitap okuyan biriydim ama baktım kendimi korumamda bir faydası yok. Tam tersi ben okudukça daha ince düşünüp karşıdakine hak ettiği tepkiyi veremiyorum. Kitap okumak beni hassaslaştırdı. Kitaplara da kırgınım
Evet öyleyim
Gerçekten ne hissettiğini anlıyorum. Çok can sıkıcı bir his. Benim bu durumda olmamın bir sebebi de bana uymayan bir ortamda bulunmak zorunda kalmamdı. Bunu geç farkettim. Beni aşağıya çeken insanlar yüzünden kötü hissediyorum. Ama buna hiç değmeyecek kişiler. Peki kabullendin mi yoksa mücadele ediyor musun?
Elbette mücadele ediyorum. Ben kendimi savunamadığımda sinirleniyorum genelde. Ya anında ya da sonradan. Ya da ağlıyorum. Baya can sıkıcı bi şey.
Umarım mücadelen en kısa sürede sonuç verir de şu can sıkıcı his ya gider ya da hiç uğramaz artık
Onlar gibi düşünebilmek üzerinde çalış
Evet bunu hiç yapmam. Artık beni kötü hissettiren bir yerde sabırla durmayacağım ama karşılaşırsam böyleleriyle bunu da denerim. Teşekkürler
Başarılarr