Ozgurluğume fazlasıyla duşkunum ve kımseye aşık olamıyorum. Genelde çok tarzım olmayan erkekler hoşlanıyor ve evlenmek ıstıyorlar, ben ıse aşık olmadığım ıçın hemen soğumaktan korkuyorum. Benım gıbı olan var mı? En mantıklısı nedır? Sadece bıraz beğemdığım, mantığıma uyan bır adamla evlenmek mı? (Çoçuk ıçın). Yoksa keyfıme bakmak mı? (Yaşlılıkta zor olabılır).
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHer iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde bir iyilik vardır sonuçta. Birileri seninle evlilik için evlenmez ya da çocuk olsun diye çocuk yapmaz. Çünkü o çocuğa iyi bir gelecek sağlamak zorundasın. Çocuk bir meyve veya çikolata istediğinde almalısınız, alamayacaksanız çocuk doğurmayın.
Ekonomik özgürlüğünü eline alamadan evlenirsen eğer, ömrünün geri kalanında bir adamın sana günlük 20₺ ekmek parası bırakması İçin dil dökersin. Sonra o 20₺ nin hesabını verirsin. O zaman keşke geçmişe dönebilsem, o evliliği yapmasaydım dememek için iyi hesap etmelisin.
Bir tane geleceğiniz var, ona da sahip çıkın.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk sahibi olmaya kesin karar verip öyle evlilik yap, en önemlisi ise ne istediğini çok iyi belirle ve öyle evlen. Bir ömür birlikte vakit geçirmek kolay değil bu yüzden çift taraflı aşk elbette önemli ama bulmak çok zor bu bağlamda saygı olayı çok önemli yani katlanamayacağın veya sana katlanamayacak biriyle evlenmek hüsrana sebebiyet verir.
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlükçü olduğun için evlilik yapma, ama illa çocuk diyorsan mantığına uyan ve tabiki hoşlandigin bir adama katlanmayi dene... Evlilik kolay birsey değil çocuk büyütmek de öyle ama tabi razı olurum diyorsan birine evet de, yoksa senin gibi birinin evlilikle işi olmamalı... çünkü konu özgürlük
01 Yorumla
Soran+1 yılBelkı kendımı yanlış ıfade etmış olabılırım. Sadece bana karışılmasından hoşlanmam. Hanı oyle gece hayatı olan bırıde değılım. Hayatımı yaşamak ıstemıştım, değışık ulkelere gıtmek, kız kıza tatıler vs. Bırde yapı olarak hemen ığrenen, soğumaya meyılı bır tıpım ustune bırde benım ısteksız yapım, evlılıkte baya sorun olur gıbı
- Kişilik & Karakter konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılTamamen hayata bakış açısına ve şartlara bağlıdır. çocuk, yetiştirmesi maliyetli ve meşakkatli olmasına rağmen, onun verdiği huzur, mutluluk ve yaşama hevesi hiçbir şeyde yoktur. hayatta bunca derdin arasında çocuk dert olarak görülüyorsa zaten yaşanmıyor demektir
02 Yorumla
Soran+1 yılEmının oyledır, o yuzden çoçuk sahıbı olmayı çok ıstıyorum. Sorun şu kı benı beğenen hıç kımseyle evlenmek ıstıcek kadar hoşlanmıyorum
- +1 yıl
Ozaman acele etme
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
99Cevap
+1 yılBence bu konuda kararsız kalıyorsanız hiç çocuk düşünmeyin
30 Yorumla
+1 yılyaşın kaç bilmiyorum..
Ancak iyice bir yaşadıktan sonra ne istiyorsan yaptıktan sonra
kafana uygun ve kalbinin ısındığı birisiyle evlenerek hayalini gerçekleştirebilirsin ancak bunun bir limiti var
ne kadar dağıtmak özgür olmak istiyorsun mesela ve çocuğu ne kadar istiyorsun
hangi isteğin daha önemli senin hayatında bunu belirleyerek daha erken evlenebilirsin ya da daha geç evlenebilirsin
Bu seçimler senin elinde.. onu yap bunu yap demek bizim haddimiz değil ancak ne istediğine hayatta neyin önemli olduğuna sen karar vereceksin50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzgürlüğüne düşkün ve kariyer ideali olan biri olarak evlenmeyi ve anne olmayi hic düşünmüyordum ta ki karsima eşim cikincaya değin. O bana aşık oldu, ben aşık olmadan 29 yasimda evlendim. Ancak daha evvel aşkı tatmistim ve onunla evlendigimde kariyer dışında yasamak istediğim bircok seyi yaşamış artik sakin, rutin bir hayat istiyordum. Evlendikten sonra özgürlüğüm kısıtlanmadi çünkü kafa dengimi buldum. Ben bu hayatta neye öncelik veriyorum diye kendimi sorguladım. Sevginin, güvenin olduğu huzurlu bir evde yaşamak istedigime karar verip kariyerden de vazgeçtim. Eşim cocuk istemeye baslayinca başta karşı ciktim bir sene sonra ben de istedim. Çocuk, buyuk sorumluluk, kendimi gelistirebilmek, yerimde saymamak, evde sevgimizin çoğalması için anne olmaya karar verdim. Pisman degilim ama çoğu duyguyu tecrübe etmeden, kendimi kesfetmeden evlenmis olsaydim pisman olurdum.
Yasamdaki önceliğini belirlemek çok önemli diye inaniyorum.27 Yorumla
Soran+1 yılUzunca yorumun ıçın teşekkurler. Karıyerın neydı? Aslında hala yaşamadığım okadar çok şey varkı. Bırsuru gormek ustedığım ulkeler var, kıza kıza gıtmek ıstedığım mesela. Pekı bıraz ozel olucak ama aşık olmadan evlendıgın ıçın hıç gozun dışarıya kayıyor mu?
Cevap sahibi+1 yılAkademisyen olmak istiyordum, bunun için kendimce çabaladım, olmadı, yüksek lisansi bitirdikten sonra büyük bir şirkette işe girdim, kisa sürede istediğim hayatın bu olmadığını anladım. Halâ çalışmayı istiyorum ama sorgulamayan, bir sey üretmeyen, bir başkasının emirlerini uygulayan neticesinde de ücret alan bir köle olmak istemiyorum, günümüz şartlarında kendine ayiracak vakti kalmiyor insanın. E ben o kadar uğraşıp kariyer yaptiktan sonra da dönüp kimseye kolay kolay bakmayacagimi çevremdeki kiz arkadaslarimdan gördüğümden şirkette daha fazla devam etmeden ayrıldım. Iki ay sonra eşimle burada tanıştık. Bekârken arabayla tiyatroya, konsere başka bir şehre gidebiliyordum tek basima. Şimdi maddi olarak bunlara erisemiyorum ama huzurum var, sevildigimi görüyorum. Gözüm dışarıya kaymaz mi diye ben de düşündüm evlenme aşamasında çünkü hayalini kurduğum kriterlerin bir kısmını karşılıyordu bu insan. Yaşadığım ilişkilerden o kadar çok yorgun ve kırgın çıkmıştım ki bu insandan da başta uzak durdum. O pes etmedi, ben de akışa bıraktım ve beni yormaktan ziyade uzerimdeki yükü aldığını görünce daha iyisi olsa bile istemem dedim. Birlikte olmak istedigi dunyanin en güzel tek kadının ben olduğumu bilmek gözümü disariya kaydirmiyor. Ben inançlı biriyim, evlenirken ikimizden çok Allah'a güvendim. O'na guvendigim için pişman olmadigima inaniyorum. Eğer ben şunu şunu yaşamazsam mutsuz olurum diyorsan zaten mutsuzsundur. Mutluluk yasayip yasamadiklarimizda değil, nasil gormek istedigimizle alakalı bir kavram. Bunu evlenmeden kısa bir süre once anladim. Dünyayı gezme hayalimden fersah fersah uzaktayim çünkü ay sonunu ancak getirebiliyorum, kendi gerçekliğimde yeni hayallere yelken açtım sevdigimle beraber. Kendimizi keşfetmeden bir başkasını keşfetmeye çalışmak yanilgidan, kalp kırıklığından başka bir şey olmuyor.
- +1 yıl
Cok guzel ve anlamli seyler yazmissiniz. Tebrik etmek istiyorum, daha nice mutluluklara😊
Soran+1 yılBende ınançlıyım ama bırturlu ıçıme sınen bırı karşıma çıkmıyor, kalbım okadar yoruldu kı
Cevap sahibi+1 yıl@iamfromNowhere Teşekkür eder, daha güzel mutlulukların kapınızı çalmasını dilerim.
Cevap sahibi+1 yılGuvenebilecegini hissettigin kişiyi sevebilirsin. Bu güveni veren kişiye şans tanımak gerek. Kalp yorulunca akılla yola devam edebiliriz, yol aldıkça kalp kendisini toparlayıp eşlik ediyor bize. ( Eşimin fotosunu ilk gördüğümde Allah sahibine bağışlasın, hiç tarzım değil, demiştim ; -) ) Umarım gönlüne göre birisi seni bu yorgunluğundan çeker alır en kısa zamanda.
Soran+1 yılMutlugunuz daim olsun
+1 yılYaşlılıkta zor olabilir demişsin de evladının eşinin sana sadık, vefalı olacağını nerden biliyorsun? Çocuk olunca eşin ikinci planda olacak ve çocuğun sevgisi o kadar büyük ki başka sevgi istemeyeceksin. Umrunda da olmayacak başka sevgiler. Nacizane tavsiyem özgürlüğüne düşkünsen çocuk seni çok yıpratır. Altından kalkamazsın. Çünkü 7/24 vaktini alıyor. Bakıcı vs desen içine sinmez neler duyuyoruz akraba bile zarar veriyor. Anne olmak=anksiyete, paranoya, stres, sıkıntı. boş ver keyfine bak derim.
10 Yorumlayaşlanınca gezsende bişey anlamıyorsun ağrı sızı yorgunluk ve yıpranmışlıktan. ama yaşlı anne olduğunda da çocuğunla çok vaktin olmayabiliyor. çocuğunla gezmeyi eğlenmeyi becerebilirsen o zaman iki hayalini de yapabilirsin. evliliği de formaliteden çocuk için yapma. çünkü devamlı onunla yaşayacaksın aynı evde ve sıkılınca kaçıp gidemeyeceksin de çünkü senin evin orası. bu yüzden genç anne ol çocuğunun babası her sabah yanında uyandığında tebessümle bakabildiğin birisi olsun ve çocuğunla maceraların keyfini çıkar...
10 YorumlaKararsızsın ve bu kararsızlığın sadece bu durum için geçerli değil anlaşılan. Kararsızlığını aşmak için bütün seçenekleri düşünüp hatta bir kağıda yazıp nedenleriyle birlikte, eleyerek kendince en çok istediğin yolu bulmalısın.
Çocuk sahibi olmak sorumluluk ister. Evlenmek sorumluluk ister. Bu sorumlulukları kaldırabilecek misin? Kendine bu tarz sorular sormalısın ki kendince en doğru yolu bulmalısın. Çocuk sahibi olup olmayacağına yalnızca sen karar verebilirsin 😄111 Yorumla
Soran+1 yılÇoçuga bakarım sıkıntı yok. Ama evlenırsem duzenlı seks hayatını bıle ıstıcegımı duşunmuyorum. Evlenmesemde hıç bır zaman çoçoğum olmucak ve yaşlanırsam yanlız kalma ıhtımalım çok
Soran+1 yılBılmıyorum. Sadece kendımı tanıyorum. Hayatımda bır defa aşık oldum, ondan hıç bır şekılde ığrenmedım, Soğumadım. Ondan sonrada hıç bır şekılde aşık olamadım. sadece beğenı, hoşlantı oluyor. Oyle oluncada evlensem ınsanı halerını gorsem kendımı bılıyorum ığrenırım, opmek sevışmek ıstemem. Zaten yapı olarak hemen baya ısteksız bır kızım
Soran+1 yılAnnem mukemmelıkçı bır ınsan. Dış gorunuş olarak bana gore bır ınsan 'mukemmel' değılse. El yapısından, ayağa kadar. Itıyor. Elımde olmadan ve tabıkı dış gorunuş olarak kusursuz, ıyı huylu bırını bulmak resmen ımkansız.
- +1 yıl
Annen mükemmelliyetçi peki sen? Çocuklar çevrelerindeki baskın karaktere sahip insanları çok örnek alırlar. Bu annemiz babamız vs olabilir. Büyürken seninle ilgili konularda sana fikrini sorarlar mıydı? Sana tercih yapma hakkı verdiler mi? Yoksa senin yerine hep başkaları mı karar verdi?
Soran+1 yılKendımı analız etığımde, bılınc altımda kendımı okadar 'değersız' hısedıyorum kı. Bana değer veren değılde kopek muamelesi yapana duygu beslıyorum.
Soran+1 yılHayır annem her konuda baskındı. Sıfır değer. Çok eleştırıcı bır yapıya sahıptı.
Soran+1 yılBaskın yapıda erkekler çekıcı gelıyorlar. Tabı mantıklı duşununcede oylerı ıle evlılık hıç ıyı olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılözgürlüğün hastasıyım çocuk demek sorumluluk demek e sen bu sorumluluğu alırsan hayatın hep birilerine bağlı kalcak sürekli onu düşünmek zorunda kalacaksın hatta istemesende böyle olcak çünkü annelik bağı ve sevgi istemsiz oluşur hayatın hep ikinci planda olcak sen ikinci planda olacaksın bir de eşin var tabi Allah ım bence bu iyi bi şey değil kısıtlanmalar çocukla uğraşmalar hayatını zehir zemberek etmek isteyen kalkışır bana göre ayrıca bu dünyaya çocuk getirmek şu saatten sonra ne olursa olsun akıl karı bir iş değil yaşlanınca sana ne eşinin ne de çocuğunun sana bakacağının garantisini veremezsin zaten hayat zor eğlenmeye okumaya gezmeye kendini geliştirmeye türkiye şartlarında özgür olmaya çalış bu hayata bi kere geliyosun o da haram olmasın saygılar.
30 Yorumla
+1 yılEvlilik ve cocuk ozgurlugu kisitlamaz. Engel olan zihnimizdekilerdir. Esinizle ve cocugunuzla her yere gidebilirsiniz ve cogu seyi yapabilirsiniz. 40 gunu dolmadan 3 ulke gezen arkadasim var. Tabii bunun icin rahat , her seyden keyif alan ve neyi neden yaptigindan emin bir kalp ve kafa yapisi sart. En ozgur diye dusundugum insanlar anneler ve annelik onlari bambaska bir hale getirdi , degisik ancak cok anlamli bir etkisi var kadin icin. Evlilik dogru insanla tamam olmaktir. Dogru insani nasil secerim ve istedigim evlilik nasil bir evlilik bu sorularin cevaplari icin okumalar yapabilir takdir ettiginiz evli ciftlerle sohbetler gerceklestirebilir birinci agizdan tecrubeler dinleyebilirsiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇoçuga bakarım sıkıntı yok. Ama evlenırsem duzenlı seks hayatını bıle ıstıcegımı duşunmuyorum. Evlenmesemde hıç bır zaman çoçoğum olmucak ve yaşlanırsam yanlız kalma ıhtımalım çok.
- Kişilik & Karakter konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk için evlenmek mantıksız. Evliliğe uzak bakabilirsin ama doğru kişi karşına çıkmadığı içindir bence. Tabi yaşın geçmeden çocuk sahibi olmak istiyorsan insanlara şans vermelisin. Ama herkeste sıraya girmiş bu kadınla evleneyim diye aile babası olayım diye düşünmüyor.
21 Yorumla
Soran+1 yılFarkındayım zaten benım hoşlandığım tıpler, çok yanlış (mantıksal olarak), veya benı beğenmıyorlar, ya da karaktersız çıkıyorlar. Ya
Kişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı. Özgürlükle çocuğu bağdaştırmamak gerek. Kararsızken de çocuk yapmamak gerek. Anne olmayı ertelemen en doğru karar olur.
50 Yorumla
+1 yılPara biriktirip güzel bir huzur evine gidersin kanki. Ayrıca yaptığın çocuğun sana düşkün olacağını nereden biliyorsun? Ve ayrıca yaşlılığa kadar o çocukla ilgilenip hayatını feda edeceksin zaten. Titreyenedek özgür yaşa ve titreyince huzur evine git ve öl bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılElbetde çoçuk hayırsızda olabılır. Huzur evıde o yaşta çok kotu olur
+1 yılEvlilik pekte mantıklı değil. Çocuk seviyorum diye çocuk yapmakta mantıklı değil. Iyi bir gelecek bırakma durumun varsa çocuk sahibi olunabilir. Dünyanın gidişatı belli her geçen gün ayrı bir felaket yaşanıyor. Bu şartlarda en mantıklısı özgürlüğünü yaşaman.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu hayatta ne yapmak istiyorsan ona göre birini bulmak zorundayız. Özgürlükten anlatmak istidigin nedir? Gezmek mi, istediğin yere istediğin zaman gitmek mi, istediğin giymek mi? Hepsinin aynı anda olma ihtimali çok düşük. Önce ne istiyoruz, nasıl istiyoruz, ne kadar istiyoruz?
20 Yorumla
+1 yılsen daha özgürlüğün için erkeklere bile yanasamıyorsun ve cocuk istiyosun çocuğun uykusu var maması var saatleri var az büyüdümü krsi var okulu var o senin özgürlüğünü kıstlamıcakmı sanıyorsun sen bos vakit seviyorsun bu durumda kötü çcuk bakacağına hiç bulasma anne olmak erdemli sabırlo insanların işi bastan sağma cocuk yetişmez
20 Yorumla
+1 yılBir cocugun sorumlulugu cok buyuktur ve siz o sorumlulugu alabilecek biri degilsiniz yazdiklarinizdan bunu anliyorum. Bence cocuk yapmayin ne kendi hayatinizi nede o masum bebegin hayatini mahfetmeyin. Herkes cocuk yapmali diye bir sey yok ve suanki dunyanin gidisati cok kotu oldugu icin cocuk yapmamak en iyisi.
00 YorumlaÇocuk tabiki özgürlüğünü alacak
Elini ayağını bağlar
Aşık evliliği olsada oda biter erkekler bu konuda çok becerikli kendini çabuk soğutmayı başarırlar
Bence hiç evlenme özgür ruhlu insana evlilik cehhennem
Zate çocuk yapanların çocukları avrupaya kaçıyor aç millet çocuğu yabancı ülkelere hizmet ićinmi getirecekler artık11 YorumlaBen de öyle. Çocukları çok seviyorum ama evlilik ve erkeklere ümidim az. Ondan çocuk yapmam herhalde. Şuana kadarki eski sevgililerimi düşünüyorum da hiçbiriyle uzun ilişki yaşamadım çünkü katlanılmaz tiplerdi. Ayrıca koca ve baba olacak karakterleri de yoktu yani. Çevremde de akrabalara bakıyorum iyi baba ve koca olan çok az erkek var ondan herhalde bekar kalıp çocuk yapmam.
10 Yorumla
+1 yılBöyle şeyler yapma evlenmeden çocuk olur mu hadi oldu diyelim babası kim olacak belli olmayacak sonra 30 sene sonra Müge anlıya çıkıp babasını arıyorum dersin çocuk rezil rüsva olur babasını görmeden dokunmadan bilmeden yaşayacak o psikolojisini kaldırmasını istersen yap buna vicdanın el veriyorsa tabi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle istemediğin erkekler geliyorsa bence kendinde farkında olmadan yaptığın şeylere odaklan
Mesela daha feminen ol
Daha sempatik ol
Daha duyarlı ol vs...
Kendine biraz bak. Sonra istediğin erkekler kucağında olur ❤️
Bir bebeği babasız büyütme ayrıca o bebeğin anneye babaya ihtiyacı var.
Hayatında mutluluklar.02 Yorumla
Soran+1 yılAslında benım tam olarak beğendığım erkekler karaktersız oluyorlar🤣
Cevap sahibi+1 yılO zaman karakter sahibi olursan karakterli erkek beğenirsin. Bu kadar düşme derim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse mükemmel değil bunu bilerek yola çık ilk önce. İnsanları vicdanları, anlayışları ve sevdiklerine karşı fedakar oluşlarına göre değerlendir ve yuvanı kur. Senin gibi özgürlük, gençlik güzellik vs. deyip bekar yaşlananların ilerdeki en büyük pişmanlıkları evlenip çocuk sahibi olamamak oluyor. Bide tarzım olmayan erkekler dedin, tarzın olmayan erkekler kimlerdir ve tarzın olan erkekler hangileri?
14 Yorumla
Soran+1 yılDış gorunuş çok hoşuma gıtmelı. Mantığıma uymalı. Iyı huylu olmalı ve benı sevmelı. Benım beğendığım tıplerde karakter olmuyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman neymiş, aslolan karakter ve kişilikmiş. Tamam dış görünüş de önemli ama mükemmeliyetçi de olma, mesela nasıl biri olsun tip olarak ve sen de gerçekten o kadar güzel misin? 😂
Soran+1 yılDeğılım. Beğenılıyorum, çekıcıyım, fızıgım yerınde vs. Sonuşta fızıksel olarak beğenmedığım bırınden ığrenmek benım elımde olan bışey değıl
Cevap sahibi+1 yılİgrenmek pek hoş olmadı, gidip de 150 kilo kıllı birini sev demiyorum tabi ama mükemmel arama, görüntü olarak standart olur ama kişiliği kafa yapısı sana çok uygun olur. Çok yakışıklı olur karaktersiz olur. Neyse sana hayatta bol şans, umarım aradığını bulursun ama çok da seçici olursan bu gidişle sadece evlenenleri görürsün.
+1 yılEvli ve çocuk sahibi bir kadın özgür olamaz mı ki? Bunları birbirleri ile bağdaştırma sebebinin toplumdaki baskı düzeni olduğunu düşünüyorum. Seninle, senin gibi düşünen bir eş adayı bulursan bu sorunu yaşamazsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılElbetde mesele hepsıne uyan bır eş bulmakta
Çocuk kısmını anlayamadım ama aşık olma konusunda ben de aynı şeyi düşünüyor ve aynı şeyi yaşıyorum. yani istediğim olmuyor ama benim tarzım olmayanlar beni istiyor durumu var hep. ama çocuk konusunu özgürlükten ayrı değerlendirmek lazım
11 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu yazma şeklım yanlış olabılır. çoçuk sahıbı olmayı herşeyden çok ıstıyorum ama sorun şu kı bırınden fızıksel olarak hemen ığrenıp, soğumam mumkun (bu şekılde hısetığımdede ılışkı bıle yaşamak ıstemem). Bu şekılde uzun vadede evlılık ışkence gıbı gelır, tabı cınselığe duşkun olmayan bır erkek bulsam super olur
+1 yılÖzgürlüğüne sadece eş anlamında mı düşkünsün anlamadım, çocuk olunca da özgürlüğün büyük ölçüde kısıtlanacak neticede. Kendin olmayı unutmayanlardan olsan da hayatın çocuk için şekillenmeye başlayacak.
11 Yorumla
Soran+1 yılElbetde ama çoçuğu çok ıstıyorum. Isteklıde bır kız değılım
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeninle aynı kafadayım. Çocuk demek sırtına kambur ayağına bağ demek. Arada bir benim de baba olma duygularım depreşiyor.
Ama sonra diyorum ki, bakamayacağın çocuğu yapacaksın ne olacak. Özgürlüğün gidecek, üstüne bir ömür boyu mecburiyetin olacak.
Yaşlılık korkusuyla bana baksın diye çocuk yapmam. Yaşlanana kadar para biriktirsem ölene kadar huzur evi masrafını karşılar. Çocupa yapılacak masraftan daha az olur.10 Yorumla
+1 yılÇocuk için evlenmek saçma olur. Sırf çocuk uğruna evlenmek hem senin hem eşinin hem de çocuğunun bile hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Tam manası ile sevmediğin biriyle evlenip mutlu olmak imkansız gibi bir şey.
20 Yorumla
+1 yılÇocuk sorumluluktur. O dünyaya geldiğinde onun refahı ve güvenliğini sağlamak artık anne ve babasının görevidir. Tabii ki bu hayatını tamamen çocuğuna adapte edeceğin anlamına gelmez ama hayatının %70'ini çocuğuna kanalize etmelisin. Eğer bunu göze alıyorsan çocuk sahibi olabilirsin. Eğer gözün kesmiyorsa hiç çocuğun da günahına girme.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇoçuga bakarım sıkıntı yok. Ama evlenırsem duzenlı seks hayatını bıle ıstıcegımı duşunmuyorum. Evlenmesemde hıç bır zaman çoçoğum olmucak ve yaşlanırsam yanlız kalma ıhtımalım çok.
- Kişilik & Karakter konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılher şey zamanında güzeldir yaş ilerledikçe insan seçici oluyor kriterler değişiyor ve zor seciyor yani yaşın ilerlemeden anne ol sonra pisman olursun özgürlük güzel ama herşeyin bir zamanı vardır bunuda bil.
10 Yorumla Çocuk ister herkes. Şu senin şartlarında sen evlilik için hazır değilsin. Ortada ilişki kuracak mental erişime gelmen lazım. Ben evlenmeyeceğimi biliyorum mesela. Onun için bekar baba olma fikri bana uygun geliyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılBen senin mantığını çözdüm senin için en güzeli Vize istemeyen bir ülkeden erkek arkadaş bulup orada evlenip vatandaş olacaksın. Ya da burada erkek arkadaşınla beraber yurtdışına gitmek ve gezmek istiyorsun sen.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben sırbistan vatandaşı olmak istiyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılSeninki psikiyatrik bir durum. Geçmiş olsun. Nefsin üzerinde hakimiyet kurmuş halbuki senin onu yönetmen gerekirdi. Zaten yaşlanınca ne ile karşılasabilecegini üstü kapalı olarakta itiraf etmişsin azbuçuk.
10 Yorumla
+1 yılÖzgürlüğüne düşkün bir insan evliliği yapamaz. Maalesef ki her kadın da anne olamıyor. Sırf birşeyler olsun diye olmasını isteyen insanlar ne başka bir insanın ne de masum bir meleğin hayatını mahvetmemeli
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu ben jsjsj Bence beklemen en iyisi, kendinden emin olmadan düşünme. Hem çocuk için hem de kendin için
22 Yorumla
Soran+1 yılYaş 27🤣 bekledıkce kısmetlerımın kalıtesı baya duşuyor
- +1 yıl
Yani evlenebilirsin ama çocuk düşünmezsin bir süre
Bu hayat senin sen karar verip kararlarına göre yaşayacaksın.
Şimdi ben sana bunu yap desem olur mu olmaz21 Yorumla
Soran+1 yılNetleşmek ıstıyorum. Fıkırlere açığım
+1 yılBu soruyu sorduğuna göre özgürlüğün tadını yeterince almışsın çocukta araya girmeye başlamış. Çocuk sahibi olmak ağır basmaya başlamış
13 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu yazma şeklım yanlış olabılır. çoçuk sahıbı olmayı herşeyden çok ıstıyorum ama sorun şu kı bırınden fızıksel olarak hemen ığrenıp, soğumam mumkun (bu şekılde hısetığımdede ılışkı bıle yaşamak ıstemem). Bu şekıldede uzun vadede evlılık ışkence gıbı gelır, tabı cınselığe duşkun olmayan bır erkek bulsam super olur
- +1 yıl
Bunun için sperm bankaları var cinsel ilişkiye girmeden de çocuk sahibi olabirsin
Soran+1 yılAılem, çevrem bunu kaldırmaz
Merhaba, eğer kararsizsan hiç bulaşma çocuk yapmaya falan zaten özgür birisiyim demişsin ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman çocuk yapmalısın bence
00 YorumlaÇocuk yapacağım diye evlenme hiç senin söylediklerini çözmeden kalkışma öyle bişeye sonra öyle düşünenler yüzünden olan çoluk çocuğa oluyo. Kafana uyan birisini bulman ve rahatindan vazgeçmen gerek çocuk öyle bı şey değil emek ister, fedakarlık ister , zaman ister ister de ister öyle kolay değil yetiştirmek önce kafana yatan birini bul sonra yaşamak istedigin ne varsa hayatta onu yasa sonra vaktin kalırsa yap cocugu
00 Yorumla
+1 yılsozlerınıze dayaranak soyluyorum evlılık sıze gore degıl siz salon kızı kalmaya devam edın tel elınızden dusmesın cıkın gezın eglenın alısverıs yapın sıze degıl erkege acırım yurumez cunku evını cekıp cevırmen yemek yapman bebege bakman gerecek esın ıllakı yardım eder evdeyken fakat yok sızden olmaz. cocuk konusuna girmıyorum tam bir skandalsınız henuz o sevıye olgunlukta olmadıgınızı dusunuyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 437 cevap paylaştı. İçine sinmeyen kimseyle beraberlik kurma. Cocuk icin buna katlanmak akil isi degildir. Mutsuz bir aile kurmanin anlami yok. Kismetinde varsa elbet cikar senin de gozlerini isildatacak biri :)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli olan sevgidir. Evlilik özgürlükten vazgeçmekse eğer yeni bir güzel hayatın kapılarını açar. Eğer nasip olursa da bir çocuğun olursa zaten sorumluluk duygun oluşacaktır.
10 Yorumla
+1 yılBende senin gibiyim ve böyle yaparak o çocuğunda günahına girmek istemiyorum o yüzden ne evlenmeyi düşünüyorum ne çocuk yapmayı..
11 Yorumla
Soran+1 yılIlerde yaşayabılıceğım yanlızlık benı çok korkutuyor
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKeyfine bak dostum. Çocuk için koca mı çekilir ya. Günün birinde kafa dengi biri çıkar karşına, basarsın nikahı.
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım pışman olmam
Siz bu kafayla evlenmeyin. Çocuğunuz olsa da babasız büyütür ve o çocuğun da kanına girersiniz. Kocanızı saymıyorum bile.
Sizden kadın olmaz. Gidin hayatınızı yaşayın. Kimsenin yarası olmayın.10 Yorumla
+1 yılHocam troll değilsen hiç bulaşma öyle balık almak gibi değil. Sıkılınca arkadaşına verilmiyor.
21 Yorumla
Soran+1 yılTroll değıl. Bu hayata en çok ıstedığım şey anne olmak ama kımseye aşık olamıyorum. Fazlasıyla beğendığım tıpler ıse ya karaktersız çıkıyor, ya da karşılıksız oluyor. Çok ısteklı bır kız olsam hadı çok hoşlanmasamda olur evlenıyım dıyıcem ama oda yok. Yapı olarakta tam olarakta beğenmedığım bırıyle evlenırsem, o kışıyle ılışkıye bıle gırmek ışkence gıbı olur
+1 yılÖzgür anne paketleri tam senlik o zaman :
1 adet yalancı emzik, 1 adet pışpış balık, 1 tane de tablet.20 Yorumla
+1 yılKeyfinize bakın çünkü aşk olmayan evlilik hiç çekilmez. Dediğim gibi keyfinize bakın ve aşık olduğunuz zaman da evlenirsiniz.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılSeni ve evlilik hayatını düşünmüyorumda, olacak çocuğa yazık etme..
11 Yorumla
Soran+1 yılNıye boyle bı duşunceye sahıpsın?
Çocuk ozgurluge engel degil cocugunla birlikte ozgur ol.
11 Yorumla
Soran+1 yılElbetde ama çoçuk ıçın evlenmem lazım
+1 yılNe iş yaptığına bağlı hayatındaki erkeğin seni nasıl sahiplendiğine sana sahip çıktığına destek olduğuna bağlı bunlar
00 Yorumlaçocuk istemiyorum çünkü ben de özgürlüğüme düşkünüm. rahat giden hayatıma bi ayak bağını ortak edemem
10 YorumlaSeninle evlenecek bi tane enayi bul sen aldatmadan duramazsin zaten :D
12 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalama. Hayatımda hıç kımseyı aldatmadım
+1 yılAşık olacağın kişi karşına çıkana kadar özgür yaşamaya devam et. Çocuk sahibi olmak için de aklına uyan birisiyle evlenmek gibi bir hata yapma..
00 Yorumla
+1 yılYaşın da gelmiş bilemedim ne desem, ben de özgürlük delisiyim önce hayallerim ama çocuk sahibi olmak ister insan, ilerde ,
10 Yorumla
+1 yılBen senin cocugun olayim ozaman bana'da arada bir sevgi, ilgi lazim sana da sevmek lazim dimi? e anlastik ozaman :D :D
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 936 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenip isteğini yerine getirebilirsin bu mutluluğu kendine vermelisin kendine iyi birini bulursun umarım
00 Yorumla
+1 yılikisini de aynanda yap ama evlenme evlilik kadar berbat şey yok
011 Yorumla
Soran+1 yılEvlı mısın
- +1 yıl
Nerden bıliyorsyn
- +1 yıl
etrafına baksana hangi evli insan gerçekten mutlu?
- +1 yıl
başkasının ailesiyle sürekli dipdibe olmak istiyor musun
- +1 yıl
Nıye dip dıpe olayım
- +1 yıl
sana demedim zaten kadınlar dipdibe oluyor
- +1 yıl
Sen insan gıbı evlıkık yaparsan neden kotu olsn
- +1 yıl
hee kaç 1000de 1 neden bu riski göze alayım ki
- +1 yıl
olur mu ya, o senin dedıgin 100 de 10 15
- +1 yıl
her neyse bu bir şey değiştirmiyor
- +1 yıl
Oyle tabıkı
Dünya işte. İçindekiler kimi Öyle. Kimi böyle . Bir Yol Çizer Herkes Kendine...
Bunun Adı, da Kaderdir10 Yorumla
+1 yılBende aynı durumdayım gezmeyi özgürlüğümü seven birisiyim evlenirsem de çocuk yapmak istemiyorum.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sohbetinden hoşlandığın birini bul aşk meşk geçici geriye sohbet kalıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılFızıksel olarak beğenmedığım bırıyle cınselık bıle ışkence gıbı gelır
35 yaşına kadar yolun var bence biraz özgürlüğünü tat sonra bebiş düşün 😃
11 Yorumla- +1 yıl
Erken menepoza girersen sıkıntı
+1 yılDünyada yeterince çocuk var zaten daha fazla üremeye ihtiyacımız yok kendi hayatına bak gez ye iç eğlen. Bir çocuk olursa onun tüm sorumluluğu senin üzerinde ona çok iyi bir hayat sunman gerekiyor çünkü o çocuk hayata gelmeyi kendi istemiyor
30 Yorumla- Devamını Gör (115)
Devamını Gör(160)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama özgürlüğüme de düşkünüm. Sizce hangisini seçmeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler