Anneliği bu kadar basitleştirmeyin!!!
Çocuk doğurmayıp evlat edinmek istiyorum. Sizce mantıklı mı?
Anneliği bu kadar basitleştirmeyin!!!
Pardon da bir çocuğun onu yetimhaneden aldın diye sana minnet duymak zorunda kalması daha iğrenç. Şu dünyada birine minnet duymak kadar iğrenç, pis, l*anet bir duygu yok. İnsanı küçülten, aşağılayan, b*ok çukuruna düşmüş gibi hissettiren bir duygu. İnşallah hiçbir insan Allah’tan başka kimseye minnet duymak zorunda kalmaz. Belki bu duyguyu hiç yaşamak zorunda kalmamışsındır o yüzden beni anlamıyorsundur. Ama insanlar eşittir ve bir insanın başka bir insanın sahip olmak istediği ya da ihtiyaç duyduğu bir xyz’ye sahip olması onu daha üstün yapmaz, sadece daha kendini beğenmiş yapar. Minnet ettiğin diğer insanın da senin gibi sadece insan olduğunu anladığında kendinden nefret edersin. Kendin doğurmayacaksan evlatlık al, öbür türlü alma bence, çünkü öbür türlü evlatlık olan eziliyor ve onun bir suçu yok. Dünyaya geldiği şartları kimse kendisi seçmiyor.
evet aslında haklısın yani çok mantıklı senin dediğin ama şöyle bir şey var msela düşün kendi çocuğun ve evlatlık aldığın bir çocuk kendinden bir can sonuçta. bilmiyorum bebişim yani sonuçta kendidüşüncen ama bide böyle bak derim
Detayı okuduğunda bu konular üzerine hiç kafa yorumladığım izlenimini mi edindin?
Yormadığım*
ya diyorum ya haklısın ama ben o çocuğa aynı şekilde bakabileceğimi sanmıyorum yani bir acıma duygusu olur hep ona bakarken gibime geliyor
Bende acıma değil sevgi duygusu olacak :)
Dünyada bissürü yetim öksüz var, senin gibi düşünen insan çok az sen 5 kisi kurtarsan dünyaya bir faydasi olmicak, git o zaman çocuk esirgeme kurumu ac ya da oralara bağış yap, onlarda bakar senin yapacağını onlarda yapar, kendi çocuğunu yap
Burda evlatlığı kötülemiyom ama bir faydasi olmayacak
Dünyaya değil, o çocuklara bir faydası olacak.
Yapabileceğim bir şey varken sınırlarımı aşan bir şeyi önermenin anlamı ne?
merhabalar bu işin birde dini boyutu var onuda düşünün evlat edınmelerde buna hiç dikkat edınılmıyor ve çok buyuk sorunlar yaşanıyor kocanız bu işe ne diyecek? eevlatlık aldığınız çocuğun kendi çocugunuxdan daha zahmetli ve dikkatli büyüteceğinizi unutmayınız
İnsani boyutu varken dini boyutu umrumda değil.
Cevap
22Cevap
Hiçbir yanı kötü değil. Tabikide çok doğru karar. Tebrik ediyorum seni🙏🏻🙏🏻
Teşekkürler :)
Bdncede haklısın hem yurtlarda yetimhanelerde binlerce öksüz yetim var onlarında senin gibi bir annelere ihtiyaçları var 😊
Kesinlikle. Doğmamış bir çocuk bana ihtiyaç duyamaz ama ailesi tarafından terkedilmiş olanlar duyuyor.
Tepkilere bakılırsa az kalmış
Bence hiç de garip değil. Bir aileyi aile yapan şey gen değil, sevgidir. Ben olsam farklı etniklerden çocuklar evlatlık edinirim hem.
Ben de öyle istiyorum. Küçüklüğümden beri kültür çeşitliliği olan bir aile istemişimdir.
Sen için içinde canlanan birşeyin gelişip büyüyüp senden çıkarak tamamen senin gözlerinin içine baktığında hissettiklerini merak etmiyor musun? Bence boşuna uğraşma fikirini paylaştın tamam eyvallah eleştirilere açık ol ne saçma sapan düşünceler deme kimseye. Seninkide bana saçma geliyor mesela. Senin gibiler çok azda olsa var aramızda. Normal karşılıyorum bu devirde akıl sağlığı herkeste rastlanmıyor.
Yetimhaneden kurtardığım için bana minnet duyan çocuğu gördüğüm zaman hissedeceklerimi merak ediyorum.
Ben biyolojik çocuk isteyen kimseye bir şey demedim. Israrla o çocukları kendi çocuğun kadar sevemezsin diyerek annelik kavramını ayaklar altına alanlara saygım yok.
doğru demiş kim demişse. Bunu saçma bulman için önce doğurman sonra da evlatlık alıp ikisi arasındaki farkı görmen gerek.
Annem yaptı bunu zaten. Arada fark yok. Evlatlık kardeşimle beni hiç ayırmadı.
hee sizin bu konudaki kati kararlarınızın sebebi belli oldu şimdi.
Yetim insanların neler yaşadığını bilmem ve onlara karşı sizin kadar duyarsız olamayışım sebep.
evlatlık edinmiyorum diye yetimlere karşı duyarsız mı oldum yani.
Evlat edinmek istiyorum diye akıl sağlığımın olmadığını iddia ettin?
cümleyi 3 kere sesli sesli tekrar oku bakalım ben evlat edinmek istediğin için mi ruh hastası demişim?
Gercekten bende boyle birsey yapmak istiyorum annelik biyolojik olan birsey degildil o cocuga sen bakiyorsan ona sevgi sefkat veriyorsan annesindir bence harika bir dusunce
bende öyle yapmak istiyorum ama insanlar o kadar koyun beyinliki hala biyolojik annelige annelik diyorlar.
Verilen cevaplar midemi bulandırdı şu an ya. Benim için fark olmadığını vurguladığım halde ısrarla kendi çocuğun farklı olur diyorlar, delireceğim.
koku çekim olarak fark olabilir. ama ana tema degişmez. herkes herkesin akrabası zaten ortak atadan üredik. yani başkasının cocugu senın cocugun olmucak diye birşey yok. şu lanet dünyaya aci çekmek için başka bir cocuk getircegine zaten gelmiş aci çekecek birine yardım etmek varken.
bence garipsenecek bir düşünce değil aksine çok mantıklı
Beni evlatlık anneciğim :D :D :d
Bence kadın öyle istiyorsa tamam derim. Ben doğurmaycam çocuğu. O ne derse o :D
Bende baba olarak bu düşünceye zaten kendi kanımdan evladım var, bir tane de evlatlık olsun dediğim oluyor, ancak huy meselesi insanları ürkütüyor bence, ya da en azından beni.
Huy meselesi derken?
Ufak kızım var, duygularım bu konuda taze. Şöyle ki, benim evladım biraz inatçı ve belirgin bazı huyları var. Bunları gözlemlediğimizde eşim ile hep "bu huyu sana çekmiş" , "bu huyu bana çekmiş" gibi sohbetlerimiz oluyor.
Senaryoyu kötü açıdan canlandırırsak, evlat edineceğiniz çocuğun ailesinde gerek bedensel, gerek ruhsal gerekse de benim az önce bahsettiğim huy açısından olumsuz şeyler barındırıyor ise bunları bilemeden o çocuğu almış olacaksınız ve buna da katlanmanız gerekecek.
Ayrıca; Örneğin doktora götürdüğünüzde illaki duymuşsunuzdur, doktorlar ailede kalıtsal hastalık var mı ya da ailede şu var mı vs gibi sorular yöneltir, bu sorunların muhatabı olamayacaksınız bilemeyeceğiniz için. Bu sadece küçük bir örnek ve yeri geldikçe arttırılabilir.
Huylar hastalık gibi kalıtsal değil ama. Sizi gözlemleyerek büyüyen çocuk tabii ki size benzeyecek. Eğer bebek evlat edinirseniz o da size benzer.
Huyları oturmuş yaşta bir çocuğa bir süre koruyucu ailelik yapıp emin olduktan sonra evlat edinebilirsin o zaman? :)
Kötü değil tabiki. İstediğini yaparsın çok da iyi birşey
Önce doğal yollarla olsun.. olmuyorsa taşıyıcı anneden olsun.. sonra evlatlık edin şöyle düşün biz hepimiz kardeşiz ama hiçbir zaman kan durmuyor dünyada
Kötü bir düşünce değil lakin ölmüş ya da terk etmiş olsa da onların anne babası var. Yani senin evladın olmadıkları için evlat yerine koyabilirsin ama onlar seni tam anlamıyla gerçek annesi yerine koymayacak hiç bir zaman.
Elinden geldiğince destek olman çok çok güzel olur ama bir abla bir teyze olarak. Hiç bir zaman anne çocuk arasındaki o özel bağ oluşmaz. Oluşsa da karşılıklı olmaz.
Erkek kardeşlerimden biri evlatlık ve bir çok aileden daha kusursuz bir aile bağımız var. Biyolojik annesini tanıyor ama annemizi asıl annesi olarak görüyor.
Ben inanmıyorum böyle bir bağa. Hiç bir zaman gerçek annesi gibi olmaz. Vefadan dolayı sizinle kalıyor olabilir ama iç dünyasını bilemezsin
Ayrıca annen seninle onun arasında kalsa seni seçer. Bundan da adım gibi eminim
Çok sığ düşünüyorsun bence.
2 biyolojik çocuğun olsa arada kalınca birini seçer misin?
Hayır seçmezsin. Ben 2 biyolojik çocuktan bahsetmiyorum ki
Çocuk çocuktur. Biyolojik veya evlatlık olması farketmez diyorum. Annem ikimiz arasında kalsa seçim yapmaz. Göstermelik değil gerçekten iyi bir anne çünkü.
Demek ki gerçekten arada kalmamış
Ya DELIRICEM DHJDJDJD Nasıl bu kadar sığ olabiliyorsun?
Bence sen görmek istediğini görüyosun. Annene açık açık sor. İnsana kendinden olan daha değerli gelir.
He sen harikasın çünkü asdfg 😂😂 kim olduğunu bile çaıklayamayacak kadar zayıf bir karakteri ciddiye alamıyorum 😂😂
Düşüncen güzel ama kendin doğurman daha doğru olanı. Çünkü...
Yani bilmiyorum dini konularda ne kadar hassassın. Ona göre açıklama yapacam
Hiç değilim
O zaman bence kendin doğur. Yuvadaki çocuklara da yardımda bulun diyorum
Bak benim 5 çocuk büyütme şansım varsa ve kendim 1 tane doğurursam en fazla 4 çocuk evlat edilebilirim, bu da hayatını kurtaramadığım 1 çocuk demek. Senin için önemsiz olabilir ama o çocuğun kendisi için çok şeyi değiştirecek bu durum.
Benim için önemsiz değil. Ama sana nasıl anlatım ki.
Bence gayet güzel eğer adaletli davrana bileceksen.
bence cok guzel bır sey dusunuyorsun :)
Teşekkürler
Çok güzel fedakarca bir fikir başarabilirseniz tebrik ederim şimdiden
Madem bakacak gücün var ne diye 1 tane kendi cocuğunu doğurmayıp 4 tane almıyorsun :o
Mümkün olduğunca fazla çocuğu kurtarmak için. Yetimhanedekiler zaten doğmuş ve kötü bir hayat onları bekliyor, doğurmadığım çocuğun kötü hayatı olamaz
Doğurmak vazifem falan değil, devlet onlara iyi bakmıyor.
öyle bir şey yaparsanız ALLAH size çok güzel ikramlarda bulunacaktır
Bazıları dini sebepleri öne sürerek olumsuz yorum yaptı :)
Bildiklerini sanıyorlar...
Bu kardesler kardes olmasiklarini anlayinca birbirlerni severse nolcak? Hobaaa
En başından itibaren bilecekler zaten. Ayrıca kardeş olmak için kan bağı gerekmiyor.
Bir saniye ya yorumunu yanlış anlamışım, senin kadar pis düşünemedim çünkü. Nasıl bir zihniyet bu ya?
Diziler insanları aptallaştırıyor derken boş konuşmuyoruz
çocuk yapma şansın yoksa yap varsa neden kendi çocuğunu dişarıya tercih ediyorsun
Onlar da kendi çocuğum olacak çünkü?
Çok mantıklı bende düşünüyorum hatta
annelik ic güdüsü var ise dogur düsüncen pek mantikli degil
Annelik iç güdüm doğuştan var, bu yüzden doğurmaya ihtiyaç duymuyorum. Deliricem ya, yetim çocukları kurmak istememin neresi mantıksız? Bu ülkedeki çoğu biyolojik anneden daha iyi annelik yaparım o çocuklara
bisey demiyorum
Bence son derece mantıklı güzel bir yaklaşım ;)
Çocuk da doğur, evlat da edin o zaman. Kendi çocuğun olması çok başkadır bence.
Neden ikisini birden yapmayacağımı açıkladım. Benim için biyolojik çocuk ve evlatlık çocuk arasında fark yok. Anneliğin hornonal olduğunu düşünüyorum.
Vardır mutlaka, sana öyle geliyor.
Ya gerçekten bu zihniyetle iyi anne olabileceğinize inanıyor musunuz ya?
İnanıyorum, sorgulamak sana mı düştü😂
Iyi anne olman için senin kanından olmasının şart olduğunu sanıyorsun. İğrenç bir şey bu.
Öyle mi dedim şimdi ben? Anlamak istediğin gibi anlama.
Çok mantıklı. Bende düşünüyorum bunu
Ah bu ergenler adamı kanser edersiniz😅😅😅
Destekliyorum
olabilir evet senin kararınn...
Beni evlaylık al büyütme derdi yok 22 yasındayım
Benden büyüksün öyle evlatlık mı olur djdhf
Tercih senin ama ileri de fikrin değişebilir.
Pekişir bence. 5 çocuğu 10 çocuğa çıkarırım falan.
Sen Angelina Jolie misin?
Onun biyolojik çocuğu da var.
Doğrudur.
Kendi canın başka ama
Değil.
İstediğini yap.
helal...
tamam izin veriyorum
Bilemedim ki şimdi.
Manıksız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar