En İyi Cevaplar
İnsan ilk duyduğunda cidden üzülebilir ki üzülmesi de çok normal ama sözü söyleyen insanın kendisiyle ettiği kavga sizinle ettiği kavgadan fazlaysa çok da kafaya takılacak bir durum olmuyor zamanla. Herkes doğru veya yeterli edep ve terbiye ile büyümüyor. O yüzden kendisiyle kavgasını bitiremeyip barış sağlayamamış insanların cümlelerini çok da ciddiye almayın derim.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Her söylenen kötü sözden etkilenecek olsak vayy halimize.
Kendini tanımak ve bilmek önemli.
Sadece canımı yakmak için söylenen bütün sözleri kulak ardı ediyorum. Söylenmiş olmak için söylenen hiçbir sözü kendime layık görmüyorum. Tavsiye ederim 🦋30 Yorumla- +1 yıl
Ben Trabzon Araklılıyım.
Ko popon tekmeyi bak işine diyorum.
Aptal Cahil Ahlaksız insan yabani İnsan çok Türkiyede. Kötü Sözlere fazlasıyla mağruz kalırsın.
Sen o kişilerden daha akılısın.
Ve Doğru yönetümle üstesinden gelirsin.
Örnek kendimden vereyim.
5 Yıldızlı bir Hotelde Sabah Kahvaltısına indim.
Yemeklerin olduğu bölğede Maske zorunluğu vardı. Vatandaşı uyardım.
Yemediğim Küfür kalmadı.
Dışarı çıkalım Dövüşelim beni Dövecek yaaa aklınca.
Sonra baktı beklediği tepkiyi vermedim daha da ileri gitti kıçınlamı yiyeceksin dedi.
Bense
Kendime şunu dedim.
Adama baktım.
Kesin biton dayak yerdi benden ama Şiddette karşıyım ve Uzak Doğu Sporları yaptığım için yakışmaz Disiplinime verdiğim Söze.
Neyse yani böyle her Türkiyeye geldiğim de şeylerle karşılaşıyorum.
Kadınların da çoğu edepsiz.
Erkekler değil.
Yanş Uymayacaksın.
Adamı Dövsen
Başıma gelmeyen kalmaz.
1. Savcıya gidip İfade vereceksin.
2. Uzlaştırmaya çağıralacaksın.
3. Adliyede Mahkemeye çağıralacaksın İlk Duruşmaya gelir gelmez bilinmez.
Git gel yaparsın Adliye ye.
4. Benim gibi Yurtdışında yaşayıp Adliye Koridorlarında Mağdur olmak ayrı dert. Uçak parası kaybolan. Zaman ve bunun gibi birçok Zarar kendime.
O yüzden iti köpeği için Can Sıkmaya değmez.
Nezaman Namusuna el uzatırlar canına zarar vermeye ozaman gereğini fazlasıyla mevsi müsafa olarak yaparsın.
Bazen Güçlü olup Güçsüz gibi durmak çok daha Karlı10 Yorumla - +1 yıl
Onların senden daha kötü sözleri hakettiğini düşünerek. Bir kere öncelikle, kötü söz söyleyen biri kotu bir insandir. İyi kalpli olsa kimseyi kotu sozlerle kirmaz. O nedenle o senden daha kotu biri ikinci olarak, kendini sev begen kendine yarasir yasa olmak istedigin kisi ol. Bunu taşlayanlar, yerenler elbette ki olur. Hiçbir eleştiriye kulak asma kendi beğendiğini yap. Ailenin bile senin beğendiğin sana zararlı olmayan şeylere karışmasına eleştirmesine izin verme. Kötü sözlere takılma, takılsan bile boş ver be de geç. Çok eleştirilen insan çok beğenilen insandır bunu unutma. Kimse beğenmediği şeye çamur atmaz eleştiriyle kötü söz farklı da olsa aynı kapıya çıkıyor. güzel eleştiri yoktur yapıcı eleştiri vardır bunu ayırt edip alınmazsın ama diğer durumlarda da artık alınma sen daha kötü bir söz söyle saygısını bozduysa boz bozmadıysa yerin dibine sok sok çıkar yemin ediyorum sana sinirin de kalmaz stresin de kalmaz hem rahatlatır hem kafana takmazsın etkilemez yani. Sen bunları bir dene sonra bana teşekkür edersin.
00 Yorumla Selamlar arkadasım,
Oguz Akyıldız güzel bir sekilde anlatmıs aslında olayı ancak kolektif bir bütünün parçasıyız ve insan kendini ne kadar tanısa da negatife kendini kapatmak her zaman kolay olmuyor. Bu yüzden benim de hep bahsettigim ve eklemek istedigim; söyleneni asla kişisel algılamaman. Bir insan sana iyi biri oldugunu söylüyorsa bu senin iyi biri oldugun için degil o an onun duyguları ve deneyimi sonucu çıkan bir düşünce aynı sey kotu biri dendiginde de kisinin kötü olmaması gibi. Söylenen negatifi alıp kabul ettiginde o gerçek olur. Beynin bunu onayladıgında gerçege donusur. Söylenen negatiflerin hepsi de yine söyleyen kişinin kendisi ile alakalıdır. Kimse durduk yerde nefret beslemez, kötü söz söylemez. Altında her zaman kişisel bir sebep yatar. Söz şifa da olabilir kara büyü de... Söylediklerimize her zaman bu yüzden dikkat etmeliyiz.00 YorumlaStoizm felsefesi önerebilirim. Her insan hayatı boyunca illa ki etkileneceği kötü söz veya davranışta kalmıştır veya kalıyor , zamanla kendi savunma mekanızmasını geliştirip umursamamayı ve gözmezden gelmeyi öğreniyor. Duygusal yoğunluk yaşayan ve ailede yeterince sevgi , saygı göremeyen bireyler en küçük bir olumsuz olayda eski çapaları (eskiden yaşamış olduğu deneyimleri benzetme yaparak ) hatırlayarak üzülebiliyor.
10 Yorumla- +1 yıl
İnsanları takmayıp kendini en çok sevdiğin zaman sanırım. Kötü sözleri bu kadar takma sebebimiz özgüvensizlik ve kendini yeterli görme
11 Yorumla- +1 yıl
Görmeme*
- +1 yıl
Düşünce yapına göre bazen insanların yakarışları kulağına müzik gibi gelir. Sana hakaret edenlerin seni kıskandığını bilirsin çünkü.
20 Yorumla u
+1 yılhayır umurumda bile olmuyor, kendi düşüncelerimizi önemsiyorum sadece. insanlar benim için fazla değersiz. duygusal olarak güçlenemiyorsan sorunları küçültebilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
Duymazdan gel
Edilen o sozler seni o... Yapar nede baska birsey sen kendini biliyorsan sorun yok13 Yorumla- +1 yıl
Duydugun ennkotu soz ne
- +1 yıl
Yapmaa aklinin kosesinde saklamisindir onu
- +1 yıl
Biri bana kötü bir söz söylese hemen ciddiye alırım. Gerçekmis gibi kabul ederim. Nefret ediyorum bu özelliğimden😒
00 Yorumla - +1 yıl
Söyleyenleri görmezden gel, söylediklerini duymazdan gel
10 Yorumla - +1 yıl
evet ben etkileniyorum. inan yardımcı olmak isterdim ama daha kendim yapamıyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Kötü söz sahibindir deyip takmayarak ve o insanlardan yzak durarak şahsen ben öyle yapıyorum 😉
00 Yorumla - +1 yıl
Bir tane örnek verebilir misin
19 Yorumla- +1 yıl
Boş konuşuyor muydun sence
- +1 yıl
O zaman neden dikkate alıyorsun
- +1 yıl
Sen uzulmemissin
Sana saygısızlık yapıldığı için ofkelenmissin doğru mu - +1 yıl
Etkilenmemek değilde kendini nasıl savunacagini bilmek lazım.. İki şekilde yapabilirsin bunu.
1- neden böyle düşündüğünü sorup alınmayıp ondan öğrenecek nelerin olduğuna bakar eleştiriye göre kendini düzenlersin
2- eleştirinin kötü niyetli olduğuna yapıcı değilde yıkıcı olduğuna kanaat getirirsen ona yaptığı şeyin ne olduğunu anlatır bu konuda nasıl hissettiğini söyler sana böyle şeyler demeye hakkı olmadığını belirterek kendini savunursun
3- çok gerekliyse sende bir karşı saldiri yapabilirsin ama tavsiye etmem bu yipraticidir ve sorunu çözmez
Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kötüden kasıt ne ne kadar kötü
22 YorumlaEvet bende bu durumu yaşıyorum ben bana kötü söz söyleyen kisiyi basarı anlamında kötüleyince rahatlıyorum karsılık vermek yanii
00 Yorumla- +1 yıl
Kötü sözü bir kenara bırak, imalardan bakışlardan bile ne kadar rahatsız oluyorum ne kadar takıyorum bir bilsen.
00 Yorumla - +1 yıl
Eskiden etkileniyordum ama artık değil
10 Yorumla - +1 yıl
İnsanlar hep konuşur cidden onlardan etkilenmeye değer mi ıw
00 Yorumla - +1 yıl
Kötü söz sarfeden kişilerden mümkün olduğunca uzak durmak kesin çözüm.
00 Yorumla - +1 yıl
Mika Raun'un bana göre Tv'de bir videosu var bence onu izlemelisin çok şey katar sana :)
00 Yorumla Kendini tanımadığın sürece etkilenmeye devam edersin
00 Yorumla- +1 yıl
Umrumda olmuyor kişi kendini biliyorsa umuraamz ama tabi çok sevdiğim biriyse biraz kırar
00 Yorumla Bir insan sana ettiği her söz aynadır ne ekersen onu biçersin sen nasıl bakarsan sende o'sundur
00 YorumlaDış kapının dış mandallarını asla takma ne derlerse desinler
00 Yorumla- +1 yıl
Eskiden etkilenirdim şimdi pek takmıyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Mantıklı olarak, duygularını yönet. İnce düşün.
00 Yorumla - +1 yıl
Ben artık prof oldum o konuda
00 Yorumla - +1 yıl
Ya sen değil ki herkes etkilenir
00 Yorumla Kimseye kendinden fazla deger vermeyerek
00 Yorumla- +1 yıl
Kötü söz derken?
127 Yorumla- +1 yıl
Etkileniyor musun bundan?
- +1 yıl
Değişik. Peki sevdiğin kişiden mi herkesten mi?
- +1 yıl
Yoo herkes etkilenmez. Değişik bir fantezidir
- +1 yıl
Başka yere yazdın sanırım. Konuyla alaksını çözemedim yazdığının.
Herkes aşağılanmayı sevmez - +1 yıl
Nasıl aşağılanmaktan hoşlanıyorsun ki, şu an sen bana onu yapıyorsun?
- +1 yıl
Aşağılanmaktan hoşlanıyorsun ama şu an sen beni aşağılıyorsun farkında değilsin
- +1 yıl
Yalan falan dedin. Saygılı ol biraz
- +1 yıl
"Bende uzayda yaşıyorum yedim bu yalanı"
Bu cümleni diyorum.
Siz z kuşağının özür dilemesi bile yarım yamalak - +1 yıl
Değişik demem anormalsin demek değil. Sadece herkes etkilenmez.
- +1 yıl
Aferin. Böyle ol, yoksa o ne başkaldırı falan
- +1 yıl
Dövemezsin. Büyüğüne saygılı ol 😒
- +1 yıl
duymamaya çalışarak
00 Yorumla Her insan ister istemez etkilenir bence
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 337 cevap paylaştı. Salağa yatıcan
00 Yorumla- +1 yıl
Etkilenmem
00 Yorumla Kendini severek.
00 YorumlaVurdumduymaz ol
00 Yorumlaevet bende etkileniyorum hiç katlanamam
00 YorumlaHiç kullanılmış gibi davranirsan etkilenmezsin
00 YorumlaBeklentiyi düşür
10 Yorumla- +1 yıl
Si ktiret gitsin
00 Yorumla hadi ordan et
00 Yorumla- +1 yıl
Dinlemeyerek
00 Yorumla Umursama
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Kötü sözlerden etkilenen insan iki tiptir. İlki söylenen sözlerine doğru olduğuna inanan insandır. Diğeri ise başkalarının fikirlerine gereğinden fazla değer verendir.
İlk insan kendi yeterince tanımayan, ikincisi ise yeterince sevmeyen, değer vermeyendir.
Cevaplar da buradadır. Kendini derinden tanıyan, bu yönde bilinçle çaba sarf etmiş kişi söylenen sözlerden hiçbir şekilde kötü etkilenmeyecektir. Düşünsenize kendi zekasının %100 farkında olan bir kişi ona “aptal” diyen birinin sözüne üzülür mü? Kesinlikle üzülmez çünkü bunun doğru olmadığını bilir ve dikkate almaz.
Ya da diyelim ki karşınızdaki kişi haklı da olabilir. Mesela bir konuda yeterince çaba sarf etmeyen biri “tembellik ediyorsun” sözünü olumlu bir geri bildirim olarak görmeyi seçer ve egosunu hiç devreye sokmadan bu durum aşmaya yönelik olumlu bir adım atabilir. Söylenen söze de minnettarlık duyabilir.
Aynı şeyler kendini yeterince sevmeyen, olduğu şekliyle kabul etmeyen ve değer vermeyen kişiler için de geçerlidir. Aslında bunlar da kendisini yeterince tanımamaktan kaynaklanır çünkü kendi özünün farkında olan kişi nasıl olursa olsun ona âşık olur. En basitinden herkesten farklı olmanın, tek olmanın, eşsiz ve benzersiz olmanın değerliliğini fark eder ve kendini koşulsuzca kabul eder.
Peki kendini derinden tanımanın ve olduğu şekli ile kabul etmenin yolu nedir diye sorarsanız, size nefes ve meditasyon tekniklerini tavsiye edebilirim. Tüm sıkıntıların ana sebebi kontrolsüzce düşünen zihindir, dolayısıyla zihni ehlileştirerek onu yeniden faydalı bir yardımcı haline getirmek kalıcı çözümdür. Hem nefes hem de meditasyon teknikleri bu konuda hızlı ve etkili bir şekilde ilerlemenize yardımcı olacaktır.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.