İçinde iyi ya da kötü bir duyguyu uzun süre barındıramayan bir insanım. Ne nefretim uzun sürer ne tam tersi diğer duygularım. Sağolsun insanlar uzun sürmemesi için gereken her şeyi yaparlar ben de zaten sürdürmem. Kin falan tutmam çünkü kimseyi kin tutmaya layık görmem bu bir; ikincisi kin tutacak kadar uzun süre bana yapılanları aklımda tutamam. Kin tutmam için kişi bana ne yaptı diye büyük bir önemseme halimin olması lazımdır. Kin de tutamam yani. Fakat bazen çevremdeki herkes gözüme o kadar gereksiz ve anlamsız gözüküyor ki en sevmem gereken yakınlarımın tek kelimesini bile telefonda duymak istemiyorum. Yanımda olanın sesini kesmesini istiyorum. Sessizlik ruhuma en iyi gelen şey. Çok sevdiğim bir kimse beni üzecek bir şey yaptığında gözümde sıfırlanıyor. İnsan kalitesine o kadar önem veririm ki. Sanırım sevgim bile kişinin gözümde çok kaliteli görünüşündenmiş diyorum. Kalitesiz bir hareketle karşılaştığımda bana en sevdiğim insan bile o kadar fazlalık geliyor ki tahammül etmek istemiyorum. Tek kelimesi bile sanki ruhuma yük gibi. Saçlarımı ellerimin arasına alıp başımı dizlerime gömüp gözlerimi kapatınca bu insanları görmeyeceğimi sanıyorum. Ama kalkınca biliyorum ki yine varlar. En sevdiğiniz insanlara nasıl tahammül edersiniz? Ya da eder misiniz? Ya da etmeli misiniz? Bu sevgili de olur anne baba kardeş de?
Bazen en yakınlarımdan bile nefret ediyorum ne yapmam lazım?
Hiç bir şey yapmana gerek yok. Bunlar son derece insani ve hepimizin zaman zaman hissettiği duygular. Ancak insan her şeye rağmen sosyal bir varlık. Belki yakın çevreni kısa süreli değiştirmek veya biraz içe kapanmak sana iyi gelebilir. Kin tutamıyorsan zaten normale döner bu duygular zamanla. Bu arada görseldeki söz çok doğru. 🌸
aynı durumdayım aslında.. bazen her şeyden herkesten nefret ediyorum.. ve bazen gerçekten alayını umursamıyorum..
Sonra bu durum geçiyor iyi ki varlar diyorum her insanın zaman zaman yaşadığı şeyler aslında belki de bu hezeyanlar bizi daha iyi bir insan yapabileceği gibi daha kötü de yapabilir.. Ya da aslında kötüyüz böyle böyle içimizdeki kötülüğün dışarı çıkıyor olması ve onu tekrar bastırıyor olmamız mümkün mü bilemedim şimdi..
Kin, öfke ve küslük konusundaki tutumunu çok sevdim Su.
Dönem dönem duygu sarmalımızın bizi gerdiği, yalnızlığı olumladığı zamanlar yaşarız. Bana göre yapılması gereken kısa bir süreliğine de olsa yalnız kalmak, kendini dinlemek, etüt etmek faydalı olacaktır.
Devam etmek için sosyalleştiğinde ise insan olmanın hataya, kalitesizliğe, pervasızlğa ve tutarsızlığa açık olduğunu unutmamak yeter.
Haklısın. Kimseye gereğinden fazla asla değer vermeyeceksin. Kimseyi gözünde büyütmeyeceksin de. Yani değersizlik bile bir değer ölçüsüdür. Görmezden gelmek en güzeli. Nefret duygusunu unut ve yok say. İnan bu daha güzel. 😎
Yakınlarım ya da uzaklarım değiştirmiyor yaşadığım hissiyatı beklenti içinde olmaları beni sinir ediyor ve mesafelerimi devreye koyuyorum. Beklenti büyüdükçe şikayetleri de memnuniyetsizlikleri de artar Yük olma durumu başlar ve sonunda kendimi gözlemlediğim kadarıyla uzaklaşan soğuk duran hatta kısa süreli nefret eden birine dönüşmeme sebep olurlar. Hayır onlar sebep değil ben bu dönüşüm için sebep de ararım yakınlık batar çünkü.
Tahammül etmem kimseye. Zekaya önem veririm ve zekasını konuşturamayan kişilere karşı soğuğumdur ve yanlarında durmam ya da yanımda tutmam bu kişileri.