Kedi ürkmesin diye yolunu değiştiren, çöpü yere atacağına çantasında gezdiren, mağazada denediği kıyafeti katlayıp bırakan... Yaşadığımız dönem maalesef ince ruhlu insanlar için bir cehennem. O ince ruhta binlerce incecik çizik vardır yakından baktığınızda...
İnce ruhlu insan denildiğinde aklınıza hangi davranışlar geliyor?
İnce ruhlu insan denildiğinde aklınıza hangi davranışlar geliyor?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ben oğluma dışarı çıkarken para verdiğim de hep "aldıklarını arkadaşlarınla paylaş mutlaka" derim. Yere kesinlikle çöp atmam. Tartışırken bile kelimelerimi şeçerek kullanırım, ağzımdan kırıcı bir söz çıkmasın diye. Tabi delirtirlerse o zaman ince ruhumun yerini çok başka bir şey alıyor. O zaman o incelik kalmıyor. 😬😬
Detaydaki herşeyi uyguluyorum ben de🙆 İnce ruhlu olduğumu bilmiyordum. Kuşlar çok burada, onlar için yolumu değiştiriyorum. Çöp her daim elimde ya da çantamda oluyor. Mağazada ne denesem yerine koyarım. Katlanmış halde birşeyi bozarsam, onu yeniden o hale getiririm. Geç kaldığım bir yer bile olsa aynıyım. Yemek yediğim bir restaurantta ise, yemeğim bittikten sonra herşeyi tabağa toplar peçete ile masanın kabasını alırım. Birşeyleri halka açık yerlerde yemeye imtina ederim. Canlarının çekme ihtimali beni rahatsız eder her daim.
Asalet meselesidir. Konuşma, hitap, söylem ve davranış ile şekillenir...
İnce ruhlu insan ; Şeffaflığı, patavatsızlığa kaydırmayan, bunun tonajını ve seviyesine dikkat eden, saygı odaklı insandır. Elbette bunu yaparken, kendini, karşidakine empoze etmez, gülümseyip, tebessüm edebilecek kadar da ağır görüşlüdür...
Vergimi ödüyorsam yürürüm. Kedi çekilir yolumdan sonra yer. Köpek çekilmezse hırlarsa tekmeyi yer.😎 Görseldeki bahsi geçen beyfendi sadece medeni cesareti, özgüveni olmayan bir korkak.
İnsan, hayvan farketmeksizin bir canlıyı fiziksel veyahutta ruhsal olarak incitmekten korkan, başkasıni üzeceğime ben üzüleyim hassasiyetinde olan kişiler aklıma geliyor.
Mahallemızdekı şarapçı Reşit abi tabıkıde.. her yudumda 10 nakarat yanına oturur patlat abı derim gelsın bı sıırler bı sözler ne kendı anlar ne ben mal gıbı kalıyoruz öyle