Yaşadığınız kötü olayları geçmişte bırakabiliyor musunuz yoksa bugününüze taşıyıp yanınızda mı sürüklüyorsunuz?

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin bana öğrettiği bir kıstas var:
"Bana, `Sen şuna buna niçin sataştın?’ diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. Içinde evlâdım yanıyor, îmânım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, îmânımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de, ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler!.."
#Vesselam
Yazın yerde yetişen polenler olur küre gibi. Onları alırsın ve avuç içine koyar üflersin uçar giderler. Aynen öyle polenler gibidir kötü olaylar. Üflerim giderler çünkü bu hayat kötüleri sürekli yaşayacak kadar uzun değil. Keyfime düşkünüm
Geçmişin bazı kesitleri istesek de yakamızı bırakmaz.. Fakat genel olarak önüme bakan biriyim.. Kuruntu ve saplantı yapıp şu anı kaçıramam.. Bazen insanın acı veren ya da olumsuz olayları silemese bile uzak tutması gerekiyor.. Keyifli akşamlar..
Teşekkür ediyorum kahveci 😃🌈🖤
Rica ederim Smell.😊✨
Kötü yaşanan ne varsa dersimi alıp bunu geride bırakıyorum.
Yanımda sürükleyerek hayatımı daha da zorlaştırmaya gerek yok.
Cevap
37Cevap
Yani evet genellikle.
Yaşamaya devam ediyorum. Başka ne yapabilirim ki?
Düşünüp düşünüp kendime eziyet etmiyorum.
Atlatıyorum o olayları.
Önüme bakıyorum gibi.
Bazen aklıma geliyor ama anında geri yolluyorum yerlerine
Zor oluyor ama evet bırakıyorum
çok kötü bir durum ben hiçbir zaman bırakamadım...
geçmişimde olan kötü anılar sürekli beynimin içinde dönüyor ben küçüklüğümden belli yalnız kalmayı seven biriydim ama bu aralar yalnız kaldığımda bir şeylerle meşgul olmadığım için beynim geçmişe dönüyor ve aklıma bir sürü şey geliyor kötü anılarım aklıma gelince yarım saat falan ağlıyorum ama toparlanınca da kendime gelemiyorum ölü gibi oluyorum hiçbir şey düşünemiyorum ama arkadaş grubumla birlikte olduğum zamanlarda bu düşünceler aklımın ucundan bile geçmiyor
Bıraktım 🙂
Ben hep şunu söylerim, hayat geçmişe takılıp kalacak, süreli üzülüp ağlayacak kadar uzun değil. Her ne olduysa oldu. Olduğu yerde kalır, yanımda sürüklemem. Yoksa hayatta hep bir engel olarak karşımda durur. Gereği yok. Önüme bakar ve ileriki hayatıma odaklanırım.
Yaşandı bitti...
Geçmiş geçmiştir...
Dün bitti! geçti gitti!
Bugun ne dünün karanlığına söveme vaktidir nede geçmiş başarılara destanlar yazma vaktidir.
Bugün geleceğimiz için yeniden yollara düşme günüdür.
Bilmiyorum bırakmış gibi oluyorum ama birden bir şarkı sözü felan aklıma getiriyor tekrar kötü oluyorum sonra kendimi toparlayıp tekrar normal oluyorum.
Çok zor bir şey bu geçmişe takili kalıp yaşamaya çalışmak... Bırakmak ne kelime üstüne koyarak devam ediyorum... yani etmiyo da... itiyoruz işte...
Ne yaparsan yap silinmiyor, ama fazla etkilemiyor zamanla
Hemen hemen. Ne kadar zor da olsa hayat devam ediyor
Ben geride bıraksamda o gelip önüme çıkıyor mutlaka ama geride bırakmak zorundasın maalesef :)
Geride bırakamıyorum. En biyük problemim bu sanırım.
Ayrıntılara takılmadan, özünü cebime koyup yoluma devam ediyorum
Kinciyim galiba
Kötülükleri yanımda taşımıyorum. Ağır geldikleri için yarı yolda kalıyor.
yaşadığım onca olaydan sonra yüzüm gülüyor ama ciğerim sızlıyor aklıma geldikçe
Yanında sürüklersen ilerleyemezsin oldu bitti yapıp ana bakmakta büyük fayda var.
Bırakmayı öğrendim geçte olsaa.. kendime zarar vermekten başka bir şey yapmıyormuşum
Geri dönüsum kutusunda duruyor zamani gelincede bosaltiyorum tabi dolarsa
En kötülerini bırakamıyorum. Hatta bazı geceler yaptığım yanlışları düşünmekten uyuyamıyorum
Hem de ışık hızı ile bırakıyorum
Bu konuda çok başarısız olduğumu söylemeliyim. En ufak bir olayı bile kendime günlerce dert edebilirim. Bırakamıyorum :/
Geçmişi değiştiremeyeceğimi kendime hatırlatarak kurtulmaya çalışıyorum, ama tamamen unutmanın zarar getireceğini de biliyorum
Yok be beynim arada kısa devre yapıyor ama sonra yine geçmişe gidiyor takılıyor kalıyor , sanırım bı ayarında yalnızlık yaptım 😁🥳
Travmalar ayakkabıya yapışan sakız gibidir seninle gelir ve kurtulması zordur
Mecbur geride bırakmak zorundayız ne kadar yaralasada yasamak zorundayiz
Bana iyi gelmeyen ne olursa olsun , anında geride bırakırım. Duygusuz olmak böyle bir şey
asla bırakamıyorum üsyüne de aşırı fazla düşünüyorum iğremç bir özellik
Bırakmak mecburiyetindeyiz
Maalesef 😐 bırakamıyorum
Bırakmanın bir formulu varsa bana da soyleyin
Evet bırakırım bırakmak zorundayim çünkü
Biraz uzun sürüyor ama bir şekilde alabiliyorum.
Birakamiyorum savaşıyorum yaşamak için 😔
Gec oluyor ama oluyor (((
Bu aralar zihnimde bırakmakta zorlanıyorum.
Bırakmadan yaşamak mümkün olmaz.
Evet Bırakabiliyorum Tabikide
Geride bırakabiliyorum.
Fakat Aykırıinsan33 isimli arkadaşın dediğine katılıyorum 👍
hiç yaşanmamış gibi davranabiliyorum..
Yerine olumlu konulursa inşallah evet
olayları bırakıyorum kötüsü kalıyor
once bırakmıyordum sımdı evet
Bırakabiliyorum
Anında bırakıyorum kafam dinç oluyor
hayır bırkmm
Olaya göre
Evet..
Keske. Keskee...
Yok kardeş
Birakmiyorum
Genelde evet
Evet
Ama oster istemez hatırlıyor insan kötü olaylari
Bırakırım
Mecburum
Her ne olursa olsun unutamıyor ınsan
Benimle beraber geliyorlar
mecbur
Evet çoktan bıraktım
Hayır aklıma geldikçe tekrar sinirleniyorum
Bırakıyorum çünkü düşünürsem çıldırırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?