Mutlu olmak, iyi ki varım, iyi ki yaşıyorum ve iyi ki bu güzellikleri görebiliyorum diyebilmek için öncelikle dünyaya insan olarak gelmek gerekiyor. Sonra da mutlu olmaya karar vermek.
Bu hayatda sana "iyi ki varım iyi ki yaşıyorum " dedirten şey nedir?
Bana birinin iyi ki varsın demesi var olduğum için mutlu olma nedeni sunmaz. Hayatımda güzel şeyler olduğunda diyebilirim bunu belki. Nasıl bir hayat yaşadığı birazda insana ya iyimi varım dedirtiyor ya da neden varım ki ben dedirtiyor. Bunlar önemli bence.
Bu laflar artık beni kesmiyor. Çok klişe laflar. Hadi diyelim benim varlığım ailemden gayrı başka birini mesut ediyor, kendim ''iyi ki varım'' diyemiyorsam benim için ne önemi var ki? Bu hayatta sadece yaşıyorum ama bir ''iyi ki'' temennim yok. Her canlı gibi doğamın bana sunduğu yaşam sürecinde varlığımı idame ettiren biyolojik bir organizmadan başka bir şey değilim.
Var olmam iyi ki yaşıyorum dememe yetiyor ancak çok erken doğduğumu düşünüyorum ben evrenin keşfedilme çağında doğmak isterdim gezegenlere gidebilme imkanı olduğu zamanlar da en büyük tutkum evrenin büyüklüğü ve keşif tutkum
Hayatı seviyorum ben. Doğayı, denizi, toprağı ağaçları. İnsan kötülüğünün dokunmadığı her şeyi seviyorum. Merhametimi, yürekliliğimi, aksiliğimi seviyorum.