Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Asla deli divane sevme, üzülürsün. Kimseye güvenme, kendine bile. Kimseyi ne senden küçük nede senden büyük görme. Herkese her şey söylenmez. Zayıf noktalarını sadece sen bil. Zaaflarını gizli tut ve arkadaşlarını iyi seç. Kimseyi kendinden çok sevme. Hayatta hep bir amacın ve bu amaca hizmet eden faaliyetlerin olsun. Boşa yaşama. Başarıların ile sevin ama övünüp rehavete kapılma. Yenilgilerine üzül ama abartma. Kimse ikinci şansı falan haketmez. Bu hayatta yalnızsın. İnsanlar sadece seni sağlıklı olduğun ve çıkarlarına uyduğun sürece sevecekler. Aksi mümkün değil. Kendine iyi davran.
Uçmak için kanat çırpmak gerekir. Biz hep hava da süzülmek istiyoruz. Kuşun süzüldüğü an'ı görüyoruz, ama kanat çırpışını görmüyoruz. Yükselmek daha da yükselmek için hızlıca var gücüyle kanatlarını çırpması gerekir. Sonra süzülür ama süzülerek devam etmez uçuşuna, tekrar kanat çırpması gerekir eğer uçmak istiyorsa. Tabii aşağıda durup gökyüzünde uçan diğer kuşları da izleyebilir. Bu bir seçim. Tıpkı hayatta olduğu gibi.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Benim yaşadıklarımdan çıkardığım en büyük ders kimseye gereğinden fazla güvenip anlam yükleyerek "bu bunu yapmaz" demek oldu. Bunla ilgili öyle bir tecrübe edindim ki çok güzel hiç düşünmeden yaptıklarını gördüm.
Her doğru her yerde söylenmiyor. Herkese adaletli davranılmıyor. Herkese yakınlık kurulamıyor. Çok sevmek bir işe yaramıyor. Şiddet asla çözüme kavuşturmuyor. Mutluluk beklemek ile gelmiyor. Kimse kimseyi çıkarı yoksa tınlamıyor. İşi görülen ortadan kaybolur. Negatifllik ruh çürütüyor.
Merhaba canım 🎈 öğrendiğim onca şeyin, öğreneceğim herşeyden daha az ve basit olduğu gerçeği ile karşılaştım. Çünkü bir döngü var ve bu asla tamam olmuyor. Daha da fazlasını yaşayamam dediğin her an maximum boyutta yürüyor hayatına hem de sadece Dm 'den değil.
🙄Hiçbir şey ve hiç kimse için emin olamayız, her şey ve herkes değişebilir.
😍Aşk her şeyi affetmez;affettiği her an ömründen yer ve biter.
👹Hiçkimseye önyargı veya düşmanlıklarla yaklaşmamalı:Zor anında o kişilerden yardım gördüğünde o dediklerin ve düşündüklerin gelir de yüreğine oturur.
🫂Can Yücel 'in dediği gibi: "Kimseye ve hiçbir şeye öyle körü körüne bağlanma ve o olmadan yaşayamam deme, yaşarsın çünkü. Çok sevmeyeceksin mesela çünkü o daha az severse kırılırsın."
İ🙈nsanların o kadar da umrunda değilsin, sen koskoca evrendeki bir toz tanesisin. Hem teksin hem de görünmezsin;arasını bul ve abartma.
💪Çok mütevazi olma, gerçek sanarlar;çok böbürlenme batırırlar.
🤝İnsan biriktir:dünya senin etrafında dönmüyor ya da kimse senin uydun değil. İnsanlara çok kendini kaptırma ve çok büyük beklentiler içine girme. 2 yapıyorsan, 1 geri çekil yoksa dahası pişmanlık olur.
Yaşadıklarımdan öğrendim ki; İnsanlar değişmez, ikinci şansı hak etmezler, iyi niyeti suistimal etmek için varlar, kendi doğrularından vazgeçmezler vs vs. Hayat, bana insanları doğru tanıyabilme konusunda çok şey öğretti.
En yakın kan bağın olanlar dahil sınırlarını çiz. İstemediğin şeyi yapma. Yaptığın şeyin yalnızca sana zararı varsa kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Elalem ne derse desin, onlar sadece der. Sen kendin gibi ol.
Sırf değer verdiğin insanlar diye hataları görmezden gelme, gerekiyorsa hayatından sil. Maddi ve manevi kendini kullandırma. Değerli olduğunu unutma. Yalnız ve sevilmediğini hissettiğinde kendini suçlama.
Fevri davranmamak Dürüst olmak 10 kere düşünüp 1 kere karar vermek Karşıdakinin her söylediğine inanmayıp sorgulamak Başkası hakkında bir şey söylendiğinde görmeden inanmamak ve yorum yapmamak Çevredekilerin düşüncelerini hayatını değiştirecek derecede önemsememek
hayır demeyi öğrendim. olmasa da olurmuş demeyi öğrendim. kaybetmeyi kaybettiğim yerden devam etmeyi öğrendim. herkesin beni sevmek zorunda olmadığını öğrendim. önceliğimin kendim olması gerektiğini öğrendim. öğrendim de öğrendim yani 😅
her zaman kazanacağım diye bir şey yok bunu kabullendim ilk olarak. kaybetmekte kazanmak kadar normal bir şey bunun bilincine vardım ama asla kendimi kaybetmeye alıştırmadım nasıl daha iyisini yapabilirim diye düşünüp çabaladım ve olduğumdan daha iyi yerlere gelip kendimi tanıyıp olgunlaştım :)
2 üniversite bitirdim işsizim. Şimdiki aklım olsaydı itlik serserilik yapardım. Yaşadıklarımdan öğrendiğim en iyi şey ‘’büyük sözü dinlemek pişmanlıktır’’ oldu Söyleyeceklerim bu kadar.