Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Çıkarmak istediğim anı yok varsa bile şu an aklıma gelmiyor bütün yaşadıklarım benim için bir tecrübedir iyi veya kötü bugünkü karakterimi ve düşüncemi oluşturan olaylardır.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Matematigim hep kotu oldu. Lisedeki mat hocam senden bir sey olmaz dedi. Tum derslerden geciyordum ama mattan kalıyordum hep, hoca da yuksek not verip gecirmiyordu sözlüme falan. Bir ara gittim yanına hocam geçirirseniz takdir alma ihtimalim var diger notlarim yuksek dedim. Cok beklersin gecirmem dedi. Gercekten de 4 sene 8 donem dersime girdi hicbirinde geçirmedi ve tek kendinin dersi yuzunden lise boyunca hicbir belge alamadım.
Belge almayi falan gectim beni uzen senden bir sey olmaz demesiydi. Hala kulaklarımda çınlanır. Ders basina oturduğumda, bir yerde matematik gördüğümde aklıma gelir bu soz hep. Bir egitimci boyle bir seyi nasil der anlamiyorum. Bir eğitimci cok beklersin gibi bir ifadeyi nasil kullanir anlamiyorum. Bircok kisinin hayatinda bazi öğretmenler cok derin yaralar acmistir. Keske herkes ogretmen olamasa. Nasil ki muzik, resim ogretmenligini falan yetenek sinaviyla vs aliyorlar. Bu diger branslar icinde edebiyat, mat, fizik vs icinde yetenekle alsalar adam akilli bir testten gecirdikten sonra ogretmenlik yapabilir belgesi alsalar.
Işin daha da kötüsü o hoca hakli cıktı. Benden hicbir sey olmadı... istedigim bolumu kazanamadım. Istedigim yerde degilim, mutlu degilim. Ders calismak falan iskence geliyor artik. O hoca yuzunden de matematikten nefret ettim. Sayi vs gorunce tüylerim diken diken oluyor. Ama kahretsin ki bu ulkede mat yaparak bir yerlere gelebiliyorsun sadece.
Bu hocayi, bana dediklerini hafizamdan silmek isterdim. Belki o zaman matematige karsi bu kadar ön yargili olmazdim. Resmen matematigimin topragini kuruttu, cicek acmaz hale getirdi. Bir de o cumlelerini de silmek isterdum kurdugu cumle yuregimi cok acitmisti. 1 hafta kendime gelememistim. Moralim cok bozuktu o hafta. Simdi daha da acıtıyor cunku afedersiniz ama o şer*fsiz hocayi hakli çıkardım. Benden bir halt olmadi.
Çok çok kötü şeyler yaşamama rağmen, hepsi benim için ders tecrübe olmuş olaylardır. Benim gücüme güç katan , beni ben yapan , karakterimi kişiliğimi oluşturan tüm detaylar yaşadıklarımdir. Bu yüzden, acı da olsa ki (evladımı kaybettim) hicbirseyi unutmak istemiyorum. Vardır yaradanin bir bildiği.
Meyebaahh :) Olmaz olur mu yaa. Utandığım ve üzüldüğüm anıları silmek isterim ama en çok üzüldüğüm ayrılık veya ölüm acılı anılardan kurtulmak güzel olurdu. <3