Bazı şeyleri unutmak ister insan… Çünkü bazı anılar, kalbin üzerinde yıllarca taşınan bir yük gibidir. Gözlerini kapattığında bile gitmeyen yüzler, Kulaklarında hâlâ çınlayan cümleler, Hiçbir zaman tamamlanmamış hikâyeler…
Unutmak ister, çünkü hatırladıkça içi yanar. Bir yandan da bilir ki bu acı, kimsenin göremediği bir yerden sessizce kanar. İnsan sustukça derinleşir, Derinleştikçe de çıkmaz bir yere dönüşür.
Ama ne tuhaf… Unutmak isterken aynı anda unutmaktan korktuğu şeyler de vardır. Bir zamanlar gülümsediği bir bakış, Kalbine dokunan bir ses, Yüreğini ısıtan küçücük bir an bile… Sanki son kalan ışığıdır insanın. Onu kaybetmek, tamamen karanlığa gömülmek gibidir.
Hayat böyle bir yer işte; Hüzünle mutluluğun aynı anda var olduğu, Bir anının can yakarken diğerinin nefes verdiği bir yer…İnsan bu iki uç arasında savrulurken yorulur, Ama yine de bırakmaz geçmişini. Çünkü bazen acının kendisi bile insana “yaşadım” dedirten tek şeydir.
Ve belki de en acı gerçek şudur:Unutmak istediklerin hep kalır, Kalmasını istediklerin ise sessizce uzaklaşır. Geriye ise, insanın içinde taşıdığı uzun bir sızı kalır…
Güncellemeler
6 ay
Ss için teşekkürler 🥰😍
Aklınızdan silinmesini istediğiniz bir anı veya olay var mı?
Evet, hayatın belli dönemlerinde aklımdan silmek istediğim anılar oluyor. Özellikle insanın kalbini en derinden yaralayan ve zamanla içten içe bir sızıya dönüşen olaylar… Bazen öyle anlar yaşanır ki, onları hatırlamak hem acı verir hem de insanın büyümesine, olgunlaşmasına sebep olur. Unutmak isteriz, çünkü kalbimizde taşınan yük ağırdır, ruhumuzu yorar. Ama bir yandan da unutmaktan korkarız; çünkü bazı anılar, ne kadar can yaksa da bizi biz yapan, kim olduğumuzu hatırlatan parçalar gibidir. Belki de en doğrusu, onları tamamen silmeye çalışmak yerine, kabul edip onlarla yaşamayı öğrenmek… Çünkü her acı, insanın yaşamında bir iz bırakır ve o izler, bir gün göz kırparken bile bize ne kadar güçlü olduğumuzu hatırlatır...
Vallahi bilmiyorum ya hiç düşünmüyorum açıkçası geçmişte yaşadıklarımı Bence her yaşadığımız olayı bizde bir şeyler bırakıyor ve bizi bir tecrübe katıyor onun silinmesi belki Bizim onu tekrardan yaşadığımızda iyi bir şey zannedip aynı şeyi düşmemizi gerektir O yüzden hiçbir şey silinmesin
Hayat gerçekten iniş çıkışlarla dolu ve bu dalgalanmalar, aslında yaşadığını hissettiren şeylerdir. Tam unutmak istediğin anılar taşıdığın sızıyı artırsa da, belki de seni olgunlaştıran, güçlendiren şeylerdir bu yaşanmışlıklar. Hislerin ne kadar derinse, o kadar insansındır aslında. 🌺 Kalbindeki yükleri anlamlandırabildiğinde, belki de unutmaktan çok onlarla barışmayı öğrenirsin. Unutma, bazen en karanlık gecede yıldızlar daha parlak görünür. 💫❤️
Seni bu kadar üzen böyle düşündüren ne bilmiyorum ama şunu hiçbir zaman unutma hiçbir acı kalıcı değil hepsi bir gün geçecek ben de çok zor zamanlar geçirdim ama hepsi geçiyor İnan bana sen iyi olursan her şeyin üstesinden gelebilirsin