Hayatımı iyi bir insan olarak ölebilmek için yaşıyorum. Bazen yaptığım yanlışlar olabilir ancak kendimizi en iyi biz tanırız. Biz şekil veririz, biz yönlendiririz. Ben ne olduğumu, ne olmadığımı biliyorum. Ne istediğimi biliyorum. Birinin bana kötü demeseyle kötü olmam. Aynı şekilde iyi demesiyle de iyi olmam. Son nefesime kadar bu bir savaştır kendimle. Temennim İyiliğimin kazanması.
Merhaba Bence bu insanın kalbiyle ilgili bir konu. Gösteriş için yaşayan birçok insan var ve bunların örnekleri adeta gözümüze sokuluyor. En basit bir iyilikte bile kameralar, videolar, fotoğraflar olmadan yapılmamaya başlandı. Bakın ben bunu yapıyorum sizde görün veya yapın gibisinden. Tamamen şov amaçlı yapıldığı aşikar ama kanan insan sayısıda bir hayli fazla. İyi olmak çaba gösterilerek yapılıyorsa yani içinden gelmeden yapıyorsa sebebi dediğim gibidir ama iyi biri yaptığı iyiliği deyim yerindeyse sağ elin yaptığı iyiliği sol el görmemeli gibisinden yapar. Böyle insanlardan olmak gerek. Başkalarının gözüne sokarak yapıyorsak bence o yaptığımız iyilikten sayılmamalı bile. <3
Başkalarının ne dedigi ne yaptığı beni nasıl gördüğü umrumda olmaz.. Ben iyiliği önce Allah için sonra bana yakışanin bir insan olarak bu oldugu için yaparım... Çünkü herşeyin bir hesabı var.. Yardıma muhtaç yoksul Fakir insanlara yardım etmek her insanın görevidir tabiki bilene bilmeyene sözüm yok.. Başkaları görsün diye iyilik edenlerin niyeti iyilik yapmak değil gösteriş yapmak Ama bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu bilselerdi yaparlarmi bilememHer napıyosak Allah' için ve bize bı insan olarak bu yakistigi için yapmalıyız..
Başımı yastığa koyduğumda keşke şunu yapsaydım dememek için. Başkaları beni iyi bilsin diye değil. Bütün kaygım vicdanım. Onu rahat tutmazsam beni rahat bırakmaz. İç savaş olmaması için iyilik yapıyorum. Kendi kendimi affedemediğim zaman o yük beni zorluyor. Insanlar için iyilik yapan kişi iyi kişi olmuyor yalaka oluyorlar.
"Bir elin verdiğini diğer el bilmeyecek" demişler. Samimi iyiliklerin lafı edilmez, herkese anlatılmaz. Gösteriş meraklısı, takdir edilme ihtiyacı hisseden o kadar çok insan var ki onların yaptığı iyilikler kesinlikle samimi gelmiyor.
Genelde iyi olmak ya da başkalarının beni iyi görmesini sağlamak maksadıyla iyilik yapmam. O an yardıma ihtiyacı olan birisini görmüşümdür ve vicdanım sızlar fazla tahammülsüz kalamam bir anda kendimi yardım ederken bulurum. Bir şeyler için değilde istem dışı kıyamam ya deyip yapılan iyilik önemlidir benim için.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Ben kendim iyi olmak istediğim için yapıyorum ne yapıyorsam insanların benim hakkımda ne düşündüğü umrumda bile değil çünkü Sezen Aksu‘nun bile böyle bir sözü var bak insanların ne düşündüğü yani bitmeyecek olacak konuşacak
Ben iyiliği başkalarının ne düşüneceğini, sonuçtan o kişinin veya başkalarının memnun kalıp kalmayacağını hesap ederek yapmıyorum, yapamam da zaten. O an tek odak noktam yardımcı olarak o insana ne derece yararım olabileceği oluyor.
iyi bir insan olarak yaşamayı istediğim için öldüğünde iyi bir insan olarak anılmak istediğim için bu dünyanın dertlerinden açılarından biktigim için cennetin küçük bir köşe istediğin için...
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İyi olmak uğruna mı yoksa başkalarının bizi iyi insanlar olarak görmesini istediğimiz için mi iyilik yapıyoruz?