İnsan belli amaçlar doğrultusunda yaşar, bir amaca ulaşmak için çaba harcarken hayat tecrübesi kazanır. Emek verir, yaşamak ve elde etmek için bir sebebi olur. Ama her şeye kolay yoldan sahip olunsa insanlar bir amaç bulamadığı için bence mutsuz olurdu.
İstediğiniz her şeye sahip olsaydınız mutlu olur muydunuz?
Merhaba İstediğim herşeye sahip olmanın da mutlaka benden götüreceği şeyler olacaktı. Varsayımlarla yaşamak ne denli doğru bilmiyorum ancak, çok zengin ve maddi açıdan hiçbir sıkıntısı olmayan insanların da hayatlarına baktığımızda ya sağlık sorunu yaşıyordu, ya aile büyüklerinden biri olduğu mevkide onu görememiştir ya da mutlaka bi yanı eksiktir... Hayat dört dörtlük bir mutluluğu öyle kılçıksız teslim etmiyor bize. imtihan üstüne imtihan ekliyor hatta. Bu yüzden elimizdekinin kıymetini bilmenin çok kıymetli olduğunu biliyorum.
Hayatı bir tek amaç üzerine yaşamamak lazım. Tabi her şeye sahipsen... Bir amacın kalmadıysa sahip olduklarının beraberinde getirdiği mutlulukların, anın tadını çıkarmalı insan. Hep de geleceğe yönelik plan program yapamayız öyle değil mi...
Hayır büyük ihtimalle olmazdım çünkü bir hedefim olmazdı. Bir çaba içerisinde olmadığım için sıkılırdım. Birşeyler elde etmek için çabalamak daha mutlu eder bence.
İnsan tamahkâr bir canlı. Hep en iyisini ister ve bunun ardı arkası kesilmez.
Ben yapım gereği mücadeleci bir insanım. Her şeye sahip olursam, mücadeleci ruhumu kaybederim. O yüzden kendi emeğimle, savaşarak başarıya kavuşmak isterim. Tamahkâr olmak istemem. Bu yüzden elimdekilerle yetinmeyi bilirim. 👌🏻
İstediğim her şeye sahip olsaydım mutlu olurdum. Bu istediğim her şey içinde amaç sahibi biri olmak da var ki kendimi biraz tanıyorsam her zaman ulaşmak, elde etmek istediklerim, varmak istediğim noktalar olacaktır. Çok mutlu olurdum yani.
Bu amaç için yaşama zırvalığı fakirler için uydurulmuş bir avunma şekli, herseye sahip olursan tabiki mutlu olurdum, ozamanda amaç için değil zevk için yaşardım😉
Hayır muhtemelen sonum olurdu bu çünkü beni hayatta tutan yaşamadığım ve yaşamaya heves ettiğim şeyler. Doyum noktasına varırsam yaşamanın manası kalmaz.
Hayır olmazdım. İstediğim şey için savaşmalıyım, emek vermeliyim, ulasamamaliyim bu onu çok daha fazla değerli kilacaktir ve ulaştığımda beni mutlu edecektir
Olamazdım bazı şeyler zorluyken kazanılması gerekir sadece parayla yapılan işler iş olmuyor emek vermen gerekiyor bi işe ulaşabilmen için çoğumuz yeni nesil yani baba parasıyla bir yere geliyor artık çok üzücü /: