Arkadaşlar benim sosyal fobim var, okb m de var sanırım. Ve depresyonda olduğumu da düşünüyorum psikoloğa gitmeye başladım ve şöyle şeyler yaşıyorum: odaklanmakta zorlanıyorum mesela birini dinlerken birden başka bir düşünceyle meşgul olabiliyorum ondan kopuyorum, insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum dediklerimi anlamıyorlar, sessiz konuştuğumu söylüyorlar, zaman çok hızlı geçiyor, akşama kadar telefon ve bilgisayar ile meşgulüm, cümle kurmakta zorlanıyorum ve hafızam çok zayıf bazen anlattığım şeyi bile unutuyorum. Sizce neden böyle ve nasıl olacağım iyi olacak mıyım lütfen söyleyin 😭😭
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Kötü
Dünya umrumda değil diyorsun.
Mutlu olduğun şeyleri yap.
Spor yap kendini oyala bir şekilde kendini geliştir.
Bende Stress depresyondayım galiba son zamanlarda Sabaha kadar uyumuyorum.
İnsanlar fazla yorup yıpratıyor.00 Yorumla Stres beyin nöronlarını etkiler ve beyninin gerilemesine bile sebep olur
00 Yorumla- +1 yıl
Zekanın düşmanı depresyon diyebilirim, bu süreç içerisinde düşünce zorlanmaz ve zeka tembelliğe itilir. Zekanın en iyi olduğu an sakinlik ve dinginliktir
00 Yorumla Çok güzel adımlar atmışsın kendin için gerçekten tebrik ederim ben inanıyorum sende kendine inanırsan içindeki güce tutunursan atlatacağına eminim
10 Yorumla- +1 yıl
Depresyon intihari bike getirirken disini icini her seyini etkiler yani cok onemli ve zor is
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Sace psikoterapi ile çözülür mü sence yoksa ilaç da almak gerekirmi
- +1 yıl
Ikiside galiba olmali tqm bir bilgim yok nasil cikildigindan
- +1 yıl
Kesinlikle düşürür bence, ve mutlaka bir uzmanla görüş. Ben kendim için arıyorum ama durumum biraz farklı.
00 Yorumla Dikkat dağınıklığı yaptığı için zekayı degilde bir sekilde basariyi azaltir
00 Yorumla- +1 yıl
Depresyona girince hedefine odaklanmayı dene hem zeka kaybı olmaz hem depresyondan çabuk çıkarsın
00 Yorumla - +1 yıl
Aslında zekası iyi olanların depresyona girdiğini düşünüyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Olumsuz etkiler vücudun düzenini tamamen bozar.
00 Yorumla Erken tanı ve tedavi çok önemli.
00 YorumlaBende senin gibiyim yani zannetmiyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Zekayı etkilemez
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Zeka derken beyin yani. Kalıcı bir şeyden bahsetmiyorum böyle odaklanma zorlukları hafıza zayıflığı flan
- +1 yıl
Odaklanma da zorluk yaşarsın ama hafıza da zarar vermez
- +1 yıl
Bence çok olumsuz etkiler ben görüyorum sonucunu
00 Yorumla - +1 yıl
Aşırı olumsuz
00 Yorumla Kötü etkiler
00 Yorumlabilmiyom
00 Yorumla- +1 yıl
Olumsuz etkiler
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Ağzınıza ve emeğinize sağlık. Genetik ve çevresel faktörler (aile içi şiddet ve akran zorbalığı) beynin kimyasal yapısını bozup , uzun süreler boyunca eğer ki tedavi ve uygun ortam bulunmazsa depresyona ve şizofren olmaya eğilimli bireyler oluşuyor.
@-Akın-n Maalesef öyle. Hayatımızda karşılaştığımız birçok durum bizlerin psikolojisini etkileyebiliyor. Güzel geribildiriminiz için teşekkür ederim.
Kağıttan çok güzel okuyorsunuz, okumanıza hayran kaldım ama nefes kontrolünüz biraz sayıf. üzerinde çalışılabilir. Saygılar...