Dikkat dağınıklığı dalgınlık unutkanlık vs olur mu beyin donmuş gibimi olur depresyonda böyle şeyler yaparmı beyni etkilermi yani
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yani kısmen öyle. Demorilalize etkisi de yaratıyor zaten. Olumlu düşünemediğin için sağlıklı seçenekler sunamıyor.
Çaresi nedir
Yani herkesin söyleyeceği şeyi söylerim ben de. Psikolojik tedavi almak. Yaşadığın kötü dönemi daha profesyonel ve sağlıklı atlatırsın.
depresyon @mna bile k@yar onlar en uzak belirtileri canım
Nasıl en uzak
yani küçük belirtiler
Peki çok daha ileri belirtiler nedir
anladım sen bilgi almak istiyorsun şimdi söyle depresyonun bir sürü alt başlığı var hangisi olduğunu bilemezsin majör depresyon musun veya başka bir depresyon türünde misin bunu bilemezsin şöyle söyliyim depresyon sadece seni mutsuz yapmaz mutluyken de mutsuz yapar bu cümleyi anlayamazsın büyük ihtimalle en ağır depresyonda degilsindir çünkü ya da öylesindir bilemiyorum acaba ben depresyonda mıyım sorusunu sormadan önce acaba ben başka bir psikiyatrik hastalıkta mıyım diye de sorman gerekir mesela depresyon değilde bipolar olabilirsin duygudurum bozukluğu mesela depresyonla sınırlı kalmıyordur hastalığın majör depresyonsundur yani ağır depresyon geçiriyor olabilirsin majör depresyon hayatına etki etmez yani normal bir insan yaşantısında yaşayabilirsin ama ağır belirtileri vardır vücuduna yüzüne yansır seni beyin olarak geriye çok götürür zaten depresyonda en büyük belirtilerinden biridir kafan doğru düzgün Çalışmaz neyse sen belirtilerini yaz ben elimden geldiğince yardımcı olurum
Benim yıllardır var kronik olduğunu düşünüyorum
Yani ben çok uyuyorum öğleden önce asla kalkamıyorum kalktığımda mal gibi oluyorum geceleride bu saatlere kadar oturuyorum işte
Sonra bazen aşırı unutkan oluyorum çok dalgın ve söyleneni anlayamıyorum
Evet kronik olduğunu düşünüyorsan hayat kaliteni çok etkiler ayrıca hayattan zevk alamama durumuna da gelebilirsin bu da zaten majör’e girer
İntihardan korkuyorum ona hiç cesaret edemem mesela bazen ölmek her insan gibi bende istiyorum ama aslında ölümden çok korkarım
Ama depresyon diye bakmamak lazım bence mesela bu süreç ne kadar süredir devam ediyor belki de senin aklına takılan seni üzen bir şey var bu yüzden ilgi odağın kayıyor veya uyuyamiyorsun hemen depresyon tanısı koyamayız sana şimdi mesela ben bipolar tip iki rahatsızlığına sahibim mesela iki yıldır bu durumun içindeyim tam iki yıldır aralıksız bir şekilde sen ne kadar süredir bu durumdasın mesela ben hiçbir şey olmamasına rağmen bipolar hastalığa sahibim ama belki de seninkisin altında yatan bir üzücü sebep olabilir mesela bir şeye kafan takılıyordur o yüzden odağın farklı yere kayıyordur
Eski sevgilimden sonra böyle oldum galiba yani sürekli aklıma takılıyor bazen içimden onunla konuşuyorum gibi konuşulanlar geçmiş sürekli kafamda kendi biraz sıkıntılıydıda kendini beğenmiş narsist gibi bişey
anlıyorum şöyle söyliyim
Narsist insanlarla ugrasmak çok zor seni bok gibi hissettirebiliyorlar bu yüzden depresyona girmiş olabilirsin ama bu kısa süreli bir depresyondur anlatabiliyor muyum hayatının sonuna kadar seni etkileyecek bir depresyon değil onun yaptıkları kafana takıldığı için odak sorunun başlamıştır yetersiz beslenmeden dolayı kan değerlerin düşmüştür B12 eksikliği D vitamini eksikliği fertamir eksikliği gibi başlangıçlar olabilir bu yüzden unutuyorsundur mesela sürekli bir şeyleri veya mutlu olamıyorsundur çünkü kan değerlerin de aslında seni çok etkiler psikolojik bakımından tavsiyen B 12 kullanabilirsin sağlık ocağından yazdırabilirsin yavrum şunu söyliyim insanlar bu dünyaya bir kere geliyor bir kere yaşıyorsun sen bu yaşlardan bir kere geçiyorsun bu yüzden kimseyi bu derece kafana takmamalısın anlıyorum seni gerçekten insana aşık olunca böyle dipsiz bir kuyuda gibi hissediyor kendisini ama o kuyudan çıktıktan sonra hayatın ne kadar güzel olduğunu veya hayatta ne kadar önemli şeyler olduğunu anlıyorsunintihar etmeme düşüncen çok güzel yani bu demek oluyor ki aslında hâlâ sende bir umut var hayata dair büyük ihtimalle ortamın kısıtlıdır bu yüzden insanlarla tanışsundur belki yeni insanlarla bu yüzden eski sevgilinle takılı kalmış olabilirsin ama bu seni bu kadar etkilemesin kendine iyi bak
Olur evet. Düşünme yetisi paradoksal bir zemine taşınır.
O ne demek
En yakın hastaneden randevu alın ve bir muayene olun. İşin uzmanı birisi önce ne olduğuna yönelik bir teşhis koysun. Belli de başka bir şey var. Biz bilemeyiz. Ama uyku bozukluğu da varsa sizde o da böyle şeyler yapar.
Evet var aşırı uyku var uyandığımda mal oluyorum resmen bu saatlere kadar uyumuyorum gelmiyo uykum
Beynin yokmuş gibi olur
Tam olarak öyle gibi
Evet yaş kaç
24.
İntihar düşünceleri de var demi
Yok aksine çok korkuyorum ölümden Cesaret edemem yani
Bazen her insan gibi bunalıp ölmek istiyorum ama buna cesaretim yok aslında çok korkuyorum
Yav öyle değil sana bir teklifim var
Sana bir şey söyleyecem
Cevap vermiyorsun
Bir şey söyle artık