Elimden geldiği kadar yapıcı olmaya çalışıyorum. Çünkü bu dünyada en kolay iş yıkıcı olmak. Yıkmak illaki fiziksel güç ile olmaz. Gerek dil gerekse de davranışlar ile de insanlar gayet yıkıcı olabiliyor. Ben her zaman çevreme ve topluma saygılı olmaya ve orta yolu bulmaya çalışan tarafta oluyorum. Bu şekilde davranınca da toplumda daha pozitif bir ivme kazanıyorsun.
Her zaman yapıcı olmaya gayret gösteririm. Küçük ya da büyük, belli başlı sorunlarla karşı karşıya kaldığımız zamanlarda sakin kalarak nasıl bir çözüm yolu bulacağımı düşünürüm. Aynı şekilde bir insanla tartışma ortamı oluştuğu zaman, olabildiğince alttan alıp ortamı yumuşatmaya çalışırım. Kendi problemimi uygun bir şekilde dile getirir, karşımdaki kişinin de rahatsızlık duyduğu durumları dinlerim. Ortak bir fikirde buluşup çözüm bulmak için çaba sarfederim. Bunu yaparken düzgün ve yapıcı bir üslup kullanmak çok önemlidir. Mantıklı ve yumuşak bir dil, en öfkeli insanı bile yumuşatmaya yeter.
Değen bir insan karşısında kesinlikle yapıcı, ikna edici, motive edici, ıslah edici, çözüm üretenim. Alttan alırım, hiç trip kasmam. Değmiyorsa? Yıkıcı aşamasına gelmeden nötr ve mesafeli olurum. Eğer ben yıkıcı bir tavırla davranıyorsam son dakikalara gelinmiştir, net👍😅👍😅
bu sıralar her şeyi yıkasım var.. bende yıkıyorum uzlaşmacı değilim kırıcıyım umursamazım o kadar yapıcı oldum bir şey elde edemedim en azından yıkayım gitsin
Genelde yapıcı ama buna değer bir karakterin karşımda olması lazım. Diyebilmelisin ki kim gelirse gelsin senin kalen benim. Bu devirde sözüm meclisten dışarı buna değecek insan bulabılmek çok zor. Milletin gözü aç egosu ve sözüm ona nefsi bahaneler yaw.. Geçin bunlar seven ve değer veren gerçek ne olursa olsun senin olduğu gibi kabul eder. Gerisi hikaye.
çok fazla yapiciyim ama bu özelliğim. artik yoruyor beni... kalmak. isteyen kalır sevmek isteyen sever inanamak isteyen inanır.. istemeyen de gider çünkü artık bazi şeyleri toparlayacak kadar güçlü değilim
Yapıcıydım artık o kadar uğraşasım gelmiyor bazı konularda. Olmuyor mu olmasın diyorum… Kestirip atacağım konular zaten bellidir o yüzden dert etmem Kıymetsiz insanlarla yaşadığım şeyleri keser atarım
Daima mücadele ederim Hep pozitif E dönüşlerde öyle
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her konuda yapıcıyımdır aşk meşk değil her konuda. En ufak örneği kardeşimle kumanda kavgasında bile yumusatırım ortamı ama bazı konularda yapıcı olmak mümkün olmuyor...
Bir yudum kahve ile güne keyif alarak başlıyorum. Tabii tek sebep kahve değil bunun yanında gün içinde köpeğim ve kimsenin "köpeğim" demediği diğer köpekler ile ilgileniyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sivrilikleri yontmak, yaraları bantlamak en iyisi... Yani yaşasın yapım ve yıkım dengesi... 😊