https://youtu.be/GFLhIQOV9Qw Kişileri hayatımıza alırken gözümüzün gördüğü gibi olduğunu düşünerek alırız hayatımıza. Öyle görmek istediğimizden belki de bilemiyorum. Belkide ihtiyaç olundunduğundan öyle görürüz.
Aslında ben şu pencereden bakıyorum; Her hayatımıza giren insandan birşeyler öğreniyoruz. İyi ya da kötü bir tecrübe ediniyoruz bize kattıklarından ya da aldıklarından dolayı. Sonunda "tamamen yanılsama" desekte...
Bu bağlamda; Hayatında "olmasaydı da olurdu" diye düşündüğün kişilere "tecrübe" diyebilir misin?
Hayatında "olmasaydı da olurdu"dediğin kişilere "tecrübe" diyebilir misin?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hayatta her yaşadığımız her karşılaştığı tecrübelerimize attığımız bir basamak aslında ama bir tek kişi var o bana tecrübeden çok sinir stres veriyor. Kendisi kaynanam oluyor🙈🙈tövbe estağfurullah aklıma geldi gece gece günaha girdim 😬😬🤦♀️
Evet, bu duruma bence tecrübe derim. Hiçbir zaman olaya keşke diyerek bakmam. Çünkü her gelen yeni bir şeyler öğretiyor biz insanlara. Tüm konuklardan yeni dersler alıyoruz. Böylelikle yeni gelenlere karşı daha korumacı ve daha gardımız sağlam bir şekilde karşılama yapıyoruz.
Bu konuda sıkıntı yok bence. İnsan tecrübelerle olgunlaşır. Bir bakarsın öğrenciyken, öğretmen olmayı göstermiş hayat sana. Yanılsamalar, kötü deneyimler kesinlikle utanılacak bir şey değil. Aksine bir insan için her daim avantajdır
Merhabalar.. Ben ne olursa olsun, yaşananlar kötü bile olmuş olsa iyi ki diyen bir insanım.. Çünkü kötü tecrübeler olmasaydı iyinin değeri bilinmezdi.. İnsanlar bazen olay anında bizi çığrımızdan çıkartsalar bile, sonrasında olgunluk kazanmamızı sağlıyorlar.. O yüzden ben, ''olmasaydı da olabilecek'' diye nitelendirdiğimiz insanların da bir şekilde olması gerektiğine inanıyorum.. Keyifli geceler..
Diyemem😂 Onlardan gelecek bilgiden de hayır gelmez. Cahil kalsaydım keşke hayatıma gireceklerine. Gereksiz şeyler. Tamam tabiki öğrettikleri var ama acıları daha çok. Hatırladığım anılar beni bitiriyor.
Şimdi tabi ki kim gelirse tecrübe olur bu kaçınılmaz. Aldatılmayı, yalanı yaşadığın birine olmasaydı dersin ama bir şekilde tecrübe edindim bunlar sayesinde. Yapacak bir şey yok hep iyi insanlar çıkmıyor karşımıza kanı bozuk sahtekârlar da çıkıyor. Biz alacağımız dersi alıp o yara ile devam edeceğiz ve bir kez daha düşmeyeceğiz aynı taşa takılıp.
Kesinlikle tecrübe diyorum. Hangi yaşta olursak olalım öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki… Hergün onlarca olay duyuyoruz hiçbirinin başımıza gelebileceğini aklımıza getiremiyoruz. Tabiki dileğim kötü şeyler hiç kimseyi bulmasın ama maalesef mümkün değil. Kısacası duymak , görmek başka şey yaşamak bambaşka, eğer başımıza geldiyse vardır bir hikmeti diye düşünüp ders çıkarıyorum.
Tecrübe değilim çünkü onların hayatta bıraktı izlerle aslında bir tecrübe sahibi olmuş oluyoruz. Ne kadar illallah etsek de, nefret etsek de keşke olmasaydı bunu da yaşamasaydık desek de hayatın diğer dönemlerinde belki bu şekilde karşılaşılabilecek durumlar için bunlar bize bir kılavuz olabiliyor.
Bizi biz yapan acısıyla tatlısıyla bütün yaşadıklarımızdır. Yaşadıklarımızı da hayatımızdaki insanlarla gerçekleştiririz. Bunların hepsi bizim olgunlaşma sürecimizin birer parçasıdır. Olmasa da olurdu diyeceğimiz insanlardan da birşeyler öğreniriz, onlara birşeyler katarız. İyisi de kötüsü de hepsi tecrübedir yaşadıklaımızın.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Hiç kimse olmazsa olmaz değildir ben öyle yani diyorsam işte olmasaydı da olur da olsaydı olurdu öyle diyorsan büyük ihtimalle benim hayatımda hiçbir yeri olmamıştır.