dostoyevski'nin bir sözü var,''insanların yüzüne iyi bakın; acısı çok olanın, gülüşü güzel olur''diye. artık günümüzde insan başka bir insanın acısına dokunmak ortak olmak istemiyor.
yanılgı bi insanı olduğundan farklı görmeye çalışmak, olduğu gibi görün öyle bi şeyler bekleyin öyle anlamaya çalışın ve öyle hissedin. bi insanı olmadığı gibi görürseniz en çok siz üzülürsünüz olduğu halini fark edince. en güzel haya lkırıklıkları ve yanılgıları bana yaşatan bu insanlar geldiler gittiler hayatımdan, onları yanlış tanıdığım için, üzülüyorsun ama olması gereken oysa o oluyordur. bazen böyledir. böyle olması gerekir. değer vermek bile anlamsızlaşır. çünkü eylemsiz kalmanın bile içten içe bi anlamı vardır, çünkü eylemsizlik de bi eylemdir. ve yapmıyorsan içinden gelmediği içindir. değersizleşmeden daha kötü bi şey varsa da değerin anlamsızlaşmasıdır. bu başlarda severek yaptığın şeyi rutine kurban vermeye benziyor, bi süre sonra o şeyi öyle kanıksıyorsun ki unutuyorsun ve sevdiğin için mi yoksa alıştığın için mi yaptığını bilemez hale geliyorsun. ve nihayetinde son seçimin ne yöndeyse o oluyor içindeki ve onu yaşıyorsun. benliğin seni akıntıda bi yerlere bi şekilde ulaştırıyor işte. bu yüzden, bi şey biterse biter. çünkü bazı hayal kırıklıkları ve yanılgılar bi lütuftur. yaşayınca ve yaşamaya devam edince anlıyorsunuz. anladım. diyorsun ki herkes olması gerektiği gibi her şey olması gerektiği yerde. çünkü bazı yokluklar derin bi nefes almamı sağlayacak kadar yükmüş hayatıma. gidince anladım. her anı yaşayınca anlıyorum, abartmadan sakince, asil ve bi yaprağa dokunan rüzgardaki kadar zarif bi his ile, yaşamak tamamen bi yolculuk. şiir gibi. bi sürü sözcük yan yana dizilmiş ama ne garip hislendiriyor. bu yanılgılar da o hislerin bi parçası. ama ne olursa olsun, bi insanın gerçekliğini görmezden gelmeyin. hem aşkta hem dostlukta..
Mutlu günler keyifli vakitler dilerim arkadaşlar ❣️
Peki sizce gülüşü güzel olanın acısı çok müdür?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer