AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Soruya bak ya deist ol desek dininden mi döneceksin şimdi. Bu çocuk oyuncağımı ne kadar basit ve geri kafalı bir milletiz.
Kendini tarif ediyorsun sanırım ki böyle bir milletiz demişsin demek ki gerçekten bu kesimdensin soruda sen deist ol de ben deist olayım şeklinde bir ifade mi gördün arkadaşım
en kötü karar kararsızlıktan iyidir.
seç işte bir tane, dindar değilmişsin zaten ne fark eder.
Müslüman İslam doğru der, Deist de yanlış der. Ne yardımı yapsınlar yani?
Neden doğru neden yalnış kime göre ne ye göre yalnış varsa nerde merak ettiğim sorular var
Tarih boyunca en baba adamlar bunları sorgulamış, yazmış. Bırakın rast gele insanlardan fikir almayı. Klasik geyik döner günlük hayatta. Adama bir soru sordum cevap veremedi, ahan da çökerttim olur. Boşverin milleti.
Sende haklısın yinede fikir almak istiyorum
İslam ı seç ve İslam ı müslümanlardan değil özünden Kur'an dan öğren
Kuranı okudum iki kere mealinide
Sonuç nedir peki güvenilir kaynaklardan peygamber efendimiz Hz. Muhammedin hayatınıda okusaydın daha iyi olurdu bence
Sadece Kur'an'i oku ve kararını ver
Kuranda kafanı karıştıran şey nedir?
Bazı ayetler çelişkili telefonda olduğum için ayrıntıya göremiyorum maalesef ve sürekli inanmayanlara ne olacağından bahsediyor okurken huzur bulmadım düşününce korktum hatta yaradan yarattığından bu kadar mı nefret eder
Allah yarattigindan nefret etse doğruyu gösterip yanlıştan uzak dur dermi? Islamda mantığa uymayan hiç birşey yoktur kuran bunu en iyi anlatan kitaptır kurani anlamak için bir çaba sarfettin mi? Misal cin bilim adamları uzayı en iyi anlatan kitap kurandir dedi biz ne kadar araştırdık da kuran bize çelişkili geldi?
İki kere okudum ;) ama bu yüzden sormak istedim hala araştırıyorum
Iki kere okudun ama hala kuranda mantığına uymayan şeyi bilmiyorsun oylemi?
Tabiki çok şey var ama inananların cevabı var mı bunun için burdayım eğer mantıklı cevapları varsa inanmak düşer
Söylemeden bilemem söyledi tartışalım.
Kuranda şunu yapana şu yapılabilir tarzı ibareler var zina yapan kadını evde ölene kadar hapis et mesela en basit örnek cezayı ya da ödülü biz vereceksen neden cennet cehennem var
Babanı kardeşini veya eşini öldüren birinin yakalanıp hapse atilmasinimi istersin yoksa zaten cehhenem var boş ver dışarda kalsın mi dersin? Elbetteki yapılan kötülüğe cezasını verin diyor verilmelidir evine giren hırsızı polise şikayet etme ozaman bırak cehennem olurmu öyle? Bir ceza uygulanmasa şu insanlar neler yapar biliyormusun?
En çok hangi konuda kafan karıştı?
Madem tanrı inancın var müslüman ol
Oku araştır. Allah hidayet versin.
Öyle yapıyorum teşekkürler
Bende ikilemdeydim deist oldum
Nasıl oldun peki
Kurandaki celiskiler yeter zaten
Kuranla nasıl aklın karıştı onu anlamadım.
Bende neden anlamadığını anlamadım ;)
Arada kalmayı becerebildiysen müslüman ol sen.
Neden
Deistlik sana göre değil.
Beni nerden tanıyosun?:)
Sorduğun sorudan :)
Bir soruyla çözdün beni desene :)
Yani:)
Sanmıyorum ;)
Peki:)
:))
Allah hidayet versin sana ne diyim ki ,
Kafana takılan her soruyu cevaplayabilirim
özelden yazar mısın bana
Mesela en basitinden zina yapan kafını 4 şahidiniz varsa ölene kadar eve hapsedin diyor o zaman cezayı biz verecek sek cennet cehennem nı ye var bu zulüm değil midir hoş görü diline göre doğru mudur mu o cezayı biz versek kendimizi allah yerine koymuş olmuyomuyuz
özelden mesaj at açıklıycam
istersen burdanda kısaca anlatabilirim
İnancın nedir öncelikle
İslam
Tabiki sevinirim
ilk başta bir Tanrı yaratıcı var fakat bizi başı boş mu bıraktı? bize yol göstermedi mi? neden? asıl bu aratıcı adaletsiz değil mi? neden gönderdi o halde bizi bu dünyaya? bu mümkün mü sence? bir tanrının yarattıklarına hiç bir ipucu vermeden bir köşeye atması? neyiz biz terkedilmiş mi?
Eskiden bende öyle düşünüyodum
ne değişti? neyin cevabını buldun? benimlede paylaş.
Ablam bişey sorda cevap verelim.
Önce insanların çelişki görüp görmediğini öğrenmekistiyorum.
Müskilü'l kuran ilmi var , görünüşte çelişki gibi duran ama aslında bir çelişkinin olmadığını anlatan ilim dalı bunu kesin araştır. Hem demişsin ya Allah hep korkutuyor ayetlerde bizi hiç sevmiyor mu diye , bir ana düşün çocuğu hiç zorda kalsın ister mi işte onun gibi Allahta bize yaptığımız bazı hataları yine bizim iyiliğimiz için , bizi sevdiği için uyarır ki o hatalara düşmeyelim.
Araştırıcam teşekkür ederim
Bunun cevabını burada arama..
Neden
iyice çıkmaza girersin
Belki
sor ama açık ve net olsun sorular :)
Ateistliğe davet ediyorum seni
ödül var mı :) )
aylık 600 tl her bir müslüman için + prim :D
Ataisltliğin temeli bana pek sağlam gelmiyor
Müslümanlık tabikide...
Kabala gel gel Kabala
İnsanlardan önce Kur'anı anla...
islam en güzelidir gel islama pişman olmazsın
Aynı durumdayız
Senin kafana takılanlar ne peki :(
Celiskiler. Mesela biz Amerikada doğsaydık Hristiyan olurduk. Peki neden dünyada bir sürü din var. Allah neden bir tane din göndermedi. Kuranı 40 kisi 40 farklı anlamda yorumluyor. Açık değil ki. Peki katliam edilen insanların suçu ne. Neden bu kadar kötülük var. Allahım savas dursun diye ettikleri dua neden kabul olmuyor. 5 yaşında ki çocuğa amcası tecavüz ediyor. Onun suçu ne?
Deist nedir yaz. Altıncı siteye gir. Nasıl deist oldum admin panpa diye bir başlık. Gir bir oku
Talas savaşıyla türkler müslüman olmaya başlamasalar sende müslüman ülkede doğmayacaktın Rabbin amerikayı hristyan toprağı olarak mı yarattı. son indirilen kitapta apaçık ayetler yok mu. peki bu dünyada zorluk çekenleri ebedi dünyada nasıl mükafatlar belkediğini bilebilir misin. kötülükler kendiliğinden mi gerçekleşiyor yoksa insanlar mı nankör
Amerikada doğsaydık hristiyan olurduk diye bir şey yok. Amerikada müslüman bir ailede yetişsen müslüman olurdun. Her insan müslümanlık fıtratına uygun olarak dünyaya gelir. Ama nerde ve kimler tarafından yetiştirilirse o dine göre yetişir. Müslüman anne babadan doğduk. Ama küçükken hristiyan bir aileye verilsek hristiyan olarak yetişecektik. Dünyada bir sürü din var konusunda ise (Allah'ın gönderdiği kitapların haricindekileri saymıyorum) hepsi aynı doğrultuda geldi. Hepsi genel manada islam dinidir. Bunları değiştirenler insanlar. Allah her kavme farklı bir din göndermemiş ki. Temelde mesaj aynı.
herşeyin cevabı var zaten kur'an da
Bende deistim öneririm.
deistim.
Nedeni nı açıklar mısın
müslüman ol
Neden olayım açıkla lütfen
çünkü dinim çok güzel ALLAHın haram kıldığı herşey insan vucuduna zararlı insana zararlı ya da haksızlıj oldğundan helal olanlarda faydalı :) bence ALLAHı tanımalısın
Sen ne kadar tanıyosun
daha fazla tanımam gerektiğini düşünüyorum :)
deizm ney bacım ya
geberrr
Sen müslüman mısın şimdi
geberrr diyorum
müslümansın ve halen düşünüyon s. g
Senin gibi olmaktansa olmamak iyidir ettiğin küfürün bedduanın haddi hesabı yok bana diyosunda senin dinin bu mu şimdi yoksa sen mi yaşaya mıyosun
ikile mendefur zındık defol sürtük
Sen ikile başka kapıya doğru hadi bu benim sorum verilecek cevabın yok ne halt etmeye burdasın
gittim o zamn mendefur
Basit
Basit olan ne
Müslüman olma bence
sorun ne peki?
Sibel52 adlı kullanıcıya en basitinden bir soru sordum mesela sende cevaplayabilirsin
bunu ilk defa duydum ben ama kuranda geçmiyordur
Kuranda geçmiyor mu lütfen...
Buyurun