18 yaşındayım ve Müslümanım ama günden güne inancım zayıflıyor. İslamla alakalı aklımda çok soru var, mesela niye hep cahil insanların dini İslam, niye zalimlerin çoğu Müslümanlardan çıkıyor, ve niye hep masum Müslümanlar acı çekiyor, niye sadece yaptığımız iyilik ve kötülüklere göre cennete girmiyoruz da 5 vakit ibadet etmemiz gerekiyor? Ve işin garip tarafı sorgulamaya başladığımdan beri içimde hep huzursuzluk var. Ama şimdi tekrar inanmaya başlasam eskisi gibi mutlu olacağımı da düşünmüyorum. Bilirsiniz, bu yaştan sonra hayatınızın yolu bir şekilde çizilir. Ve inanç insanın kimliğidir bana göre. Ve kimliksiz hissediyorum. İçimden agnostik olmak geçiyor ama ya İslam gerçekse diye soruyorum kendime, cehenneme gitmeyi istemiyorum çünkü. Ne yapacağımı şaşırdım, derslerimi de etkiliyor, çalışırken aklıma onlarca soru birikiyor ve nefessiz kalıp cama koşuyorum ciğerlerime biraz hava girsin diye. Aklımdaki soruların cevabı nedir? Çaresiz kaldım yardım edin lütfen.
Cevabın nedir?
Sorularina kendi acimdan bazi cevaplar vermek istiyorum
1-cahil insanlarin dini hep islam diye dusunemezsin cunku mesela en buyuk din dunyada hristiyanliktir ve hepsinde kendine gore aptal insanlar var, mesela hindular inege tapiyorlar yahudiler insanlari cadi sanip kesebiliyorlardi, ayrica simdiye kadarki kimya biyoloji ve felsefe gibi alanlardaki ilk calismalari yapan insanlarin bayagi bir kismida muslumandi istersen arastirabilirsin.
2. zalimlerin cogu muslumanlar demissinde mesela sana sadece tek ornek vereyim, hitler sadece kendi doneminde bile milyonlarin ustunde yahudi oldurmustur hitler muslumanmiydi? bunlarin daha pek cok ornegi var yine arastirabilirsin.(yani zalimlik yine dine degil her insanin kendi vicdanina bakar.)
3. Hep masum muslumanlar aci cekiyor demissin ama bu sorunuda 2. Cevabim acikliyor, her donem ve insanlarina gore olenler farkli dinlerden olabiliyor (mesela hitlerin oldurdugu milyonlar hep MASUM YAHUDILERDI.)
4. Neden sadece iyilikler yetmiyor ibadette gerekiyor demissin. Mesela sen bir insana iyilik yaptin ustunu basini giydirdin ona ev verdin araba verdin ve bu onceden fakir biriydi diyelim. Ama bu adam verdigin herseyi alip sana tesekkur bile etmeden gitti, senin bu adama bir daha yardim edesin gelirmi? tesekkur etmemesi onun nankorlugunu gostermezmi? Peki senin gozlerini kulaklarini ve herseyini yaratan allah, seni riziklandirip yerden yemegini gokten suyunu veren allah bir insandan dahami degersizki ona tesekkur etmeyesin? Sana verdigi nimeti kucuk bir ornekle aciklamak istiyorum, sana evler arabalar milyon dolarlar verecek olsalar sen onlara tek gözünü bile verirmiydin? vermezdin. Bu yuzden sana iyilik yapana tesekkur etki Sana iyilikleri devam etsin.(ev araba verdigin adam sana tesekkur etseydi eger ona yardim etmeye devam ederdin, oyle dusun.)46 Yorumla
Soran+1 yılGüzel örneklerle açıklamışsın çok teşekkür ederim. Bunu yazarken kötü hissedeceğim ama aklımda kalmasın diye soracağım, Allah niye kendisine sürekli şükretmemizi istiyor, ihtiyacı yok ki, sonuçta her şeye gücü yetiyor. Diyeceksin ki O'nun değil senin ihtiyacın var, haklısın derim, Allah'ın karşısında ne kadar aciz olduğumun farkındayım ama neden hep şükür etmemizi emrediyor?
- +1 yıl
Birincisi surekli sukur edip ibadet etmeni isteseydi senden 24 saat ibadet etmeni isterdi, oysaki bir muslumanin gunde ancak 1 saati ibadetle gecmektedir. ikinci Olarak neden sukur etmemizi istiyor ihtiyaci yokki diyorsun, ama sana demin ornek verdim, senin o yardim ettigin fakir adamin tesekkurune ihtiyacin varmiydi? yoktu. Ama o adam sana tesekkur ederek kendi insanligini gostermis olacakti. Ve insanda allaha sukur ve tesekkur ederek kullugunu insanligini gostermis olur.
Soran+1 yılAçıklayıcı bir şekilde anlattığın için teşekkür ederim, aklımdaki bir soru cevaplanmış oldu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşte bu yüzden İslam ülkelerinde savaş var Avrupa karıştırır ki insanların aklına bu tür fitne tohumu diksin. İslam ülkelerinde cehalet var çünkü hiçbir islam ülkesinin başındaki devlet adamı gerçek anlamda devletinşn ve dininin çıkarlarını gözetmiyor esad Rusya örnek verilebilir. Namaz var çünkü sen nasıl üniversitede çok iyi puanlar alsan dahi arada projeler vb şeyler yapmazsan yani sana verilen ödevleri yapmazsan Sınıftan geçemiyorsan o yüzden var. Hem namaz kılmasan, oruç tutmasan bir hrıstiyan veya yahudiden ne farkın kalır. Aslında seni bu düşünceye sürükleyen şey bunlar değil toplumun içine düştüğü durum. Mesela insanlarda dini inaç azaldı bak aldatmalar, cinayetler nasıl arttı çünkü insanlar artık ahireti düşünmüyorlar. Hem bir dini yargılarken müslümanlara göre değil dinin kendisine göre yargılaman gerek. Zira düşünsene kıyameti vaad ediyor ne diyor bana inanan kimse kalmayacak. İnsanlar git gide inancı azaldı diyor tam o anda olacak her şey diyor. Bunu yazarken de ailesi müslüman diue değil islam kitaplarını okuyarak müslüman birisi söylüyor yani bunu bil.
09 Yorumla
Soran+1 yılİslam ülkelerinde insanlar artık hep mala mülke bakmaya başladı, bilgiyi önemseyen çok az kişi kaldı. Bunların hepsini Avrupa mı yapıyor yani? Bu insanlar hiç düşünemiyor mu?
Soran+1 yılBen zaten İslam'ı sorguluyorum. Sorgulamazsam aklımdaki sorular beni yiyecek diye korkuyorum çünkü. Neden kimse İslam'da yazanları uygulamıyor diyorum
Cevap sahibi+1 yılİşte bu sistemi avrupa devletleri kurdu bir düşün dünya savaşları olmuş ve kim kazandı müslüman devletler değil Avrupalı devletler. Savaşı kazanan yeni düzeni kurar, ülkelere müdahelesini yapar. Bugün suriyede ta amerika kıtasından gelen Abd nin binlerce üssü var ama şunu da söylüyüm savaştan öncede vardı orada örgütlenevbilcek kadar ama şu an o sayı kaç katı durumda yani müslümanların kafasını kullanamayacak duruma getirilmesiyle bölge tamamen bu devletlerin hakimiyetine ve onların düzenine girdi.
Cevap sahibi+1 yılBen seni anladım sen aslında gayet iyi niyetlisin ve çok da doğru yapıyorsun sorgulayarak.
Cevap sahibi+1 yılAma hani emin ol durum şu an görülebilecek gibi değil geriye dönüp çok iyi bakabilmek gerek.
Soran+1 yılSavaşı kazanan insanları istediği gibi şekillendirir diyorsun yani.. Anladım sanırım, ama Allah neden Müslümanların ezilmesine müsaade ediyor?
Cevap sahibi+1 yılSana irade vermiş, direnme gücü vermiş her olaya müdahil olsa zaten ne sınav kalır ne de kıyamet olur. İnsana akıl vermiş düşünebilsin diye irade vermiş karar alabilsin diye.
Soran+1 yılMantıklı geldi. Teşekür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
Cahil her yerde zalim her yerde acı çeken insanlar her yerde bunun dinle hiçbir alakası yok ki onlarda yani başka dinlerde cahil acımasız gaddar insanlar yok mu sanıyorsun? Müslümanlar eskiden de sevilmezdi şimdide çünkü hızla yayılan bir din İslamın ilerlemesini bazılarının çıkarlarına ters düşüyor o yüzden saldırıyor olabilirler diye düşünüyorum. Hz. Muhammed döneminde de öyle olmadı mı İslam yayılmaya başlayınca müslümanları katlettiler her şeyi yaptılar işkenceler iftiralar suikastler... Şimdide aynısı olabilir bence neden olmasın?
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye hep İslam'a saldırıyorlar peki
Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı. Bir hocayla görüş mesela ne varsa kafanda sor cevapları oluyor Kur'an'ı Kerim'e göre umarım imanın tazelenir ben de mesela sorguluyorum ama içimde hep bir inanc oluyor güçlü bir şekilde çünkü Kur'an kursu vb. Seylere gitmiş birisiyim az çok biliyorum bilmediklerimi öğreniyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım hepimiz doğrusu neyse ona göre yaşarız
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
30Cevap
Zalim insanlar müslümanlardan çıkıyor çok doğru diyorsun stalin bir dervişti hitler aslında müslümandı fakat hristiyan kimliğinde yaşıyordu mao desen zaten müritleri vardı. Korkunç ivan da kuranı küçük yaşta hatim etti. Dahası lenine de gelmedim 😏 Haçlı seferleri de aslında gerçeği hilal seferleriydi😂Kudüste ise katliam yaoan karabağda katliam yapanlarda I. Dünya savaşı II. Dünya savaşı da müslümanlar çıkardı 😂Neyse bu sorduğun sorularının hepsini araştırdım ölçtüm biçtim. Cehennem yok diyenlere de inanma bal gibi var dahası Allah helak etmeye az bir inanan kaldığında başlıyor dahası kuranda Allah boşuna çoğu yanılıyor demiyor. İsra 82 Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur’an, ancak zararını artırır.
Boşuna demiyor. İstersen faydalanabileceğin bir kaç şey önerebilirim. Unutma Allah kaybetmez sen kaybedersin o kadar uyarıcı boşuna gelmedi. İstersen kuranda ki ayetlerle eğlen Allah uyarısını yapmış ve seçim şansını insanlara vermiş ister onu yaparsın ister diğerini ona görede sonuçlarına katlanırsın.33 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun 👏👏👏👏
- +1 yıl
@soran istersen sana tarihten bir kaç örnek verebilirim. Allah ın kullarına kötü davrananların sonlarına bakabilirsin misalen şimon perez Ariel Şaron ölümlerine bakabilirsin. Niyetin halis sorduğun sorular çok derin mevzular ve her insanın gönlünü rahatlatan cevaplar farklıdır. Esasında kuranda hepsine cevap verilmiş lakin senin gözündün kaçıyor islam alimlerinin eserlerinden faydalana bilirsin. Bir kaç site öneriyim onlara da bak. Aklınada mantığınada yatacak
Icindeki huzursuzluk gercekleri kabul etmek ile bitecek. Bende gectim bu yoldan, kafayi üsütmek üzereydim, tüm günümü Islami arastirmak ile geciriyordum aylarca gitti bu böyle.
Kendini kötü hissediyorsun cünkü kücük yastan beri senin kafani Islam masalli ile yikadilar. Kücüklükten beri inandigin seyin yalan olmasi, özellikle ölümden sonra sana ahireti söz eden birseyin yalan oldugunu kabul etmek zordur.
Isin iyi tarafi bu yolun sonunda bir secim yoktur. Yolun sonunda istesende istemesende Islam dinini terk ediyorsun.00 YorumlaOfff nerden başlasam nasıl anlatsam bilemedim kim demiş cahillerin dini islam diye evet cahil var fakat alim de var kim demiş aadece 5vakit nama kılan cennete gider diye kim demiş zalimlerin çoğu müslümanlardan çıkıyor diye peki ben sana bir şey sorsam farkında olmadan yönlendiriliyor olabilir misin
28 Yorumla
Soran+1 yılBen asla cahillerin dini İslam'dır demedim. Genel olarak baktığımızda Müslümanların çoğunun okumamış olduğunu görebiliyoruz, sadece okumak sorun değil de, nasıl olsa Allah beni eninde sonunda affeder diye her pisliği yapanlar oldukça fazla. Yönlendiriliyor olsaydım şimdiye çoktan din değiştirmiştim ama durmuş sorguluyorum sonum kötü bitmesin diye.
- +1 yıl
Sorgulamıyorsun bence sorgulasan bu soruları zaten sormaz sın neredeyse bütün avrupanın öğretileri ni beğendiği paulo coelho nun simyacı kitabını ondan ilham alarak yazdım dediği rumi yi ne kadar araştırdın mesela müslümanların çoğunun okumamış olduğunu diyorsun boş versene sen okuyormusun cidden o na bak olmadı yusuf islam a dön bak bu konuda ne güzel şeyler diyor neyse vence herkezi herşeyi boş ver sen sadece oku
Soran+1 yılO kitabı bende okudum. Ben zaten hergün öğretici bir kitap bitiriyorum gibi bir imada da bulunmadım. Bir şeyi eleştirmek için illa ki mükemmel birisi mi olmak lazım, gördüğüm kusurları daha iyi olabilirdi mantığıyla düşünüyorum sadece
Soran+1 yılİslam'ı Allah gönderdiğine göre ve Allah da bizi istediği gibi yönlendirebildiğine göre neden Müslümanlar daha iyi bir durumda değil peki
Soran+1 yılO ayrı bahsettiğim konu ayrı. Yolda belli bir hedefin vardır ama hayatta sorgulayabilirsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılEmre dorman tv 8 aklımdaki soruları izlemeni siddetle tabsiye ederim Müslümanlar cahil neden zulmü onlar görüyor deas gibi kafirler neden sözde Müslümanlar dan çıkıyor çünkü dört Halife'den sonra Osmanlı da bazı dönemle dahil tarikatlar Aktif olduğu için insanlar okumuyor cahil kalıyor yanı kaynak kitap ve peygamber olmadığı icin Müslümanlar uyutuluyor... yolcuya kusup yola küsme ben evliyalara kaç kez kufrettim
Her gece ama kader risalesi Hasan Basri nin oku o zaman anlarsın bu Arada kader diye bisey yoktur hep kader diye uyuttular senin kaderin anne baban kan grubu cinsiyet ırk millet olum Doğum gerisi değildir...14 Yorumla
Soran+1 yılDüşünüyordum bende Müslümanlar bu kadar bilgili insanlarken nasıl kan davası gibi sebepler için birbirini vurur oldular diye. Şimdi daha net görüyorum. Gerçekten araştırmak çok önemliymiş bunu daha iyi anladım şuanda. Birde şey ben dini bir şey okurken sıkılıyorum, Türk edebiyatı okuyorum genelde. Bunu nasıl aşabilirim acaba
Cevap sahibi+1 yılÖğlen namazına nasıl kalkılır kitabını oku sabah degil öğlen bu tur kitapları oku hosuna giderse ust seviyeleri söylerim bunun yazarı 10000 kitap okumuş ateistin önde gideniydi sürekli küfürler edermiş sonra Müslüman oluyor içinizdeki okuzd oha deyin bu da var :)
Soran+1 yılAraştıracağım teşekür ederim, gerçekten dediğiniz gibi insanın nasıl bir yola gideceği belli olmuyor
Cevap sahibi+1 yılKafa karışacak ama karışık kalmayacak kafa karışması guzel bir şey yoksa aklını kiraya Verenlerden olursun... :)
Sana diyecek bir şey yok sen çoktan çıkmışsın dinden zaten ve senin sonun cehennemlik sonsuza kadar sana youtube da sözler köşkü diye bir kanal var onları izlemeni tavsiye ederim adamlar gerçekten çok iyiler dönüşün var emin olabilirsin buna ama eğer böyle devam edersen sonun kötü
17 Yorumla
Soran+1 yılÇok duydum bu kanalı ama birkaç videosunu izlemişimdir sadece, tavsiye için sağol ama sonsuza dek cehennemliksin derken yanılıyor olabilirsin sonuçta iyiliğimi kötülüğümü görmedin onu sadece Allah bilir
Soran+1 yılYani şimdi hayatı boyunca kendisini hayvanlara, kimsesiz çocuklara ve muhtaç insanlara adamış, terbiyeli ve ahlaklı birisi sırf inanmıyor diye cehenneme girerken, hayatı boyunca ot gibi yaşamış ama ibadetlerini yapmış bir Müslüman cennete mi girecek?
- +1 yıl
Şöyle ki o senin dediğin insanlar yani hayvanlara kimsesiz çocuklara yardım etmiş vs o insanlar eğer inanmıyorlarsa bu dünya da onların karşılığını alacaklar ama ahirette sonsuz bir cehennem onu bekliyor diğer yandan Allaha inanıyor ama ibadetlerini yapmıyor hatta bomboş yaşıyor ise o da ahirette cehennem de hesabını görecek ve cennete gidecek
Bir de kaldı ki hadi senin dediğin gibi olsun bir yandan sen mesela hayvanlara yardım mı edeceksin aç insanların karınlarını mı doyuracaksın muhtaç insanların erzağını yardımını mı yapacaksın insanlara iyiliğin mi dokunacak hiç bri kötlüğün olmuyacak mı dört dörtlük bir insan mı olacaksın sen şimdi eğer böyle bir sey düşünüyorsan o lafta sadece sen bunları yapamazsın bu dediklerini yani
bir de insanlara bakarak dinden soğunmaz başka şeylere bakarak soğuyabilir misin hayır tabiki de sen yapabildiğin kadar görevlerini yerine getir gerisini Allaha bırak onun kudreti büyüktür ha şunu da söyleyim sözler köşkünden duydum müslüman olmayan insanlar
Soran+1 yılSonsuz bir cehennem onları mı bekliyor. Farzedelim ki bu insan temiz bir hayat yaşıyor ve tek tük basit günahlar haricinde günahı yok. Buna da mı sonsuz cehennem var yani
- +1 yıl
Müslüman değilse var senin Sözler Köşkü kanalına bakman lazım ve kafandaki soruları onlara sormalısın
Ben şuna çok üzlüyorum bu Anne Baba ne işe yarıyor acaba sadece doğrup büyütmek değildir anne ve babalık öbür tarafta Annene Babana hesap soracaklar neden çocuğuna islamı dini öğretmedin diye ve sen de onlardan hesap soracaksın aynı şekilde neden bana öğretmediniz diye ülke nereye gidiyor ya kıyamet kopsa da herkes kurtulsa bir an önce helak olacaz yoksa
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. O kadar din varken hak din'in islam olduğuna ben de inanmıyorum. Mesela neden son peygamber muhammed oldu? Neden şu an yeni birisi olmuyor da kaç sene öncesi inen kitaba göre hareket etmeliyiz. Günümüz ile Kur'an'ın indiği dönem arasında uçurumlar var. Ben de islamdan uzaklaşıyorum..
11 Yorumla
Soran+1 yılHakkımızda en iyisi olur umarım.
Bu kaygı seni umarım doğru yolu gösterir, önce düşüncelerin olgunlasmaliki kaygıların azalsın, kendi islami felsefen oluşmadıkça islamdan tat alamazsın, Allahın yaratıcı olduğunu kabul ediyorsan sorular seni soğutmamalı aksine cevapları bulman için bir ışık olmalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekür ederim umarım öyle olur
+1 yılInsanlar kendilerinle ayni gorusde olmayan kisilere cahil dedigi bir toplumda yasiyoruz... Islam'i insanlardan tanimaya calisma. Kuran oku. Anlamaya calismak icin bence Turk hocalari pek dinleme. Nouman Ali Khan diye birisi var adam ayni senin gibi inancizlik icindeyken tekrar geri donmus Islam. Bakmani tavsiye ederim.
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır yani Müslüman olupta kitap okuyan sayısı oldukça sınırlı ki Kuran mealini bile okumuyorlar bu yüzden cahil dedim
- +1 yıl
Yok benim ilk cumlen sana karsi olan birsey degildi. Toplumu ozetledim kisaca. Turkiye tarihde yasadiklari sebeplerden dolayi dinini ezbere yasiyan bir ulke. Kendi adimada konusuyorum. Ne kadar Islam'a inansakda inandigimiz dinin kitabini indirildigi dil ile okumamiz gerekiyor tamamiyle anlamak icin cunki tercumelerde anlam kaybedebiliyor. Meali okumakla bir yere kadar. Arapca ogrenmemiz gerekiyor. Simdi bazi milletci kisiler hemen bunu yanlis algilayacaklar fakat hic gerek yok. Bilim ogrenmek istiyorsak nasil ingilizce ogrenmemiz gerektigi gibi dinimizi ogrenmemiz icinde arapca ogrenmek gerekiyor. Tabi bu iki dili ogrendikden sonra taniyacagimiz insanlar bakis acilarimiz daha ileri seviyelere tasiyacak. Insan tanimanin faydalari oldukca fazla. O konuda haklisin Turkiye toplum olarak duygusal icine kapanik insanlar barindiriyor bu kotu birsey degil tabi icine kapanik insanlar kendilerini daha iyi tanima sanslari var.
- +1 yıl
Birde kitap sayisinin pek onemi yok kitaplarda kalite yoksa. Binlerce kitap okursun fakat hepsinin ici bosdur. Dedigim gibi soyledigimi kisiye bir goz at. Mantikli konusan birisi. Umarim hakkinda hayirlisi olur.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim öncelikle. Haklısın, kendi dinimizin diline gereken önemi vermiyoruz. Müslümanlarda çok büyük hatalar var. Dediğin kişiyi dinleyeceğim, Allah razı olsun
+1 yılBence o cahil insanlardan birisi de sen oluyorsun sordugun sorular sacma dinini ınsanlara göre mı yasiyorsun Kurana göre mi sadece namaz kilmakla mi o güzel yere gidecegini saniyorsun yaptigin kadar iyilik kötülüge de bakiliyor o karar cok bos insanlarsiniz ki bir dini hic bilmeden yasiyorsunuz aileniz bu dinden diye az bir arastirmayla bile her seyin farkina varabilirsin
10 YorumlaKardeşim; bu duruma çoğu müslüman düşebiliyor. Bu sadece vesvesedir. İnan ki Allah ın adını sıkça andıkça bitecek bu durum inşaAllah. Birde nefessiz kalıp cama kosuyorum demişsin ya işte tam da bunun için inşirah suresi mutlaka oku mealine bak. Yılma asla. Sonunda cennet var...
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım doğru yol hangisiyse ona giderim, teşekür ederim.
Aslında okuyup araştırıp bilgi sahibi oldukça daha çok düşünecek ve daha çok araştırma isteği duyacaksın. Aslında otoriteyi sorgulaman çok güzel.
Çoğu insan gibi körü körüne inanabilirdin. Ve sen bilmeyi seçtin.
Sana Carl Sagan'ın benim hayatımı değiştiren şu sözünü yazayım
"İnanmak istemiyorum, bilmek istiyorum."00 YorumlaÇünkü masalsı. Aklın sana bunun saçma olduğunu haykırıyor.
İslam ülkerinde şükretmek diye bir kavram var mesela cahil insanları bununla uyutuyorlar zenginler daha da zengin olurken bu zavallılar hiç neden fakir olduğunu sorgulamadan ölüp gidiyor.12 Yorumla
Soran+1 yılYa saçma olduğunu haykıran aklım değil de, şeytansa? Ve bahsettiğin zengin insanlar Müslümanların hakkını çalarak daha zengin oluyorlarsa.. Birde işin bu boyutu var. Senin dediğinde hakkında uzunca konuşulacak bir konu ama farklı düşünceleri araştırmak lazım ki doğruyu bulabilesin
- +1 yıl
Peki şöyle düşün İslam kusursuz ise neden sahte tarikatlarin elinde oyuncak oluyor?
İnsanlar günümüzde İslam'ı kendi çıkarları için kullanıyor hani kusursuzdu? Ayrıca bu şeytan mevzusunu da anlamıyorum beynim neden sonuç ilişkisi kuruyor sadece bunu soyut bir varlığa bağlamam cahillik olurdu
+1 yılGizli pembe fitne,
Zalimlerin çogu birinci Yahudilerden ikinci olarakda Hristiyanlardan çıkar.
İslam aleyhine iyi çalışıyorsun ama bekle Allah belanı verecek !20 YorumlaAbim seni anlıyorum ben 33 yaşındayım. Babam orta lise ihl mezunu amcam eski müftü ve Marmara ilahiyat fakültesi emeklisi prof. Onlara bir çok soru sordum cevap yok. Ben boşverdim. Herhalde yakında ya deist ya da Alevi olacağım
00 Yorumla
+1 yılİslami muslumanlar uzerinden degerlendirirsen hata senindir. İslam mukemmeldir insanlar muslumanlar degil.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir şey yapmıyorum zaten, neden Müslümanlar böyle diye soruyorum, neden hepsi özenti ve araştırmıyor
- +1 yıl
iyi sen özenti olma ve araştır islam mı ayağına set oldu?
+1 yılAl işte al
Bir kripto yahudi daha
Buyurun görün...30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. ilim eksiğin var.. bu yüzden soğuyorsun.. bilmiyorsun çünkü.. kerem önder i izlemeni tavsiye ederim.. sorularının cevaplarını bulacaksın orada..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. bu sorularının hepsinin cevabı var ama burada kelime haznesi yetmez kabul ederseniz size dm den bunları anlatayım
00 YorumlaBu ülke son yıllarda çok insan soğuttu zaten dinden.
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen ya ülkenin yarısı ateist oldu neredeyse
Soran+1 yılOnlar din adamı görünüşlü sübyancı şerefsizler. Atatürk'ün yaptığı gibi hepsini toplayıp asmak lazım. Ülke az da olsa temizlenirdi.
Soran+1 yılElimden geldiğince doğru biçimde düşünmeye çalışıyorum, teşekkür ederim
+1 yılArastir...
Farkli tercumelerden kuranin turkce cevirilerini oku düşün inanmayi birakirsin.05 Yorumla
Soran+1 yılSen öyle mi yaptın?
- +1 yıl
Ben pek dinine bagli bir insan degildim.. kitap vs okumazdim...
Bir gun esim ile mezarliga gittik o yanimda yasin okuyor du bende yandan turkcesini okuyorum anlamini bir kac farkli gorus gördüm... Sonra kuranin turkcesini okudum farkli kisilerin cevirdiklerini elmalili hamdi yazarin falan sonrasinda zaten hepten inancim. bitti dinler vs inanmiyorum hepsi bana sacmalik uydurma. geliyor.
Soran+1 yılPeki neden insanlar kendilerinden çok üstün bir yaratıcıya her zaman ihtiyaç duydular bunu açıklar mısın
- +1 yıl
Peki tanri neden savaslara acliga el. kadar çocukların tecavuzune katledilmesine goz yumuyor?
İnsanlar bir gercek. dunyasi birde. manevi dunyasi var. bu ic dunyasinda hayalleri okadar fazlaki istekwlri okadar cokki kimden isteyecek - +1 yıl
Her dinde dine karsi gelenleri oldurulmesi soyleniyor tanri nedne bununistiyor?
Kuranin turkcesini oku zaten bir masal. oldugunu goreceksin fantastik. bir masal. hemde
islamı dindar görünenlere göre değil drek kruanda yazana göre yaşa.
gerisi boş. ozaman bukadar saçmalıktan ve hurafeden etkilenmezsin00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılSenin yasında öyle oluyor
24 olmadan da bı boka yaramıyorsunuz10 Yorumla
+1 yılAklında ne gibi sorular var net olarak söyle cevaplayalım
02 Yorumla
Soran+1 yılSorumda dile getirdim birçoğunu, mesela diyorum ki neden Müslümanlar acı çekiyor, cahil kalıyor, ve umursamaz bir hayat yaşıyorlar, İslam hak din olduğuna göre daha iyi bir hayat sürmeleri gerekmez miydi
- +1 yıl
Ama bu hayat meselesine neden sedece müslümanları baz alarak bakıyosun
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Hristiyanlar da cahil, fakir yok mu düşünce yapısına bak
31 Yorumla
Soran+1 yılZaten her dinde var böyle insanlar ama İslam hak dinse neden bu kadar sorun yaşıyoruz sence?
Zalimlerin çoğu müslümanlardan çıkıyor. Aynı zamanda dünyada katledilen 10 kişiden 9'u müslüman. Bunu da düşün.
10 Yorumla18 yaşındaki kendi halim geldi aklıma... Vardığın sonuç ne olursa olsun kolay olmayacak.
06 Yorumla
Soran+1 yılOnu bende hissedebiliyorum.. Sen hangi yolu seçtin peki?
Soran+1 yılHala sorguluyor musun?
- +1 yıl
Sorguladığım şeylerin kapsamı ve derinliği arttı sadece. Dinin insan kondisyonunun bir yüzü olduğunu farkedince diğer yüzlerini de öğrenmek gerekiyor. Sorduğun soruların cevabı yok veya beklediğin tarzda cevaplar değil, çünkü yanlış yerden yola çıkarak sorulmuş sorular. İnsan neden dine ihtiyaç duymuştur veya dinin sosyal fonksiyonu nedir diye sorsan bir yerlere varman mümkün olabilirdi...
Soran+1 yılBenim sorularım daha çok İslam ile ilgili ama
Bence böyle bir düşünceye kapılma yanlış düşünüyor Sun
01 Yorumla
Soran+1 yılNeresi yanlış peki
Gizli Üye(25-29)+1 yılsoğuyorum derken bile korkuyorum ama bendede öyle birşey var
01 Yorumla
Soran+1 yılBende böyleyim bu yüzden buradan sordum..
+1 yılBütün bu soruların cevapları var. Uzun olmasa yazardim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye niye niye onca insana gore hukummu cikarilsin islam kaybetmez kuzum sen kaybedersin
03 Yorumla
Soran+1 yılBöyle diyerek daha çok insanı dinden soğutuyorsunuz sonra ben Müslümanım diye geziyorsunuz. Müslüman dediğin İslam'a ne kadar çok insan varsa çekmeye çalışır ama sizin gibiler sadece kendini düşünüyor.
Cevap sahibi+1 yılCikip trafik kurallarina herkes bir oneri sunsa hangi biri gecerli olcak bir kanun konulmus bicilmis oda oyle senin sebebin sacma bahane ariosun
Soran+1 yılBahsettiğimin trafik kurallarıyla ne alakası var.. Bahane aramıyorum, aklımdaki sorulara cevap arıyorum. Bahane isteseydim ondan birsürü bulabilirdim emin ol
Deist ol bırak bosver ugrasma
01 Yorumla
Soran+1 yılBu konular boşverilcek konular değil. Sonumun kaynar ateşte tekrar tekrar diriltilip yakılmak olduğunu düşündükçe sorguluyorum, düşünüyorum.
Kusursuz olan İslam’dır Müslümanlar değil
10 YorumlaAç Kuran - Kerim oku biraz
20 Yorumla
+1 yılAllah seni doğru yola iletiyor ne güzel 😊
03 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah öyledir bu huzursuzlukla yaşamaktan sıkıldım son birkaç senedir
- +1 yıl
Dalga geçiyorum lan Allah yok din yalan
Soran+1 yılBaşım döndü
+1 yılBaşka dini dene bakalım
01 Yorumla
Soran+1 yılKıyafet mi bu kardeşim ne diyorsun
+1 yılIstersen konusabiliriz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoğu nolcak
03 Yorumla
Soran+1 yılSonum cehennem olabilir?
Cevap sahibi+1 yılCehennem yok