Bazen acı veren düşünceler zihnimizi kaplar içinden çıkıp kaçmak istercesine uzaklaşmak istersin o zehrin etkisini atmak istersin. İşte o zaman sana iyi gelen unutturan çözüm yolları nelerdir👒

Bana kolay kolay acı veren bir düşünce yok.. Sanırım hissizleştim.. Sadece zaman zaman boşluk hissi yaşıyorum.. Duygularımı saklamak istiyorum, kendimden bile bazen.. Canım yanıyorsa genelde içiyorum ve müziğin şefkatli kollarına bırakıyorum kendimi.. En azından bir müddet dindiriyor.. Keyifli geceler..
Bazen bazı acıların yaşanması gerekir. Yok saymak sadece ertelemek demektir ve ertelendikçe daha da acıtır zamanla. O acıyı dibine kadar yaşadıktan sonra insan ancak tekrar kalkabiliyor ve devam edebiliyor hayatına. Sonrasında zamanla düşünmemeye unutmaya çalışılır ama ilk etapta o acı veren düşünceler ile yüzleşmek gerekir.
Selam gadası 🙃
Bunun için insan iç sesine kulak vermelidir. En çok mutlu olduğu şeyleri yaparsa her şey çok daha iyi olur. Misal ben yemek yersem ya da kitap okursam çok daha mutlu hissederim.
#gadası
Benim kaçış noktam onlar. Bu yani bana acı veren şeylerden böyle kurtuluyorum içime huzur giriyor.
10 tane jbl kulaklığı feda olsun desene 😄
Ahah niye ya kaç lira 1 tanesi 😄
Çok pahallıymış ya o ne öyle 150 liraya yeni kulak yapılır 😄
Malın da iyisini kullanıyorsun idolümsün 😄
Kediyi dilendir dışarda kulaklık parasını çıkarsın 😂
Benimkilerde tabak bardak kırılmadık şey bırakmıyor çay bardağından su içmek istiyor. Kocaman su kabı var ordan içmiyorlar da çay bardağından su içiyorlar şerolar 😂 kablosuz kulaklık daha iyi olur zarar vermezler dicem ama dişi çok keskindir kedinin çatlatabilir ısıra ısıra dikkat et 😂
Bilirim neler neler istiyorlarda bazı şeyler yasak 😂
Cevap
11Cevap
Düşüncelerimi başka yöne çekmeye çalışırım, acıya odaklı olmam. Düşüncelerimi başka yöne çekmek için müzik, kitap ya da yemek yiyerek acı veren düşüncelerden uzaklaşmaya çalışırım.
Önce o acıyı yaşayıp sindiririm. Hâlâ düşündükçe acı veriyorsa zihnimi bu düşüncelerden arındırmaya çalışırım.
Sürekli aklıma getirip kendime eziyet etmem.
Sonsuz olan insan ruhunu sonu olan şeyleri yüklemek yerine sonsuzluk içinde şeyleri düşünmek acılarını düşünce içinde hüzün duyar. Acı duyun ama bu sizi isyan derecesinde acıya sürüklenmesin. Sonuçta sevinç kadar acı da sizindir. Sonu olan şeyler heyacan yaratmasın, sonsuzluğu olan şeylerin heyecanı olsun.
Çok acı veriyorsa o acıyı yaşarım. Uzaklaşmak ya da kaçmayı pek istemem. İnsan elbet öyle ya da böyle alışıyor.
Acı veren düşüncelerden kurtulmak için beni mutlu eden düşüncelere yönelmeye çalışıyorum. Acıyı düşündükçe hissedersin, aynı şekilde mutluluğu da. Bu senin neyi düşünmek, hissetmek istediğine göre şekil alır.
Acı çekmek mutlu olmak kadar normal bir durumdur. Bazen yüzleşir kabullenirim. Çözüm bulamadığım durumlarda ise kendime iş çıkartıp zihnimi meşgul eder unutmaya çalışırım...
şu an mesela anlattığın durumdayım. Sabah olsa sahile giderdim ama saat geç oldu. Kafam dağılsın diye bildirimleri kapatıp herkesten soyutlanıp sitede soru cevaplıyorum
Konsantrasyon olduğum şeyi değiştirerek. Konuyla akalasi olmayan bir başka konu ya da kişiyi gündemime alarak 😂
la danse est la meilleure méthode d'évasion lorsque nous avons été confrontés à un problème
Uzaklaşmıyorum, kafam takılıyor düşün düşün…. Oluyor
Kendi kabuğuma çekilirim cünkü bilirim ki yine kendime iyi gelecek olan şey benim..
Ben tasarım yapıyorum, 2 kadeh birşeyler içiyorum, yürüyüşe çıkıyorum. Faydalı oluyor.
Kaçtıkça acılar bırakmıyor, teslim olup onu yaşıyorum sonra gidiyor senden.
Dualarımla firar ederim...🦄🍀🍏⭐❤️
sadece içinde bulunduğum dakıkaları yaşamaya çalışırım !!!
sevdiklerimle vakit gecirerek çok da etkili oluyor tavsiye ederim
Uzaklaşmam, aksine düşündükçe düşünürüm. Mazoşist olmak bunu gerektirir.
wc girer sigaramı yakarım .
bi sigara bi müzik bide çay yeter
Başka şeylerle mesgul olarak
Müzik dinleyerek
Farklı bişeye odaklanmalı
Düşünmem
uyuyarak
Uzaklaşamam.
Artık hissetmiyorum
Uyuyarak , müzik dinleyerek
Uzaklaşıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?