Kafa karışıklığına ne yapmalı?

Kendimi tanıyamıyorum konuştugum zaman sesim değişkenlik gösteriyor herkese ayrı davranıyorum ağzımdan çıkanlar için insanlar kızıp kaçıyor suçluluk psikolojisine giriyorum susuyorum yalnızlaşıyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıyorum ve şimdiki halime bakıyorum üzülüyorum neşem kalmadı ne yapmalıyım insanlar beni şaşırtıyor ailem ön yargılı geçmişimdeki insanlar hep önyargılıydı üzdüklerinin farkında değiller içime atıyorum konuştugum zaman suçlu oluyorum yeni bir sayfa açmak istiyorum ama ben aynı ben ailem aynı aile erkek arkadaş edinsem ayıp oluyor işim yok okulum daha bitmedi hiç arkadaşım yok arkadaşım olsa hepsi sömürecek insan seçmekten bir hal oldum komşularda ayıplıyor mahallede de geçmişimdeki insanlarla dolu dışarı çıkınca ailemin panikliği beni panik ve unutkan yaptı özgüvenimi kaybettim heveslerimi isteklerimi ihtiyaçlarımı karşılayamaz hale getirildim ve asıl üzen ben sürekli üzülüp kenara çekilirken insanların kahkahalar dolusuyla umursamamazlıgı beni soyutladı kendimi düşünmek isterken hep başkalarını düşünüp kendime bakamaz oldum ne yapmalıyım?
Kafa karışıklığına ne yapmalı?