Unutulmak mı, umursanmamak mı seni daha çok etkiler? Neden? Önemsemediğim ya da hayatımdan çıkardığım, geride bıraktığım kişi beni beni unutsa, umursamasa umrumda bile olmaz. Değer verdiğim sevdiğim biri beni unursamazsa ilk etapta üzülürüm fakat beni umursamayan birini bende umursamam ve unuturum. Beni tanıyan biri unutmaz, benim onu unutmuş olmam onun canını yakar o kadar...
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Unutulmam kolayca. O yüzden umursanmamak derim ben.Umursanmamak çok kötü bir şey. Insan yokmuş gibi hissediyor yok oluyor adeta. Bu bana kötü hissettirir. Ben kaldıramam bunu. Umursanmadığım yerde duramam. Hayat zaten yeterince sor birde insanların bana verdiği huzursuzluğa gelemem.
Soruyu okuyunca bi düşündüm acaba hangisi daha çok beni etkiler diye ama bir seçim yapamadım. Çünkü ikisi de beni etkiler. Unutulmak ve umursanmamak bana değersizlik hissi verir. Ben bu hissi yaşamaktan çok nefret ederim. Değerli olduğumu bilmek ve de bunun bana başkaları tarafından bildirilmesini isterim. Eğer bu duyguyu birileri bana yaşatıyor ise de hayatımdan mutlaka çıkarttırım. Ben de müsamahası olmayan tek şey değersizlik hissidir. Biri bana bunu hissettirirse ben onun hayatında olmak istemem. Tabi o kişi de artık benim için yoktur.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Değer verdiklerim tarafından unutulmakta, önemsenmemekte beni etkiler. Bunu farkettiğim an üzülürüm. Ama önceden günlerce etkisinden kurtulamazdım. Şimdi öyle değil artık. Herkes ederi kadar.
İkisi de birbirinden beter durumlar aslında. Beni umursamayanı tabii ki ben de umursamam. İlla beni umursasın diye türlü şaklabanlıklar girmeye gerek yok. Ancak değer verdiğim insanın umursamaması bazen çok koyuyor insana. Çünkü sen de ondan aynı ilgi alakayı görmek istiyorsun. Ama o ilgi alakayı görmedikçe yavaş yavaş soğumaya başlıyorsun. Unutulmaksa insanın doğasında olan bir durum. Çünkü gün içinde yaşadığımız olaylar durumlar kafamızda yer kapladığı için ister istemez bazı konularda unutkanlık yaşatabiliyor.
Değer verdiklerim bunu bana yaparsa üzülürüm düşünürüm sürekli. Ama emin olduğum bir şey varsa fazla sürmeyecek olması. Sıradan insanların beni unutması umursamaması yerinde olur zaten benden uzak olmaları hoşuma gider.
Genel olarak Umursamamak çok daha kötüdür. Çünkü kişi bile isteye seni hatırına getirmez, sana değer vermez. Bu kişi eğer benim çok yakınım ya da eşim ise kafama takar üzülürüm. Başkası yapar ise zaten çok konuşmadığım birdir. Zannımca kendi kendine tribe giren bir insandır.
Unutulmak gayri ihtiyari olabilir. Hayatın getirdikleri, Hayatın cilvesi sana belki o kişiyi unutturabilir. Bu isteyerek değildir. Onunda kendine göre bir derdi vardır belki de. Kim bilir. Sormadan yargılamakta hata olur bu. Böyle insanlar çevrem de çok. Hani bir dokun bin Ah işit derler ya. Bir sorarsın ki, yaşadıklarından dolyı yüzün kızarır, mahçup olursun.
Unutmak ya da unutulmak gayri ihtiyaridir. Kasır yoktur. Gönül alınır da verilir de. Kalpte kötülük olmaz.
Bu ilişkinin içeriğine göre değişir. Bugün ikisinin de içimde sorun teşkil etmeyeceği ilişkiler var. Bugün çözüme kavuşturulsa sağlam biter ama bitmesine izin verilmemiş bir yerde. Bu durumda kafama takılıyor ama sorun değil illaki alışırım😄 Unutulmak zor gibi gözüküyor
Umursanmamak daha ağır.. Unutulduğun zaman iletişim kesiliyor ya da en aza iniyor ama umursanmamak insana çok koyuyor. Görmezen gelinmek, yok sayılmak ağır ama kimse değersiz değil. Neticesinde beni umursamayanı bende umursamam, hatta öyle güzel umursamam ki acaba yok muyum diye düşünür o kişi :D
2 durum da beni fazla etkilemez bu konu da büyük bir evrim geçirdiğimi düşünüyorum artık insanların beni önemsememesi ya da umursamaması unutması beni etkilemiyor önemsemiyorum ki :)
Hiç kimse önce unutulduğunu hissetmez efendim.. Bu yüzden umursanmamakla başlar.. Sonra da unutularak biter gider.. Yani önce umursanmamak acı verir insana..