Hayal kırıklığı; yerine gelmeyen istekler, beklentiler, umutlar sonrasında oluşan üzüntüdür, duygudur, deneyimdir.
Hayal kırıklığı yaşanması zor deneyimlerden biridir ve insanlar hayal kırıklığı yaşamamak için çaba gösterir. Buna rağmen herkes hayal kırıklığı yaşar. Bazen çok yakınlarınız sizi hayal kırıklığına uğratır.
Peki yakınlarınızdan gördüğünüz hayal kırıklıkları sizin başka insanlara olan güveninize etki ediyor mu?
Hayal kırıklığına uğradığında başka insanlara da olan güvenin azalır mı?
Hayır başka insanlara olan güvenim azalmaz ama tecrübe edinmiş olurum. Hataların bireysel olduğuna inanan ve savunan birisiyim. O hatayı yapan insanın davranış şekillerini başkasında da görürsem bu beni şüpheye düşürür ve daha çok netlik isterim. Örnek verecek olursam tutarsız insanların daha çok yalan yalan söylediği ve bir işler çevirdiği için böyle olduklarını düşünürüm ve o kişiye karşı daha temkinli olurum.
Bir başkasına güvenebilmek için önce kişi kendine güvenmelidir. Çünkü içinizde yeri olmayan bir şeyi kimse size veremez.
Şayet hayal kırıklığına uğradıysam bir süre kendime olan güvenip kırılmıştır. Kendimi onardığım vakit artık hayatıma hazırım demektir.
Benim geçmişimin bedelini kimse ödememeli. Geçmişte yaşadığım hiç bir şey için hayatıma girecek bir sonraki insana zulm etmemeliyim. Ama ister istemez temkinli olmak da fayda var yine de.
Ve ne olursa olsun, şu kişi çok sadık çok iyi biridir asla yapmaz dememeli, kimseye kendimizden çok güvenmemeli ve "insandır yapabilir" diyebilmeli. Biz işimizi kış tutalım da. Yaz çıkarsa bahtımıza 😊
Yani ister istemez bu bende insanların geneline karşı bir önyargı oluşturur. Çünkü artık aynı şeyleri yaşamak istemezsiniz. Tekrar üzülmek, tekrar güven sorunu yaşamak gibi. Bu bir hastalık gibi ya da enfeksiyon diyebilirim. Bedenine bu fikir girdiği zaman geri atması gayet zor olabiliyor. Benim azalır, azaldı da.
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Hayal kırıklığı kadar insanı derinden etkileyen bir şey yok. Yerle bir oluyor insan. Toparlan toparlanabilirsen ondan sonra. Eğer beklemediğim bir şekilde bir hayal kırıklığı yaşadıysam yeni tanımaya başladığım kimseye güvenemem. Herkese karşı bir "acabam" olur. Hayatımda olanlara ise güvenirim ama tam anlamıyla değil. Yaşadığım hayal kırıklıklığı insanları sorgulamama neden oluyor.
Hayır, fakat daha temkinli davranırım. Biri ile yaşamış olduğum sorunu başkasına yansıtmamaya çalışıyorum. Bir şahsın bana yaptığı yanlışı başka bir şahıs da yapacak anlamına gelmiyor. Bu benim başıma geldi, arkadaşım artık her ne yaşamış ise karşı cinsle alakalı benden de hep onun ya da onların yaptığını ona yapacağımdan tedirgin, temkinli hatta paranoyak derecesinde beni sorguluyordu. Ve bu insanı yoruyor, görüşmemek benim ruh sağlığım için daha guvenli oldugu için iletişimi kestim.
aslında hayal kırıklığını yaşatan insana güvenim sıfırlanırken hayatıma girecek olan yeni kişinin tek kullanımlık bir güven değerlendirmesi olması gerektiğine karar verdim bir süre önce o yüzden bir şans veriyorum her şekilde hayatıma yeni giren insanlara ya güvenim artıyor ya da şanslarını kaybediyorlar daha güzel oluyor böyle
Netice de bu şekil de davranınca hayatıma yeni insanlar girmesine imkan buluyorum bazen insan yeni insanlar arıyor hayatında
Bundan kaçamazsın istesen de güvendiğin dağlara kar yaradığı zaman elbette sana çok zor gelir, birdaha güvenmek istemezsin tanışmak konuşmak istemezsin kendini uzunca bir süre kapatırsın elbette biri gelir bu güvensizliğin içinde seni bulur kimisi sana derman olur kimisi yine kötü bir, tecrübe aslında kapanmayacaksın yaşayarak atlatacaksın, daha güçlü olmasını bununla beraber daha gamsız olmasını öğreneceksin ve çok güzel bir ders olacak birdaha öyle güvenmeyerek değer vermeyeceksin akıllanmak önemli kendini kapatmak değil
Hayır aramızda geçen her neyse o kişiyledir, bunu başka insanlara yansıtmam. Öyle olsaydı çevremde hiç kimse bulunamazdı. Önce ki yaşadığım şeyleri baz alarak daha dikkatli olurum bir çok konuda, o çok başka…
Elbette. Bu kaçınılmaz bir şey biraz. Hayal kırıklığına uğradıysam hele ki çok güvendiğim biri tarafından, insanlara olan güvenim sarsılır, her şeyi irdelemeye başlarım, elimde olmadan. Ama bu belli bi süre böyle devam eder ve yeniden toparlarım. Bu yüzden hayatıma herkesi almam, ince eleyip sıkı dokurum.
Hayır, bu durum problem yaşadığım kişiyle sınırlı kalır. Tâbii ki daha dikkatli ve tedbirli davranırım ama bu herkese ön yargı ile yaklaşacağım anlamına gelmez.