Sinir bizi ele geçiren bir alev. Sinirlendiğimiz zamanlarda aldığımız kararların bir çoğu tamamen yanlış bana göre. Sinirliyken sakinleşene dek yalnız kalmak en doğrusu.Sinirliyken ne yaparsınız?Peki ya sizin, sinirliyken verdiğiniz en büyük tepki neydi?
En büyük tepki diye bir durum yok bende, ağlarım sadece o kadar. Ne karşımda ki insana, ne de kendime zarar veririn. Bir şekilde doğru iletişim kurabilmek adına sakinleşmeyi beklerim, bağırış çağırışla ilerlemesine müsaade etmem çünkü bu bir çözüm değil gözümde… İnsanların en çok kalp kırdıkları anlar bu sinir anlardan ibaret oluyor genelde ve söz ağızdan bir kere çıkıyor, bu yüzden o rehavete ya da sinirin beyne hükmetmesine izin vermemek gerek. Pişmanlık duyulabiliyor sonrasında, bende bu duruma düşmek istemediğim için olabildiğince dikkatli davranmaya çalışıyorum. Bir 5 dakika dahi ara verilse o anki konuşmaya, bu bile her iki tarafında bir nebze sakinleşmesine olanak sağlayabiliyor…
Önce söylemiyorum, karşımdakinin tepkisine göre cevap verir bağırırım ve olay büyümesin diye ortamı terk ederim. Fakat son zamanlar da hiç cevap dahi vermeden ortamı terk ediyorum ve benim tepkisizligim kafalarını daha da karıştırıyor. Normal de kırar döker, bağırır çağırır ve ağlardım. Sanırım zaman ile bunun sadece bana zarar verdiğini anladım. Karşımdakinin umrunda dahi olmuyor. Kendimi yuparattigim ile kalıyordum. Artık sakın olmak ortamı terketmek bana daha iyi geliyor. Ve umursanmamak karşı tarafı daha çok yıpratıyor. Bu daha kolay ve can yakıcı bence...
İş yerinde küfür eden birine kabinden sırtına doğru tekme atarak atlamıştım. En büyük tepkim oydu benim. O an ben bile kendime inanamadım normalde küfür bile yesem sakin olup gerekli yerlere tutanak tutturmalıydım ama işte o an ne olduysa tutanak bana tutuldu mecburen
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Sinirliyken tepkim öyle çok büyük olmaz. Tartışırım, söylenirim ama karar vermeye geldiğim zaman durdururum kendimi. Çünkü o an geri dönüşü olmayan bir yola girmek istemem. Bu yüzden sakinleşmeyi beklerim.
Önceki yaşlarımda sinirlenince asıp kesip bitiriyordum herşeyi. Fakat artık öyle değil daha sakin daha mantıklı davranıyorum. Sevdiğim kişiler ile olayı konuşarak çözmekten yanayım. Tabi anlayana...
ben tepki vermemek adına bulunduğum ortamı terk eder mümkünse kulaklığımı kulağıma takar müzik dinlerken yürüyüş yaparım:) en iyi gelen şey bu.. ama mümkün olmadığı zamanlar oldu dilimle çok yıktım ortalığı..
yakar geçerim ortalığı, kimseyi gözüm görmez. Sinirlendirmek kolay değil beni, çok sabrederim ama bi sinirlenirsem ben bile kendimden ve yapacaklarımdan tırsıyorum :D fevri kararlarım meşhurdur ayrıca tek kalemde silerim en değerlimde olsa.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Evde hiç sağlam kapı bırakmadım bir tanesi zaten kullanım dışı ana kapıyı Boston kendi odamın kapısının yarısını ayırdım yani kapı kırıldı annem gilin yatak odasını kapısını tekme atınca oda gitti banyonun kapısı zaten değişti krkktkf kapıseksüelim
öfke kontrolü sorunları yaşamıyorum. Eğer aşırı sinirliysem kendimi susturuyorum 🤭. Olayın üstünden bir iki saat geçtikten sonra konuşmaya. Başlıyorum.
bu sebeple sinirle pişman olacağım şeyler yapmadım
Sinirlenince karar almam genellikle önce yatışmasını beklerim. Sinirlendiren ortamlardan ve kişilerden uzaklaşır geçtiğine kanaat getirdiğimde salim kafayla yeniden düşünürüm.
Sinirliyken nefes almaya çalışıyorum. Çünkü şundan çok eminim ki ben sinirle davranırsam bu öfkeden karlı çıkacak taraf belli. İnsanları tatmin etmeyi bu yüzden sevmiyorum😄