Açlık hissi bir an da gelir ve geldiği gibi o ihtiyacı karşılamak ister. Az önce aç değilken bir anda aç hissedersin. Yedikçe yiyesi gelir hep saldırgan ve son lokma gibi yer. Sonra kendini suçlu hisseder, pişman olur, zararlarını düşünür. Aşırı yer hesap edemez.
Geçmişte çözülmemiş duygular, yası tutulmamış acılar ve yüzleşilmsden kaçılmış deneyimler varsa duygusal açlık ortaya çıkabilir.
Derler ki, küçük insanlar dengini, büyük insanlar kendini arar. Ben asla yaratılmış insanoğlunun imtihana tabi olduğunu unutmam ve ne faninin sevgisi, ne aşkı bana %100 güven verir. İlahi olmayan hiç bir duygu baki değildir. Artı İlahi takdire ram olan ne maddeye, ne metaya, ne insana izafe etmez. Yani Sonsuz kudret sahibi Allah'a teslim olmuş insan fani olan hiç bir şeye yüksek anlam yüklemez. Ölümün gerçek olduğu şu dünyada aslında hiç bir şeyin ciddiyeti yoktur. Anlıyor musun? Artı sen duygusal açlık ve boşluk yaşıyorsan, hayatında keder, üzüntü ve elem varsa bence Allah katında kabahatli de çıkabilirsin. Sevmek, sevilmek ve aşk duyguları Allahın sana bahşettiği duygular ve o duyguları kafana göre hor kullanamazsın, Sen, kendin gibi fani /fanilere çok anlam ve önem izafe ederek sonucunda yarı yolda kaldığında üzülmek senin suçundur. Günah kavramına neyin girdiğini az çok vicdanımız ve inandığımız dinin kurallarını değerlendirdiğinde bilirsin. Ama çok üzülmek, duygusal boşluklarda savrulmak gibi konularda kabahatli olabileceğimiz neden aklımıza gelmez. Sana emanet edilen bedenine, ruhuna, duygularına karşı bir hor kullanma durumuna düştüğümüzü neden düşünmeyiz. Kendini boşlukta hissettiğinde sana bu canı, bu bedeni ve ihtiyacın olan herşeyi veren rabbini düşün. Şükret ve asla unutma TAKDİRE RAM OLAN MADDEYE İZAFE ETMEZ. Soruyu görünce bir anda içimden gelen sözlerdi bunlar ama soruya tam yanıt oldumu olmadı mı bilemedim.
Merhaba.. Hepimiz insanız ve tabi ki sevmeyi sevilmeyi isteriz.. Taştan değiliz neticede ama bu benim için açlıktan ziyade arz talep meselesi haline geldi.. Uzun zamandır yalnızım ve hayatıma duygusal bağlamda ileri düzeyde yakınlık kurabildiğim birini almıyorum.. Tabi ki tanımaya çalıştığım insanlar oldu ve olacakta ama insan kendini tam anlamıyla karşı tarafa açamıyor uzun zaman yalnızlığa alıştıktan sonra.. İnsanların duygularına artık samimi gözle bakamıyorum.. Çünkü maalesef bugün var yarın yoklar bir çoğu.. Saman alevi gibi şimdi insanların duyguları, en ufak rüzgarda sönüp gidiyor.. O sebeple her zaman söylerim, yanlış insanların kalbinde olmaktansa yalnız olmak çok daha iyidir.. Keyifli akşamlar..
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Yaşıyorum desem yani yalan olur ama yaşamıyorum desem daha büyük yalan olur bana ilgi gösterenler var fazlasıyla hatta benim hak etmediğim kadar seven insanlar bile var içimden gelmiyor onlara karşılık verme çünkü ben sevemiyorum onların bana baktığı gözle bakamıyorum benim arkadaşlığımı beklediğim tek bir insan var oda beni hiçbişe sallamıyor zaten beni en çok zaten bu kırıyor ilgi görmek istemediğim insanların hepsi bana hak etmediğim kadar ilgi gösteriyor duygusal olarak yaklaşıyorlar ama hiçbir beklentimin olmadığı insan beni resmen süründürüyor kendimi kötü hissediyorum artık gerçekten altı ya da yedi ay önceki ben ile şimdiki Ben arasında gerçekten uçurum fark var.
Bence yaşamayan çok nadir insan var. Herkes sevgisiz ve ilgisiz kalıyor bazıları dönem dönem, bazıları ise ömür boyu bunu yaşıyor. Öyle ki artık ilgisizliğe o kadar alışıyor ki ilgi verilince garip hissediyor ve yadırgıyor. Sadece başkalarına ilgi göstermeyi biliyor kendinin ihtiyacı yok sanıyor. Oysaki sevgi ve ilgi aynı yemek ve su gibi. Tek farkı bedeni değil ruhu doyuruyor ikisi de.
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Bende tam aksine üzgünken ya da canım bir şeye sıkıldığı zaman anında iştahım kapanır. Günlerce bir şey yiyemem. Bu yüzden kurudum iycene. Hayır neyin tokluğunu yaşıyorum da bişey yiyemiyorum acaba 😬🤦♀️😂
Yaşamıyorum atlattım atlatmak zorundayım. Hayat devam ediyor bir şekilde. Kendimi düşürüp hayattan tat alamamak istemem. Ne olursa olsun iyi durmak zorundayım. Seviyorum kendimi ve hayatı.
Evet ara ara yoğun bir şekilde hissediyorum bunu fakat bir çok duygunun getirisinden çok götürüsü olduğunu, daha doğrusu insanlardan kaynaklı olduğunu bildiğim için çokta uzun sürmüyor bu eksiklik ya da açlık hissi. Öyle yokluyor arada sadece.
Gerçek anlamda uzun zamandır aşık olmadığım için o konuda açım. flört etmek sıktı ciddi, anlamda. Belki de ettikleri için artık bu açlığı çekiyorlar yalan duygunun açı değilim yalana doymak istemiyorum gerçeği ile doymak daha güzel olurdu. duyguları en dibe kadar yaşamak, kalkıp 3 gün sonra başkası ile gidermek duygu değildir bunu yaşayacak yaşatacak biri varsa bana hiç bulaşmasın daha iyi şu an insanlar o kadar aç ki önüne gelenlerle bunu kapatıyor maalesef
Ben kötü ve sert görünen insanların bile o anı yaşadığını düşünüyorum yani o kadar zor ki artık hayat sukretmeyi bilmiyoruz geçinmek zor bir yandan yani saymicam şimdi tek tek bikiyorusnuz zaten belli başlı ortak sorunlar oluyor illa çok gece kendi başıma agalyi ağlayıp uyumuslugum vardır ansızın gelen o kendini kötü hissetme yalnızlık hissi Allah herkesi. Yardımcısı olsun
Zaman geçtikçe bunun yoğunluğunu daha şiddetli yaşıyorum. Bunu bastırmak yerine bir biçimde atmaya çalışıyorum ama gün geçtikçe daha da başarısız oluyorum. Kendi içimde uzun zamandır bir döngüye girdim ve nasıl çıkacağımı bilemiyorum. Bu boşluk, hem enerjimi tüketiyor, hem enerji veriyor. Hem umut veriyor, hem umudumu zedeliyor...
Artık dengemi sarsıyor ve bu konuda kendimden başka hiçbir seçenek yok :)
Duygisal acligi yasamayan kimse yoktur hic olmayacak gibiyken durtulerin seni bi yana yoneltir ve o yondeki acligini hissedersin yani cok fazla sinir ucu olan bi durum
Yasanir yaşanmaz mi? Bastırılmış duygular. Hic kiz arkadas olmamış yillarca yalnızlık... Ölsem kurtulurum belki de. Artik kadinlik hormonu kullanıyorum 2 gün once 31 cekmeyi biraktim. Erkekligimi kaybettim. Ama en azindan kadina ilgim azaldı ve kadini et ve kemik torbasi görüyorum
Bne kesinlikle duygusal açlık içindeyim. Sevdiğim olsa da başımı koysam göğsüne saatlerce sarılsam. O benim başımı okşarsa, bana şiirler okusa. Sonra gözlerinin içine baksam..."iyi ki" desem... Sonsuza kadar mutlu mesut yaşasak... 🥲🥲🥲
Duygusal açlık bende sadece işime karşı oldu hep yapmak istediğim işi yapmak istemişimdir yapamadığımda hep bir açlığım oldu ve çok şükür şuanda sevdiğim işi yapıyorum
Yok desem yalan olur var desem inanmayın bu konuda bizim türk kadınlarımız sıkıntılı bence günde 2 dersin çok derler 1 dersin olmaz derler 2 günde bir dersin öldüm bittim derler nasıl doyacaysın ki
Bakirim, cinsel açlık çekiyorum. Bu olur mu? Birgün bu açlığı giderebileceğime dair inancım da yok. Bir kadına oral yapamadan bu dünyadan göçüp gideceğim.