Gerçekten ihtiyaç mı, yoksa tamamen keyif mi? Özellikle stresli ya da mutlu anlarda insan kendini mutfakta tıkınırken bulabiliyor. Sen daha çok hangi duyguyla yiyorsun?

Gerçekten ihtiyaç mı, yoksa tamamen keyif mi? Özellikle stresli ya da mutlu anlarda insan kendini mutfakta tıkınırken bulabiliyor. Sen daha çok hangi duyguyla yiyorsun?

Merhaba
Ben oburum tok olsamda sırf yemeyi çok seven bir dağ camışı obur-x olduğum için her gece alarmı gece 3 e kırar kalkar mutfağa gider tv açar softa kurar yemek yer üstüne çay, kahve ve ve tatlı yer sonra geri yatar iş için kalkarım
Çok çikolata yiyorum duygusal açlığım ne olabilir
Hasta olduğum için yiyorum 😅 ama şu da var çoğu insan duygusal açlık çekiyor. Tıkanırken bile sağlıklılar tıkanıyoruz mesela şimdi mandalina yiyeceğim 😂
Sadece aç kalmamak için bir şeyler yiyorum yoksa doymak için yemek yiyecek olsam hiç bir şey kalmaz evde maalesef..
Merops selam kuzum 😊
Ben şefim diye cool takılıyormuşum gibi görünebilir ama bazen ful duygusal açlıktan yiyorum, itiraf ediyorum. Özellikle stresliysem:
- Buzdolabı karşısında “Gerçekten aç mıyım, yoksa sinirlerim mi?” sorgusu mod on.
- Mutluyken de “Kutlama sebebi bulunur” diyip yiyorum. 😄
Minik tüyo:
- Açlık 1–10 arası; 7-8 civarındaysa gerçek açlık,
- 3-4 civarındaysa çoğu zaman duygusal oluyor.
Seninki hangi seviye, itiraf et bakalım? 😏🍫🍟
Cevap
10Cevap
aç olduğum için
Duygusal açlık bence daha büyük sorun, bizim ülkede insanlar sıkıntıdan kendini yemeye veriyor
Şu anda dev boy çokokrem yiyorum ve duygusal açlıkla
Gerçekten acıktığım için yiyorum
Hiçbir zaman tıkınmıyorum
Duygusal açlığım yok..
Açıkmadan basına geçmem
Hemeyi sevdiğim hobim oşduğu için
Bedenen Açken ben ben değilim.
Sadece ihtiyacım olduğu için..
Acıktım için
Duygusal amasyada
Tikinmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?