Vazgeçmen için ne olmalı, en son ne zaman, neden vazgeçtin? Verdiğim değerin karşılığını göremediğime ve karşımdakinin bencil yalanci menfaatçi olduğunu fark ettiğimde vaz geçerim...
Aldattığı için. Durumun tam farkında değildim ya da çok kıskançlık gibiydi benimkisi. Ama zaman sabır son üç yılımı aldı. Son iki-üç sene affetmekle geçti. Belki hatasını düzeltir diye. Ama o sürekli o Ateşe koşmaktan vazgeçmedi. Bazı şeylerin netleşmesi son 4-5 ayda oldu. Gözünle görmediğine inanamazsın. İnsana kurdeşenler döktürüyor bu durum. Ama her insanın da, her erkeğin de bir izzet-i şerefi vardır. Kaldıramayacak duruma geliyorsunuz. İnsan olmak başkacadır, Ahlaklı olmak başkacadır. Ben Allah için emanetine sahip çıktım ama mukadderat işte o başka yol seçti. Ben zaten artık vaz geçmiştim her şeyin farkına varınca. O sadece aldığım kararı, vazgeçtiğimi yüzüne ve ailesinin suratına tek tek söyleyince anladı hatta anladılar. Allah' tan muradımdır. bana yaptıklarını onlara aynısını, fazlasını değil versin. Ama iş işten geçmişti. Onbeş yıllık bir ilişki böyle bitti. Kolay mı? değil elbet. Küçük ya da Büyük hesaplar için değmez. Herkes yuvasının, eşinin değerini anlaması gerekir. Değerini bilmeyene de yol göstermek gerekir.
Vazgeçme eşiğine gelsem de vazgeçmem. Amma benimle dalga geçerse ve canımı sıkarsa orada dur. O zaman vazgeçerim ama yine de bu kalp sevdiyse sevmiştirm hep o sevgi kalacak. Tam bir beta konuşması mı ahaha sanmam. Ama ben biraz duygusalım. Ama kolayına da herkese kapılmam
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Kesinlikle ben de durum farksız. Verildiği caba emek ve sevgi boşa gidiyor ve havada kalıyor gibi hissedersem vazgeçerim. Benim yaptıklarım karşısında o hiçbir şey yapmıyorsa, sevgili görüyor ve kör kalıyorsa gereği yoktur kalmanın. Arkadaşlık ilişkileri içinde aynısı geçerli. Beni benim iyiliğimi kullanıyorsa o kişi kredisi dolana dek sabrederim. Dolduğu anda vazgeçerim.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Gösterdiğim çabanın bir anlam ifade etmediği an vazgeçerim. Sen uğraşırsın, didinirsin, kaybetmemek adına kendinden ödün bile verirsin ama karşındaki insan bunu önemsemez ve sadece kendini düşünerek bencilliklerine devam ettiği zaman vazgeçmek için geç bile kalmışımdır. Çünkü kimse kendinden ödün vermeye değmiyor.
Değer görmeyip aldatıldığım zaman. Çok zor vazgeçen biri olarak bunu söyleyebilirim Eğer olduğum yerde istemiyorsam, değerim yoksa, sevilmiyorsam vazgeçerim. Neden durmak, istiyim ki,, daha fazla üzüleceğimi bile bile bunu yapamam. Vazgeçmek zorunda değilsem vazgeçmem ama önemsiyorsam kendimden çok seviyorsam ama soğuk yapılıyorsa giderim bu şeyler karşılıklı olur tek taraflı yaşanmaz, tek taraflı yaşanır diyenler kendilerini kandırıp üzerler sadece Değer görüyorsam değer veririm önemseniyorsam önemserim her şey eşit ve karşılıklı bende.
Bu farklılık gösterse de genelde yalanını yakaladığım da ya da sıkıldığım zaman vazgeçerim. Bir anda hızlıca girdiğim hayatından hızlıca da çıkarım ne olduğunu bile anlamaz. Aslında vazgeçmek isteyene bahane çoktur insan yeterli vazgeçmen istesin bulursun bir kılıf ama vazgeçmek istemezsen olmazı da oldurur insan.
Karşılık görmezsem vazgeçerim, direkt aklımdan silerim. Kaybedeceklerime ve kazanacaklarıma bakarım, değmezse yine vazgeçerim. Bana cidden iyi gelmiyorsa vazgeçerim.
Verdiğim değerin kıymeti bilinmiyorsa, ben kendimden ödün verirken o vermiyorsa, sevgisini göstermiyor, beni mutlu etmek için çaba göstermiyorsa ben neden uğraşayım ki bende insanım sonuçta. Kimse vazgeçilmez değildir, ancak kendilerini vazgeçilmez sananları onlardan vazgeçerek en iyi cevabı veriyoruz.
daha fazla çabalamanın, hicbirşeyi değiştirmeyeceğini anladığında vazgeçersin, karşındaki insanın, senin kadar çabalamadığını anladığında vazgeçersin, bu kadar çabanın, karşındaki insana ya da amaca değmediğini anladığında vazgeçersin. çabalamaya cesaretin olmadığı için vazgeçersin. Bu böyle uzaar gider..
Aşk için, özel olmadığımı farkettiğimde vazgeçerim. Arkadaşlarımdan, ikinci bir yüzleri olduğunu gördüğümde vazgeçerim. Bir uğraştan/işten, değmeyeceğini ya da başkasına zararı olacağını fark ettiğimde vazgeçerim..