https://www.youtube.com/watch?v=A3e_xlZg01k
İçinizde huzursuzluk olduğunda nasıl baş ediyorsunuz?
https://www.youtube.com/watch?v=A3e_xlZg01k
Selam sosi, güzel bir müzik aç, güzel bir çay koy eminim kendine geleceksindir. Acaba sonbahar mahzunluğu mu? Geçmiş olsun diyorum...
Hazır böyle güzel soru bulmuşken biraz döktürmek istiyorum 😂😂
Bazen herkesin ruh halinde olabilse de, can sıkan bir insana ya da olaya o anda tepki gösterilmezse kişinin içinde o an sessiz kaldığı ve baskıladığı duygular sonradan kendisini patlama noktasına doğru yaklaştıkça huzursuzluk olarak da gösterebiliyor. İşin ironik tarafı bu kötü ve iyi tüm özbaskılarda ortaya çıkan bir his! Birine kin veya kıskançlık beslendiği için de, çok sevdiğimiz bir başka insana sevgimizi anlaşılır, bilinir hâle getirilemediği için de huzursuz hissedilebilir... Hatta bazen tek nedeni doğru nefes alınmadığı için vücutta oluşan fiziksel gerginlik de, ya da az su içmek de olabilir... En iyi çözümü yine kendini dinleyerek bulacaktır kişi...🦄🍀🍏⭐❤️
Selamm can.. bilmiyorum müzik falan hiç bir şey fayda etmiyor gibi “öküz oturdu bağrıma” sanki o his var. Hayırlısını diliyorum Allah’tan
Anlıyorum. Belki de hisleri ve sezgileri güçlü bir kadınsın ve gerçekten üzüleceğin bir şeyi önceden seziyorsun. Öyleyse dua edebilir ve yaşanacak olan her neyse en minimal düzeyde atlatmak için Allah'a sığınabilirsin. Yine de iyi olacak diye düşünmek gerek. Şöyle dermiş eskiler"Allah hayırlara tebdil eylesin, amin"Bu, bizi üzen her neyse iyiliklere değişsin demek... Sevgiler canım❤️🤗
Ne güzel yazmışsın, çok teşekkür ederim.. Amin ♥️
Derin derin nefes almaya vermeye başlıyorum.
Neşeli şarkılar dinliyorum, havam değişsin diye.
Olmadı oyalanacak şeyler buluyorum.
Bazı tüm gün sürüyor kuzu ya. Gelmeyince de geçmiyor meret.
Ama her zaman bir şey olmuyor. Kazasız anlattigim oluyor bu hissi.
Bilmiyorum canım. Aklım nedense iki de bir babaanneme gidiyo.. ben genelde bi huzursuzluk hissedersem, bir şey çıkıyor.
Umarım birsey olmaz canım ya 😐
Cevap
58Cevap
İçim hep huzursuz saldım ben js
Ben salamıyorum
Bu gibi durumlarda en güzel yöntemim bangır bangır müzik dinlemek ve açık havada yürüyüş yapmak. Trafiksiz yolda kulaklık takıp hem müzik dinleyip hem yürüyebilirsin. Önemli olan sana iyi gelen şarkıları açmak ve düşüncelerden uzaklaşmak. Yolun sonunda da kendine bir çay/kahve ısmarlarsan tadından yenmez:)
☺️👌 perfect, teşekkürler önerilerin için
Ne demek, faydası dokunursa ne mutlu bana 🌸
☺️🌸
Evde hayvan beslemek bu konuda çok yararlı oluyor. Çünkü onlar bizden o negatif enerjiyi alıyorlar. Evdeyken huzursuz isem kedilerle oynuyorum iyi geliyor. Evde değilsem zaten dışarda işlerimin peşine koşmaktan huzurlu muyum huzursuz muyum anlamıyorum bile.
Bi köpeğim olsaydı keşke 😔
Sahiplenme imkanınız yok mu
Var ama ilgilenebilmek gerek. O imkansız bu ara
O an o kötü duyguda kalmaya çalışıyorum. Yemek yemek, oyun oynamak, seks, arkadaşlarla vakit geçirmek, uyumak sadece geçici anlık o kötü duygudan kaçış yollarıdır. Geçmişte en çok nerede kiminle ne zaman kendimi huzursuz hissettim oraya döner bakarım.
Zaten bırakmıyor. Kötü bir şey olacakmış hissi. Ama sebepsiz.
Hiçbir duyguyu sebepsiz hissetmeyiz, her duygunun mutlaka geçmişte özellikle de çocukluğumuzda mutlaka bir karşılığı vardır. İçe dönmek en güzeli bazen. 🥰
Öyle mi dersin 🥺.. sebebini bulmalıyımm.. teşekkür ederim 🙏
Ne demek 🌺
☺️🌸
Bazen işin içinden çıkamıyorum. "Ne yapacağım, nasıl yapacağım, acaba ne olacak?" gibi düşüncelere boğuluyorum ve huzursuz hissediyorum. Bu durumda müzik dinliyorum, güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum, kendimle sohbet ediyorum. Sonra bir bakmışım huzursuzluğum yok olmuş... Çok büyük bir huzursuzluğum varsa, ormanda yürüyüş ve nefes egzersizleri yapıyorum. Bu şekilde sakinleşmiş oluyorum.
İnsanın sıkıntıları içine atması kötü olabiliyor. Lâkin yalnızlığa alıştıktan sonra, sıkıntıları bertaraf etmeyi öğreniyorsunuz.
Arada olur öyle. Abdest al, dua et ferahlarsın inşAllah
Eyvallah
Kafami dagitacak seyler yapiyorum. Kitap okuyorum nedense daha dini kitaplara yonelirim oyle zamanlarda. Film/ dizi izliyorum veya youtube da nygma kanalina takiyorum oyle donemlerde onun videolarini izleyip hmm nasil bir donemdeyiz yahu diye dusuncelere dalarak huzursuzlugu unutuyorum. Sabahtan aksama kadar temizlik yapiyorum utu yapiyorum son ses muzik ile. Veya yuruyuse cikiyorum/ spor yapiyorum🌼
sebepsiz huzursuzluk genel olarak herkesin yaşadığı bir durum geçici ama iç yakıcı bir surum genellikle boş oldugunuz zamanlar bu durumla karşılaşıyoruz ben böyle durumda kulaklığını takip sahile iniyorum yürüyüş yapıyorum ya da bisiklet sürüyorum ya da sandalyeli alıp denize karşı oturuyorum hangisini yaparsam yapayım kendimi bir süre sonra iyi hissediyorum
Ayy kıyamam, çözülecek bir sorunsa git konuş, ya da öyle bişey değilse alışverişe çık. Zaten haftadonu, kafa dağıt iyi gelir, fazla düşünme, her şey güzel olacak🤩☺️💪
Bugün pazar güzelim :( derdim ne bilmiyorum ki 😓
Babaanneni ara konuş iyi gelir
Nerden biliyorsun :) yerim ya.. aradım.. amcam vedalaşmak isteyen varsa gelsin dedi, öteki akrabalar saçmalıyo bu dedi 🤦♀️🤦♀️
İyi yapmışsın, uzak mı yanına git gör tatlım
Türkiye’de Giresun’da onlar şu an, 6 ay burada 6 ay orada falan 😓
İnşallah bişey olmaz pozitif düşün, keşke elimden bişey gelse yardım edebilsem, sadece üzülme diyorum her şey iyi olacak🤗
İnşallah.. sağol kuzum 🌸
yani..
bu durumlar zor elbette
biraz sessizliği dinlemeyi tercih ediyorum ben
telefonu elimden bırakır karanlık bir köşeye çekilirim.
Benim de keyfim yok hiç taktım kulaklığı müzik dinliyorum
Al sende dinlee
Teşekkür ederim..
Şimdi diyeceğim ki, böyle durumlarda İnşirah Suresi okusanız çok güzel olur ve rahatlarsınız. Çok kısadır, Elemneşrahleke de denir. Subhaneke gibi kısadır. Seçim bizin. Denemenizde fayda var böyle zor durumlarda.
Biliyorum ve okuyorum onu :) teşekkürler
Bu çok iyi, %100 tesirlidir
Kötü düşüncelerini bastırmaya çalış sevdiğin konuşurken huzur bulduğun kişiler varsa onlarla konuşarak rahatlamaya çalış umarım körü bir şey olmaz
Amin sağol Allah razı olsun, inşallah..
Düşüncelerimi bastırmak için müzik dinlerim.
Hayır olsun baby.
Müzik daha beter olmasın
Hmm bende düşünmemi önlüyor kuzum
Yani nasıl anlatsam, üstümde yük var ama sebebi yokmuş gibi
Anlatmak istersen dinlerim schatzii
edemiyorum.
bu yüzden fiziksel bir sürü sağlık sorunu yaşıyorum
Bu hiç iyi değil 🧐
Bazen bende de olan bir durum. Hisleri kuvvetli olan insanlar bu durumu daha çok yaşıyor. Öyle bir durumda şartlar uygunsa dışarı çıkıp yürüyüş yapıyorum ya da müzik dinleyip kafamı meşgul tutmaya çalışıyorum
guzelligine nazar degiyordue. nazar duasi oku derim. Cidden negatif enerjiyi kem gozu aliyor
Haha çok tatlısın ☺️🌸
tesekkurlerde dediklerimde ciddiyim😅
Kendi kendime mi okuyayım ki? Annem gelsin okusun banane 🥺
okursun oluyor o negatif enerjin bana geldi Şu an yemin ederim gozlerim yasardi
Tövbe est. 🥲 okuyun beni üfleyin
tamam okuyorum
Cidden mi, haha yerim lan 😃
evet okudukca gozlerim yasardi. Vallahi sende kem goz cok ya bu ne😅😅
Kem gözlerine çomak soktuklarım 🥺 ağzına nefesine sağlık, Allah razı olsun gülüm 😌🙏
😅😅👌👌cokzel sovuyorsun ya ayni ben. Allah sendende razi olsun iyi geceler
İyi geceler 😘
Aa benimde özellikle şu iki üç gündür bi sıkıntılıyım. regl dönemi diyeceğim daha yeni bitti. Yemek yiyesim gelmiyor içim sıkılıyor durup dururken. Baş dönmesi falan
Aynı ben.. benimde içim almıyor bir şey canım sıkkın olunca 🤦♀️
😔😔
Bir kahve ve çikolata alıp getiriyim hiç birşeyin kalmaz 😃
Onu bile istemiyorum ki, kahve bile 😓 gerçekten enerjim çok düşük bugün
Bir düş al o zaman.. biraz balkondan hava al
Yürüdüm geldim.. ne olacaksa olsun diyorum işte..
Adrenalin lazım kafanı buz gibi suya şok beklet biraz
Komik değil.
Espiri yapmıyorum ciddiyim.. bazen insanlarda bu durum olur..
Sevgilimin sesini duyunca kendime geliyorum o beni hemen kendime getiriyor mutlu ve huzurlu bir adama dönüşüyorum 😍
ben ikizler burcuyum..
onunla yaşamayı öğrendim..
Bilmediğimiz bir şey söyle 😃
Sıkıcı belgesel izle. Hiçbir işe yaramıyor ama canını daha çok sıkıyor bir yerden sonra neyim vardı benim diye düşünüyorsun.
Ayetel Kürsi oku hissederek iyi gelecek ben hep öyle yapayım çok iyi gelir
Okuyorum ☺️
Çakra meditasyon videoları izle
Ben denedim de daha çok sinirlendim int yavaş diye takılıp duruyordu hshshsbs ama sende işe yarar herhal
Havadan ya b*k gibi hava var ne dışarı çıkılıyor ne evde duruluyor
Tövbe est. 🤦♀️
Herşeye ve herkese rağmen içimde saklı tuttuğum hayallerime, diri tuttuğum umutlarıma sığınıyorum. Kalp kıran kötü insanlardan en güzel kaçış yolu o bence...
Baş edemiyorum baş edemedikçe dahada huzursuzluk. Kısır döngü.
Bende otobüsteyim.. Seyahat halindeyim bende çok sıkıldım efendim..
Tevekkül ederek...
Olabilicek iyi veya kötü herşeyin Allah'tan olduğunu düşünerek...
Kütüphaneme inerim. Bir kitap alirim okur orada uyur kalirim.
Kendim ile basbasa kalıp. Müzik açar. Resim ya da kitap okurum.
Dışarı cikiyorum yürüyorum müzik dinliyorum geçiyor.
Zor oluyor elim ayağım bağlanıyor. Güç bulup kalkabilirsem, abdest alıp dua etmek iyi gelir.
Müzik dünliyorum. dikkatimi dağıtacak bir aktivite yapıyorum
Kitap okuyabilirsin, hem düşüncelerin dağılır, hem de gözün yorulur ve uykun gelir.
Duşa girerim yemek yiyebilirim ya da yürüyüş, sevdigim bi arkadasimla sohbet bulusma vs ayarlarim
Çıkar şöööyle bi yürürüm, yapamıyosam bana iyi gelen arkadasımla konusurum
Odak dağıtman lazım bence. Olacak şey oluyor zaten. Anladığım kadarıyla seni huzursuz eden somut bir şey yok. Bu da içindekinin evham olduğunu gösterir. Odağını değiştir. Zihnini de bedenini de aktif farklı bir işe yönlendir geçer
O durumunda içindeyim..
Dua..
😌🙏 içimize ferahlık diliyorum
Zor tabi
Bende de oluyor ansiyete dir her insan ömrü boyunca yaşıyor bu durumu
Bu konuda yalnız değilsin. Aynı durum yaşanılıyor.
😓 uff.. çok kötü bi durum
Baş etmeyerek baş ediyorum.
Olmuyo ki
Papatya ya da Melisa çayı iç rahatla biraz
Faydası yok
genelde rabbme sığınırım kuran filan okuyunca geçiyor abalm ya
inançlı biriysen yaradana sığınabilirsin
Öyle yaptım :)
Tabii ki..
Arada sırada oluyor öyle bunun için dua et ferahla temiz hava al yalnız kalma bir ortamda bulunabilirsen bulun unutmaya çalış bir şeylerle uğraşarak.
Kesin kötü bir şey oluyor
Aynen 😔
İyisin demi seni?😐
Sen…
Eh işte.. kötü bir şey olmaması için dua ediyorum..
Olmaz inşallah kalbini temiz tut🙂iyi dileklerim senle sosi
Sağol kuzum 🙏
pozitif düşünmeye ugraşıyorum ben
Olmuyor
ben ugraşıyorum valla ne diyim tek yaptıgım bu
ya da düşünmemeye calısırım kaçarım
uyurum
selamlar kalın yazıyı nasıl yazdınız acaba bende olmadı simdi huzursuz oldugum zaman dua ederim allahıma
Edemiyorum ki. Bazen kendimi başka bir şeye verdiğim zmn geçiyor ama onlarda geçici çözüm tabi ki.
Ben spor yapıyorum, vücut efor sarfediyor iyice bütün derdi ter ile atıyor gibi geliyor
Kulaklığımı takar sadece yürürüm nereye gittiğimi bilmem şarzım bitince geri dönerim :d
ya ağlamaya çalış ya da canının sıkınlığını untmaya çalış ya da gülene kadar komik video izle
wc girer sigaramı yakarım , dene etkili bir yol dogru kararlar alırsın.
Müzik dinleyip yürüyorum
Yürüdüm geldim, sabah 4-5 den beri ayaktayım 🙄
😐😐
Bir dahakine koş deli gibi. Nefes nefese kal😅
🤦♀️ Değerlendirecem
Kitap okuyorum genelde
Ruhumu dinlendirmek. İçin yürürüm
duğa her kapının anahtarı allahtan huzur dile
Hareketli şarkılar dinliyorum
Derin derin nefes alıp veririm dışarıya çıkıp.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?