Alışkanlıklarımız bizleri hep aynı şeyleri yapmaya yönlendiren ve bize de onu yapmayınca huzursuzluk yaratan durumlardır. Her insanın alışkanlığı vardır. Fakat alışkanlıkların bir kısmı olumlu , bir kısmı da olumsuz alışkanlıklardır.Sizlerin vazgeçemediğiniz alışkanlıklarınız var mı? Varsa nelerdir?
Çünkü seviyoruz. İnsan sevdiği şeylerden vazgeçemiyor bize iyi geldiğine inanıyoruz. İçten içe zarar verdiğini göremiyoruz gördüğümüz zamanda bazen kabulleniyoruz. Erteliyoruz olsun diyoruz zor oluyor vazgeçmek. Ben günde 2 paket sigara içiyorum bırakmak gelmiyor içimden seviyorum içmeyi. Ama biliyorum hem sağlığıma hem cebime zarar.
Kendime zararı olan bir alışkanlığın varsa zaman içinde onu bitiririm. Ama Yürüyüş yaparken müzik dinlemek gibi güzel alışkanlıklardan da vazgeçemem. Ancak insan bünyesi maalesef çok sevdiği ama zararlı olan şeylere bağımlı kaldığı için onlardan vazgeçmek ya zordur ya da zor bir süreç içerisinde bitmektedir. Ayrıca bırakamayan kişiye de bırak gibi bir tavsiye vermek o kişi için sinir bozucu ve hatta kavgalara kadar gidebilecek boyuta gelmektedir. O yüzden bırakmaya zorlanan insan için her zaman bu tarz bir direktif vermemek gerekiyor.
Bu dünya da vazgeçemeyeceğim alışkanlık yok diyebilirim. Hele ki bana zarar verdiğini düşündüğüm konular ve durumlar varsa direk üstünü çizebilirim. Hiç problem değil benim için.
Vazgeçmek kolay değil çünkü. Dilde istemiyorum demek kolay fakat iç sesin ne diyor acaba biraz da ona bakmak lazım 😬 Alışkanlıklar bir yerden sonra kolay kolay bırakılmaz sadece üzeri örtülür, farklı şeylerle doldurulur.