Selam Gençlik 🦄🍀🍏⭐❤️ Bir düşünün, geçen gün iki yabancı konuşurken duydum, biri diğerine,"ee biz de artık yaşlandık, yüzümüzü toprağa döndük"dedi ve ben bu cümleyi zihnimden atamadım. İnsan yüzünü toprağa dönerse bu yaşlılık mı demek, gençlik mi? İkna edici açıklamalarınızı merakla bekliyorum Gençlik, teşekkürler, ben Tuba Sueda 🙂
İnsan yüzünü felsefik ve fiziki olarak toprağa çevirirse ruhen, bedenen ve karakteriyle yaşlanır mı, gençleşir mi?
Amcanın söylediği şey aslında artık biz ölüme yaklaştık demek istemiş.. Normalde toprakta hayat vardır can vardır.. Bizler toprağın enerjisi ile hayat buluyoruz aslında.. Doğumdan ölüme kadar toprağın bir parçasıyız.. Ne demiş şair ; BİR GÖZYAŞI DÜŞER TOPRAĞA.. TOPRAK ANLAR'DA İNSANI, İNSAN ANLAMAZ İNSANI..
Yani bu cümledeki anlamı açıkçası ne maksatla söylediler bilemedim. Ben kendi bakış açıma göre yüzünü toprağa dönmek yani insanlara dair ümidini kesmek, onlardan bir beklentiye girmemekle alakalı olabilir. Ve insanlardan bir şey beklemektense topraktan birşeyler beklemek daha kolay gelir. Toprağa bir tohum atıyorsun sana meyve veriyor. Aynı şekilde insana bir iyilik yap ne yapacağını bende kestiremiyorum. Bu sebepten dolayı yüzünü toprağa dönmek insandan ümidini kesmiş bir insanın cümlesi olabilir.
Aslında hepimizin yüzü toprağa dönük ama biz gözlerimizi kapatiyoruz görmemek için. Bu cümleyi 70 yasima da gelsem kuracağımı düşünmüyorum. Sanırım ben Aysel Gürel e benzerim bu konuda 😂😂
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
İnsan yüzünü felsefik, biyolojik, fiziksel ve kimyasal olarak toprağa doğru dönerse mutluluktan ve huzurdan gençleşir ve nefesi dahi bebek kokar miss...
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsan yüzünü felsefik ve fiziki olarak toprağa çevirirse ruhen, bedenen ve karakteriyle yaşlanır mı, gençleşir mi?