İnceldiği yerden koparsa koparmak vefasızlık mıdır, inceldiği yere düğüm atmak sadakat mıdır? Duruma göre inceldiği yerden kopmakta olan ipi koparmak bazen vefasızlık bazen de kurtuluştur. Kiminle ne yaşadığına göre bu değişkenlik gösterir. İnceldiği yerden koparmak yerine oraya düğüm atmak kolay olmasada o ipin en sağlam yeri artık orasıdır. Bunu başarabilmek sabır azim sadakat ister. Fakat aynı yere tekrar dokunulması işte en çok acıtan yer yine o sağlam yerimiz olur.
İnceldiği yerden kopsun diyen mi, inceldiği yere düğüm atan mısın?
Ben her zaman evliliklerde işin tamir edilmesinden, fedakarlıktan olma yanayım.
Buraya yaptıklarımı yazsam bu kadar da olmaz ya da bu kadar da kör olunmaz dersiniz. Birilerinin dediği gibi Peygamber sabrı vermiş Allah demişti bana birisi vakti zamanında.
Bir şeyi kırmak kolaydır ama tamir etmesi zordur. Aynı bu Halat gibi. Ben sadece sabrettim tüm uyarılarıma rağmen, onlarca kez affetmeme rağmen düzelir gibi görünse de o yine aynı hataları sen ki ben o yaptıklarını hiç öğrenemeyecekmiş gibi davranması o ipi kopardı.
Halata attığım düğümün hesabını dâhi hatırlamıyorum. Ama o her keserinde bir kesik attı ve kopmasını sağladı. Ben sadece son dem düşüşünü izledim. Hani derle ya Kendi düşen ağlamaz diye. Annem der Oğlum biz bir şey etmedik ki o kendi etti. O sadece Ahiretini yaktı. Kendi yansa yine iyi.
Ben Hatalarını yüzüne söyledim, yetmedi Annesine-Babasına ve hatta yetmedi kendi ailesine söyledim ama bir şey değişmedi. Bacınızı uyarın düzeltin diye... Tam tersi benim kuyumu kazmaya çalıştılar. Ama kazanan ben oldum çok şükür. Yuva yıkanın yuvası olmaz imiş. Ben hâllerini görüyorum. Çok şükür yavrularım yanımda. Evim evcilik ortamında her işi beraber yaparız. Beraber güleriz. Belki de böylesi daha da hayırlı oldu.
Kimseyi hâkir görmem. Kişi ne ise öyle kabullenirim. Onu da öyle kabullendim. Bazı söylemleri burada dile getirmek istemiyorum. Ama niye de her zaman iyi niyetli olmak gerekir. Zaten olacak olan oluyor. Sen müdahale etmiyorsun zaten. Taraf olup su taşımaktansa taraf olmayıp Allah' a havale etmek gerekir.
Bitecek olan bitiyor.Çaba vermek boşuna. Kopması icin bırakan taraf oluyorum genelde. Beni kaybetmeyi göze alan kişinin bir daha gözüne de gönlüne de girmek için uğraşmak istemem. Vazgeçmiş demekse hiç istememiş demektir gözümde. Iyi dilekler sunmak en anlamlı olan bu durumda. Yapılması gereken bu. Düğüm atmaya çalışanlara da saygım var ama boşa çaba olduğunu da gizleyemem.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazen o düğüm olan yerden sıkıca tutarım. Ellerim acır ama yine de tüm gücümle tutarım. Canım yansada bırakmak istemem. Ama ben o ipi tutarken ipin ucu elde olacakken bir ağaca bağlanmışsa işte o zaman bırakırım. Ben o ipi tutarken, karşı taraf hayatını yaşıyorsa, ipi tutmanın bir anlamı yok. İşte o zaman incelmesinide beklemem. Keser atarım...
Zamanında koptuğu yerden tutup bağlamaya çalıştığımda oldu ama tek taraflı hiçbir şey olmuyor. İki insan istediği zaman o ince yer sapasağlam duruyor ama istenmeyince kalın yerden bile kırılıyor. Bende artık incelmeden, kırılmadan bitiriyorum.
aslında çoğu zaman düğümler atma gayretindeydim.. ama sonra baktım ki ben düğümler atarken insanlar pek umursamaz durum böyle olduğundan bende inceldiği yerden kopsun diyorum artık
İlişkileri küçük şeyler hüçlendirir, ya da küçük şeyler tüketit. İnceltmemek gerekir önce. Merhabalar ile, nasılsınlat, hoş geldinler ile, inceltmemeli. Kötü bir olayı, üç olumlu cümle arasına, bir olumsuz serpiştirmek, inceltmez.
Bir zamanlar değer verdiğimden koptuğu yerden bağlarız yine derdim şimdi kopup gitmeye istekli kim varsa kapıyı gösteriyorum. Kendime zaman zaman veremediğim değeri başkasına altın tepside sunamam üzgünüm 😉👌
Düğüm attıkça üst üstte biner her şey. Sonra da inceldiği yerden kopar ve bu sen değilsin olur. Kopmasına müsade ettin olursun. Kimse sormaz kendine ben niye kopacak duruma getirdim diye. Bundan sonra ipin ucundan tutmam bile.
Sabırlı olup iliskide sebat etmeye çalışanım. Bana göre marifet olan bir insani kolayca silip ardimizda birakmak değil, kötü gideni iyi hale sokup ona değer katmaktir.
Düğüm atarım iyice ama karşımdaki insan sadece o ipi keser. Ucu bende nasıl olsa ama kopan kısmını kendi alır. Koparan olurlar. Çok önemli sadece kendileri için önemlidir. Benlik durum olmaz.
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Tek hatada, tek yanlışta tek kelimeyle insanı silenler zaten doğru insanlar değildir. Gitmek için bahane aradıkları çok net. Adını da "ben çabuk soğuyoyrum yaaa" koyuyorlar.