Adettendir deyip, kurdele yutar mısınız?

Evet arkadaşlar, nişanlanan bi arkadaşımın kurdelesinin parçalarından yuttuk. Adettenmiş diye zorla yutturdu. Sanırım evde kalmamak için yutuluyormuş. E bende de kalma korkusu olunca yutayım dedim. Ne yalan söyliyim ilk zor geçti boğazımdan, sonrada "ne yaptım ya ben?!" diye afallamaya başladım :) Onlar bu durumun yabancısı değillermiş, her nişan/düğünde kesilen kurdelenin parçalarını yutuyorlarmış. İlk kez duydum ve ilk kez yuttum. Bu konuyla alakalı bilgisi olanlar var mı? Sizinde böyle adetleriniz var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Ya anlamadığım, ben size konuyla ilgili bildikleriniz var mı diyorum siz benim yaptığım hareketi yargılıyorsunuz. Kaile almam gerçi ama konu dışında yani sizi ilgilendirmeyen şeylere burnunuzu sokmanıza da anlam veremiyorum. Herkes üzerine alınmasın, kendilerini biliyor o vatandaşlar. Canlarım, gördüğünüz üzere "yorum yap" gibi bir seçenek yok. Yalnızca verilen cevapların altında var. Yani, yorum cevap olmuyor. İkisi ayrı kavramlar. Lütfen bunu idrak ederek cevap verelim. Zoruna gidenlere selam.
Adettendir deyip, kurdele yutar mısınız?